Cookie- og Privatlivspolitik

Inception

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.07.2010
| |
2 timer 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inception
|
Versioner: se alle
IMAX inkl. featuettes, Originalversion, 10 Year Anniversary Edition, 2D (u/undertekster)
|

I 'Inception' er Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en dygtig tyv og den absolutte bedste, når det handler om den farlige kunst at stjæle værdifulde hemmeligheder.

Cobb arbejder sammen med et hold specialister om at udtrække hemmelighederne, der hvor folks sind er mest sårbare, i deres dybeste underbevidsthed under søvnens drømmestadie.

Arthur (Joseph Gordon-Levitt), Cobbs ven gennem lang tid, tager sig af alle detaljerne, den netop rekrutterede arkitekt-studerende Ariadne (Ellen Page) skaber rammerne i drømmene, og på holdet er desuden identitetsfalskneren Eames (Tom Hardy) og kemikeren Yusuf.

Cobbs sjældne evne har gjort ham til en eftertragtet spiller i denne forræderiske nye verden indenfor industrispionage, men den har også gjort ham til en international flygtning og kostet ham alt, han havde kært. 

Et tilbud fra den succesfulde og rige forretningsmand Saito (Ken Watanabe) giver Cobb en chance for forløsning, men kun hvis han kan opnå det nærmest umulige: implantation.

I stedet for det perfekte kup skal Cobb og hans hold af specialister nu forsøge at opnå det stik modsatte. Deres mål er ikke at stjæle en idé fra offeret, men at implantere en.

Hvis det lykkes, vil det være den perfekte forbrydelse, men hverken nøje planlægning eller ekspertise kan forberede teamet på den farefulde fjende, der virker til at kunne forudse hvert et træk, de laver.

'Inception' vandt 4 Oscars for Bedste fotografering, Bedste visuelle effekter, Bedste lydmix og Bedste lydredigering. Den ver nomineret til 8 Oscars.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3772 votes)
5.4
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en af de mest fantastiske historier nogensinde fortalt på film. ... Det allermest forunderlige ved Christopher Nolans dybt originale film er, at den formår på én gang at være voldsomt indviklet og vildt underholdende. ... hans hovedværk til dato. Og et stort, sært hovedværk i moderne filmkunst." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... en kringlet kultfilm... 'Inception' er faktisk så kringlet og gådefuld, at man bør tage notater undervejs, hvis plottet skal give mening. Dette er sagt uden skyggen af sarkasme, for filmen er samtidig absolut vellykket og blændende ambitiøs... en værdig efterfølger til den allerførste Matrix-film..." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Handlingen er kuldegysende stærk og udfordrende... Og specialeffekterne er intet mindre end fantastiske. ... Det hele er mikset med gode gammeldags filmtrick med snore og faldlemme. Og resultatet er revolutionerende. Var der nogen, der sagde 'den nye Matrix'?" (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "En fuldstændig overvældende bedrift... Vildt kompleks og krævende. Dette er kort sagt en af alle tiders mest ambitiøse actionfilm. ... historien [er] på den ene side konstrueret som en avanceret labyrint, men på den anden side er hele herligheden så elegant og intenst underholdende, at adrenalinsuset aldrig slipper grebet i én." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "I lange passager er historien, der også er alt for lang, det rene virvar. Der er alt for meget støj, alt for mange eksplosioner og skyderier og alt for lange og stillestående samtaler, når det skal være rigtigt seriøst. ... for udvendig og for uoverskuelig til at engagere følelsesmæssigt, kan kun vække en modstræbende nysgerrighed og er for abstrakt, for postulerende og for usammenhængende til en intellektuel gådegætning. Altså ingen ting, men ingen ting i en flot iscenesættelse." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Den dristige intelligens og den stilsikre håndtering af actionfilmens teknologi og spænding smelter Christopher Nolan sammen i en film, der både er actionbrag, kupfilm, filosofisk thriller, 007-pastiche, blæret computeranimation og en leg med filmmediets muligheder for at manipulere med øjet og hjernen bag. ’Inception’ har samme sus af noget helt nyt som ’The Matrix’ havde..." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

"Inception" er det bedste af få eksempler på, at Christopher Nolan godt kan håndtere andet end Batman, og hovedårsagen til, at jeg ingen bange anelser har, når det kommer til hans næste projekt som instruktør. Nolan har allerede fire film på IMDb's top 40, hvor to af dem fylder 2/3 af et af filmhistoriens bedste trilogier, men det rokker ikke min optimisme. I mine øjne er manden knap nok begyndt.

