Cookie- og Privatlivspolitik

Saving Private Ryan (1998)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Saving Private Ryan
|

'Saving Private Ryan' er instrueret af Steven Spielberg, og er en barsk fortælling om en lille deling soldater, der sendes ud på en umulig mission bag fjendens linier. 

Filmens handling foregår under Anden Verdenskrig, og følger soldaternes jagt efter Ryan, den sidste overlevende i en søskende flok, der alle er blevet drabt i krigen.

'Saving Private Ryan' indbragte Steven Spielberg en Oscar for Bedste instruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (130 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maggie Smith

Absolut 6 stjerner. Så smuk en krigsfilm, skal vi godt nok lede efter.

Nikolaj

Stor ros Steven Spielberg.

Nikolaj

Der er ikke blevet sparet på detaljerne i dette intense krigsdrama! Spielberg viser os krigens rædsler på en helt ubeskrivelig realistisk måde! D-dag-scenen er noget af det flotteste der nogensinde er blevet lavet!!! Man kan nærmest mærke kuglerne flyve forbi og den smerte og frygt soldaterne oplever!

Resten af filmen følger perfekt den dramatiske start og ikke et øje er tørt når rulleteksterne til slut ruller over skærmen!

Bedste og største krigsfilm nogensinde!!!

CINEMANDRUP

Spielberg smider yderligere en trumf fra sin hånd med Saving Private Ryan. En film der er så realistisk at du halvdelen af tiden i filmen sidder med gåsehud og fastgroet i historien og bare må se hvordan Tom Hanks og hans gruppe klarer skærende.

På historiesiden er dette et must see for enhver. Den super realistiske fornemmelse med kuglerne flyvende om ørerne, kammerater i deres dødsøjeblik, menneskets værste natur af koldblodighed rammer som et knockout fra filmens start til slut.

Den første halve time sætter en milepæl i dit hjerte af uovertrufne scener, som er så godt realistisk skildret at du sidder med åben mund og får det ene slag efter det andet i ansigtet af rædsel, gru og alle de værst tænkelige ting ved krig du kan forestille dig. Spielberg har modtaget stor ros af krigsveteraner for sin skildring af realismen i åbningsscenen ved stranden i Normandiet. Hele denne scene er allerede alt værd. folk der har set denne film glemmer aldrig disse billeder og denne åbningsscene. Den markerer sig dog så meget at den reterende del af filmen kan føles en smule tom. Men det er virkelig bagateller vi er ude i når jeg siger det, for resten af filmen er ligeså stort et mesterværk som selve åbningen.

Spielberg rammer os på et så følelsesmæssigt plan at du gennemgår samtlige følelser i hele filmen. Tom Hanks - gør det altid godt - statuerer eksemplarisk hvordan en fantastisk leder skal være. Han er intet andet end fænomenal i rollen som Miller. Du kan fuldt ud relatere til det han siger, tænker og gør og det er samarbejdet imellem Hanks og Spielberg der især skal bemærkes. De resterende skuespillere gør det ligeledes til UG og alle har deres egenskab som gør dem unikke i denne fortælling.

Filmens action/kampe når uanede højder er ros. Du mærker mere eller mindre alt hvad der foregår i filmen, alt lige fra projektiler om ørerne, granater, miner, RPG, kampvogne, LMG mm. Det er så grufuldt spændende hele vejen igennem og filmen er i min optik en af de bedste krigsfilm du nogensinde kan se.

Jeg elsker denne film til skyerne. Alle med en historielyst, forståelse for krigens brutalitet, trang til overdådigt skuespil, realisme på über niveau og virkelig fantastisk skræmmende underholdning bør se denne film. Det er en milepæl i historiebøgerne der her bliver filmatiseret og du vil ej fortryde at du så den.

Frank

Dårlig film

Carl

Ved slet ikke hvor jeg skal begynde! Saving Private Ryan er et mesterværk fra start til slut! Skuespillet er fantastisk, kampscenerne er eminente og filmen er bare uforglemmelig! En film der rammer dig dybt i hjertet. Jeg kan ærligt sige at da jeg så filmen første gang, vækkede den næsten alle tænkelige følelser, i mig. Spielberg har lavet mange gode film, men det her må være en af hans absolut bedste! Inspireret af en ægte historie og genlever ægte kampe (dog med få undtagelser). Starten af filmen er også det bedste i filmen. D-Dag, 1944 i Normandiet. Man ser amerikanerne blive landsat og tyskerne som bare pløkker dem ned fra deres bunker. Starten tager næsten en halv time, og er virkelig en af øjestenene ved denne film. Nogle soldater som faktisk var der har rost Spielberg for realismen! Starten er faktisk så god at resten af plottet virker undermineret til sammenligning! Saving Private Ryan er virkelig et mesterværk!

