Cookie- og Privatlivspolitik

Aladdin (1992)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Aladdin
|
Versioner: se alle
Med besøg af stemmer, Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

Tegnefilmen 'Aladdin' fra 1992 er næsten blev en Disney-klassiker trods sin relativt beskedne alder.

'Aladdin' er historien om den kække, småkriminelle Aladdin og den magiske, ønskeopfyldende lampeånd har masser af romantik og en sund morale: Pas på med, hvad du ønsker dig, og bliv ikke grådig.

Men Disneys version af den klassiske ’1001 Nat’-fortælling er frem for alt en tour de force i elegant action med rappe replikker og et sprudlende persongalleri ført an af lampeånden Genie med stemme af Preben Kristensen.

'Aladdin' solgte 522.000 billetter i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (78 votes)
4.7
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

Atter en af de film som jeg hele tiden har set som lille, men som jeg stadig kan blive ved med at se! Historien er god, og tanken om at få tre ønsker opfyldt selv er da i sig selv meget forførende! :D

Line FS

En af mine yndlings Disney film - hvis ikke min yndlings. Og derved også en af mine yndlings film. Holder virkelig utroligt meget af de "gamle" Disney klassiker film. De kan noget helt unikt, som stadig holder når man er voksen.
Også en af de bedst tegnede Disneyfilm - lige den stil jer elsker. Og fantastisk musik og rørende historie. Åh, man ønsker sig tilbage til barndommen

S. Rico

Fantastisk stemning og musik ledsager en sprudlende handling.

Wayne

Disney har forladt de gamle tegnefilm, til fordel for animationerne og computergrafikken. Heldigvis er der lavet så meget godt gennem tiden, og en af de bedste er historien om Aladdin og Genie.

Jakob

Disney har formået at skabe en film der fanger stemningen fra de gamle 'Tusind og en Nats Eventyr', og samtidig er der blevet tilføjet elementer fra nutiden. Det får filmen til både at virke som et rigtig gammelt eventyr og som en moderne film.
Animationen er virkelig på højkant, og der er virkelig gjort noget ud af karakterne og de mange flotte baggrunde.
'Aladdin' har nogen af Disney's sjoveste karakter heriblandt Apu, Jago og naturligvis Genie, der virkelig får gang i lattermusklerne.
En film fyldt med humor, magi, romantik, spænding, uhygge og ikke mindst musik, som kun Disney kan lave det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.