Cookie- og Privatlivspolitik

Waiting for Superman

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
13.01.2011
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Waiting for Superman
|
’Waiting for Superman’ er en dokumentar om USAs skolepolitik, af den Oscar-nominerede instruktør Davis Guggenheim ('En ubekvem sandhed').

Fiaskofabrikker - dét kalder man visse offentlige skoler i USA, og det viser et grundlæggende problem. Et problem for samfundet, der mangler veluddannet arbejdskraft, men først og fremmest for børnene, der bliver svigtet.

’Waiting for Superman’ prøver at vise et alternativ. Det er ikke privatskolerne, men offentligt finansierede skoler, der har succes med at bryde negativ social arv selv i hårdt belastede kvarterer.

Den smertelige sandhed i dagens USA er imidlertid, at det er rent lotteri om børnene kommer på en skole, der vil give dem succes.

’Waiting for Superman’ har fået både publikumsprisen på Sundance-festivalen og nogle af årets bedste anmeldelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.3
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... interviewer desuden en række kapaciteter på området, så 'Waiting for Superman' op én gang bliver ret rystende og meget underholdende." (Berlingske Tidende) ()

 • Jyllands-Posten

  "I sin form er den patosfyldt og det, vi ville kalde meget amerikansk. Man bliver stopfodret med sandhederne. Det gør dog ikke filmen mindre aktuel og uhyggelig." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Sammenlignet med 'En ubekvem sandhed' er 'Waiting for Superman' en film med en rent amerikansk dagsorden. Når den til og med lovlig lange film alligevel er interessant, skyldes det for det første, at den er velfortalt, og at analysen af det offentlige amerikanske skolesystems nedtur er en gyser af de mere hårrejsende." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Den er også et kærlighedsbrev til de kommende voksne, men som film er den reduktiv og populistisk. Guggenheim prøver med alle midler at få en Michael Moore-agtig dokumentar à la 'Sicko' ud af stoffet. Det lykkes ham desværre ikke." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeff

The flip side of the American dream. For every winner, there are hundreds of losers and it’s heartbreaking what these people have to do to try and get a chance in life. How in the 21st century they can live with this system is beyond me.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.