Plottet tager udgangspunkt med at tre brødre er faldet i krigen, og den fjerde bror er forsvundet. Generalen sender derfor 8 mænd ud for at finde den fjerde bror. Plottet er meget rørende og godt taget fra en virkelig historie.

Lyden, klipningen og alle eksplosionerne er rigtig godt lavet, og smelter sammen til et stort følelsladet action som set i starten!

Tom Hanks som John H. Miller, leder af gruppen. Hanks er lige i øjet som Miller! Personligt syntes jeg at Hanks leverer en af sine bedste præstationer i denne film. Man bliver følelsladet revet ind ham og hans mænds problemer, og man tror på ham hele vejen. Fra når han udsteder ordrer, fortæller om sig selv før krigen eller når han bryder sammen i gråd. Blev nomineret til en Oscar men tabte... Han skulle virkelig have vundet!

Tom Sizemore som Mike Horvath, andenkommanderende og bedste ven gil Miller. Sizemore spiller godt i de fleste af hans roller og spiller også rigtig godt som Horvath. Lligesom Miller er han troværdig som en der har været i krig længe, og har prøvet det meste! Han blev faktisk nomineret til en Golden Globe men tabte også. Det er fint nok, men han fortjente sin nominering til fulde!

Edward Burns som Richard Reiben! Han er nok en af de sjove, men også arrogante i gruppen. Alle film skal have sådan en! Han joker tit, og betvicler Miller's kommandoer så tit som han kan komme til det. Burns er genial som Reiben, et eminent valg.

Jeremy Davies som Timothy E. Upham, gruppens oversætter. Her kan man tale om en rapkæftede og nervøs soldat! Han er mosom i nogle scener og spiller godt, men til tider kan karakteren godt være irreterende at høre på. Men han får en rolle i en af de mest grufulde og realistiske scener i slutningen, og der gør han det rigtig godt...

Barry Pepper som Daniel Jackson, gruppens professionelle sniper! Kun et ord kan beskrive ham: EPISK!!!! Pepper er et genialt valg til Jackson! Når han roser sig selv, citerer bibelvers mens han skyder folk, eller bare joker med de andre er det bare så episk. Han spiller også rigtig godt men episk er det eneste ord der kan beskrive ham!

Adam Goldberg som Stanley Mellish! Han har faktisk nogle af de sjoveste one-liners i filmen, som altid får de andre til at grine. Han passer også godt ind i sin tildelte rolle. I filmen er han en amerikansk jøde, og det er noget man selv finder ud af i løbet af filmen! Han har også en del i en af de mest grufulde og realistiske scener i slutningen, hvor han også gør det rigtig godt!

Giovanni Ribisi som Irvin Wade, gruppens læge. Ribisi spiller godt i alle hans roller, om det er komedie eller krigsfilm! Han gør det godt hver gang og det gør han bestemt også i denne film! I en af filmens mere følelsladet scener, var hans skuespil så godt, at jeg fik gåsehud!

Vin Diesel som Adrian Caparzo. Diesel er personligt ikke en af mine yndlingsskuespillere, og det er heller ikke altid han er spiller særlig godt! Men i denne film spiller han faktisk ligeså godt som de andre! Det er ikke sådan at man føler han bliver smidt af ved siden af alle de andre! Nej, han gør det godt!

Saving Private Ryan er et mesterværk, en af Spielbergs bedste!

10/10

John H. Miller: "The Statue of Libert is kaput... That's disconcerting."

Nikolaj

Krig er grimt... også i denne film. Meget rørende film om kampen mod Nazi-Tyskland.

Så mangler vi bare at den kommer i en 3D udgave!

S. Rico

Men den bedste krigsfilm må tilfalde Apocalypse Now. Skal man se på realistisk skildring af krigens rædsler, så vinder Spielberg til gengæld. Man sidder bare med åben mund og måber den første halve time. Ægerligt at den sødladne røde tråd om at redde den eneste overlevende bror skal trække den samlede oplevelse lidt ned.

Anthonuser/64933

Det er sagt så mange gange før, men det gør det ikke mindre sandt - det er den bedste krigsfilm nogensinde og den skal ses. punktum.

Thorbjørnuser/867882

Ikke engang Big-Red-One kommer i nærheden af denne fantastiske og meget realistiske skildring af hvordan det var som soldat fra D-Day til Berlin.
Fantastisk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.