Hvis jeg skulle bruge så få ord som muligt i min anmeldelse, så ville jeg sige, at "Inception" er scifi-actiongenrens pendant til "2001: A Space Odyssey". Dette skyldes mest den samme trance begge film sætter mig i, hvor jeg aldrig er i tvivl om, hvad karaktererne foretager sig i nuet, men jeg er heller aldrig helt klar over, hvad der omgiver dem, eller hvad der førte dem til, hvor de er nu. Det er en uhyre tankevækkende og medrivende labyrintisk film, der belønner det første og de næste gensyn. Alt dette synes passende i en historie om en tvivlsom virkelighed, hvor man indtil slutningen ikke er sikker på, hvor drømmen er.

Nolan har her leveret, hvad man kun kan forvente fra hans enestående CV. Plotdrevenhed, hvor dybde kan opnås uden at stoppe inceptionen. Den sidste afgørende time har samme intensitet som en actionscene, men filmen formår stadig at fange mig i et omfattende univers på samme tid. Dette skyldes udover et godt manuskript - ligesom jeg har skrevet det i så mange andre anmeldelser - Nolans forkærlighed for virkelighedsbundne effekter. Hvor mange andre end han ville faktisk lade et rigtigt tog køre gennem L.A.'s gader uden skinner - og behøver jeg overhovedet at nævne hotelgangssekvensen? Et øjeblik, der er så magisk, at man glemmer tryllekunsten og bare lader sig rive med. Dette kræver et præcist manuskript, præcis instruktion og saftigt skuespil, hvor castet aldrig - hvis det ikke vil overses - må skrue ned for karismaen i denne tempofyldte affære, men heller ikke må gå i panik og overdrive det (*host* Michael Bay *host*). Alle disse kriterier bliver heldigvis opfyldt - igen.

Frank

Fremragende Science Fiction Thriller

Freja

som jeg var inde at se i biografen hele to gange. Udover at være et visuelt vidunder, giver denne film masser af stof til eftertanke... Et bevis på Christopher Nolan's super genialitet og kreativitet.
Skuespillerne gør det godt, men var især imponeret over Gordon-Levitt samt Hardy's præstationer. Top kvalitet på alle måder!!

Mathine

En dejlig film. Fuld af "tænk selv" muligheder.

Leo bliver kun berde og bedre med årene. Han gør det absolut godt.

jonuser/927757

Det er simpelthen en fornøjelse at overvære denne helt igennem fantastiske film. Nolan har lavet mange fantastiske film men denne (og memento) er simpelthen hans bedste. Virkelig godt klaret!

Moviefan

Mega fed og spændende film...det er med at holden tungen lige i munden, men gav et stort indtryk med flotte effekter og masser action. Skuespillerene er bare et rigtig godt job i denne film :) fedt...

Celeste

Elsker denne film. Leonardo bliver bare bedre og bedre med aldren. Spændt på den nye Batman fra Nolan!!!

Katrinuser/423681

Det er virkelig en utrolig fantastisk film!
Man ser den og tænker "Er jeg i en drømmeverden? Lever jeg virkelig? Sover jeg? Hvordan var det egentlig lige jeg havnede her!"
Den er så anbefalelsesværdig at det næsten er til at tude over!
Hvis man ikke har set den så GØR DET!

Jeff

A top cast in top form and a director that can seemingly do no wrong. This had me gripped and amazed from start to finish. A heist movie gone mental!

Sofie Peschardt

For at være helt ærlig, faldt jeg faktisk i søvn, da jeg så den ... Meeen det var til en sleepover, og det var sent! xD

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.