/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

John Carter

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
08.03.2012
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
John Carter
|

I filmen 'John Carter' bliver den amerikanske borgerkrigsveteran John Carter (Taylor Kitsch) på mystisk vis overflyttet til Mars. Her finder han en planet, hvis befolkning bl.a. består af fire meter høje barbarer.

Da han bliver taget til fange, må han flygte, men lander i stedet i armene på Dejah Toris (Lynn Collins), som er desperat efter at finde sin egen personlige helt.

John Carter havner midt i en konflikt mellem planetens nationer og sætter sig for at redde Mars og dens befolkning.

Filmen om John Carter er baseret på Edgar R. Burroughs' (Tarzan) magasinføljeton 'Under the Moons of Mars' fra 1912 (senere samlet i romanen 'A Princess of Mars' fra 1917), hvor karakteren John Carter for første gang optræder. Burroughs' søn udviklede senere karakteren og udgav tegneserien om helten.

'John Carter' er instrueret af Andrew Stanton (Find Nemo).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (213 votes)
4.2
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det [er] indimellem svært helt at engagere sig i historien - men så kan man jo altid bare læne sig tilbage og nyde billederne!" (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Modsat så mange andre film i denne genre, så hænger historien faktisk sammen, ligesom skuespillerne er overbevisende nok til, at man midt i hele det herlige fjolleri godt gider bekymre sig om, hvordan det går med filmens personer." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "Kunne måske have haft sin egen kitschede værdi som en hyldest til fordums fireforestillinger, men er desværre endt som et håbløst stift og gammeldags miskmask, der kun er morsomt på den ufrivillige måde." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det bliver, trods et jævnt underholdende tempo, noget af et skrabsammen, der får én til at ønske, at bagmændene havde husket på mottoet 'less is more'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Ethvert seriøst optræk til spændende ramasjang støder hele tiden ind i latterlige prinsesser, konger med tossede navne og krigere i gladiatormundering, som hele tiden minder om, hvor dårligt denne forældede historie passer sammen med dens topmoderne filmteknologi." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... en overraskende god historie, hvis man ser den i den rette ånd og giver sig hen til fiktionen... et farvestrålende drama og en vaskeægte eventyrfilm." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ronni

Så denne film igår uden helt at vide, hvad jeg skulle forvente.
Jeg må sige, at jeg følte mig underholdt fra start til slut.
Om den ligner noget andet er mig ligegyldigt, når det den ligner er fantastiske film.
I mine øjne et fantastisk og flot eventyr krydret med små sjove indslag. Helt klart en must have på blu-ray til den tid!

Logan

På mange måder er John Carter en både forudsigelig og nærmest kliché-agtig version af så mange andre film indenfor samme genre, men man bør huske på at bogen trods alt er skrevet for næsten 100 år siden og at det er fortællingen om John Carter, der har dannet skole for fremtidens superhelte - ikke omvendt.

Når det så er sagt, har filmen sine skønhedspletter og manuskriptet er noget vi har set tidligere, nærmest som om filmen blot følger den gamle opskrift: 1) kom til en ny verden, 2) bliv ven med de indfødte, 3) kæmp mod de onde kræfter, 4) forelsk dig en den gode prinsesse og 5) vind kampen og få pigen til sidst.

Enkelt, forudsigeligt og nemt at forholde sig til - og, i mangel af bedre ord, perfekt i sin simplicitet. Slå hjernen fra og nyd forestillingen - kan det være mere enkelt? Filmen holder sig til et velafprøvet koncept, der har leveret varen utallige gange i de sidste 50-60 år..."if it ain't broke, don't try to fix it!" :)

Der er visse anmeldere, der har kritiseret filmen for at mangle action og historie - spørgsmålet må så være hvilken film de har set? Filmen holder nemlig en god balance mellem historie og action uden at der går for meget sødsupperomance i eventyret eller at historien forsvinder i et rendyrket voldsorgie. Og afslutningen, som naturligvis ikke skal røbes her, er skruet genialt sammen!

Svaret til JPs anmelder må samtidig lyde, at hun skal lade være med at citere reklameslogans fra FIAT, når hun anmelder denne type film: "Less is NOT more" i dette tilfælde (ryster på hovedet...).

Overordnet vurdering: 5/6
Anbefalling: Få den set mens den er i biffen!

BIOMANEN

Har lige set den og elsker den.
Den indfriet alle min forventninger og lidt til.
Var underholdt lige fra starten til slutning.
Elsker kombinationen af fantasy og SF.
Der var klart tilhørsforhold til både Avartar og Star Wars. Men det var i orden, da filmen ikke var et plagiat men helt sin egen. Rigtig gode kamp scener og skuespillet var så meget i orden. Og så igen vil jeg påpege at det ikke gør noget med let påklædte, muskuløse helte i hovedrollen. Det pynter på enhver film.
Det var en familie udflugt og vi var svært underholdt alle sammen. Så jeg vil varmt anbefale den til alle over 10 og med svaghed for action, fantasy og SF.
Jeg overvejer at gå ind og se den igen, for lige at få alle detaljerne med.

Nikolajuser/109328

synes det var en fed film. i rigtig god kvalitet :D

Gustavuser/270759

Efter at have set John Carter var jeg mere overbevist om, at jeg havde set en nyere udgave af Bubbi Bjørnene - dog uden Bubbi Bjørnenes action...

von d´Ofpond

John Carter... Bør vel se filmen af underlige nostalgiske grunde...

Faktisk mindes jeg personen og nogle af hans eventyr - da jeg i en barndom for vildt mange år siden fandt en rodekasse med værker af Edgar Rice Burroghs .... Jo jo - forfatteren til Tarzan bøgerne, men osse en hel række af formidable sære verdener.... Mange ukendte idag - men for p..... da ! fantasien fejlede ikke noget - dengang for over hundrede år siden... :-))

Jeg går nok efter denne omtale:
Weekendavisen
"... en overraskende god historie, hvis man ser den i den rette ånd og giver sig hen til fiktionen... et farvestrålende drama og en vaskeægte eventyrfilm." (Bo Green Jensen)

Charlotte

Så nu er jeg spændt på at se om den kan leve op til forventningerne.. Men altså lidt rumvæsner og det ydrerum er altid god underholdning.. :)

noy

er det bar mig eller mener den ikke lidt om avatar og vis det er det så er det ikke lige noget for mig

Rubenuser/748196

Faktisk bygger filmen på en historie fra 1912 (som der også står i beskrivelsen), som senere har været inspirationskilde til bl.a. Avatar. Så selv om denne film kommer senere end Avatar, er fortællingen ældre.

Og bogen er i øvrigt rigtig fed. :)

Fie

Den ser da meget spændene ud :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.