Cookie- og Privatlivspolitik

Snehvide og de syv dværge (1937)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Snow White And The Seven Dwarfs
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Disney-klassikeren 'Snehvide og de syv dværge' er den første tegnefilm i spillefilmslængde.

Filmen er produceret i 1937, men kom først til Danmark året efter. Walt Disney vandt en speciel Oscar for sin første animerede spillefilm, som bestod af en stor og syv små Oscar-statuetter.

'Snehvide og de syv dværge' er en milepæl i filmhistorien. En kraftpræstation, der havde deltagelse af stort set alt hvad der kunne krybe og gå af animatorer i USA i 1930'erne.

Disney leverede en forholdsvis blød udgave af Grimms moralske eventyr om den yndige Snehvide, der beordres likvideret af den onde, forfængelige dronning - her er fortællingen blevet til er en romantisk operette fyldt med vittige, poetiske detaljer og iørefaldende sange.

De syv dværge er skildret med megen humor og fremstår som præcise personligheder med hver deres særheder - som en demonstration af, hvad Disneys animatorer formåede i 1937.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)
4.7
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

man kan ikke se en Disney film uden man har set den her film, det er starten på noget stort, hvad det så også blev.
Det er lige før jeg bil sige forbudt for børn.

joan

Kan kun sige mesterværk

Simon

Filmen jeg aldrig ville blive træt af at se. Den er selvfølgelig for børn, men når jeg ser den, så bliver jeg sgu' også en lille knægt der efter at havde set filmen, ikke vil tale om andet i lang tid. Filmen er gennemført. Utroligt at den er fra 1937. Da jeg var mindre, gik jeg ikke op i hvornår den var fra, men jeg troede den var helt ny! Jeg kan nogle gange godt finde på at sette den på DVD afspilleren, og bare få en og en halv times underholdning. Den holder maks.

Jacob

Walt Disney fik en vanvittig idé om at gøre tegnefilm til noget større, og med røven i vandskorpen nåede hans hold af fremragende animatorer, at skabe en fortælling der blev en milepæl i filmhistorien. Som barn blev jeg skræmt fra vid og sans af den onde dronnings uhyggelige forvandling, og ikke mindst da hun som ikonisk heks opsøger Snehvide.

Nikolaj

Snehvide er det man kan kalde for et rigtigt eventyr, Prinsesse, prins, 7 dværge og en ond heks. En klasse film og ikke til at se, at den er tilbage fra 1937. En af Disneys bedste.

Stella

Har altid kunnet lide Snehvide, animationerne, sangene og personernes udtryk. Den første film fra Disney er en klassiker. Selvom den er fra 1937 kan den sagtens måle sig med nutidens tegnefilm.

S. Rico

Jeg havde selvfølgelig set klippet med sang og dans fra Disneys juleshow mange gange som barn. Men ikke selve filmen. Da jeg så som voksen ser hele filmen, må jeg konstatere, at jeg nok ikke var gået glip af så meget. Ud over nogle gribende scener, hvor Snehvide i starten af filmen farer vild i skoven, så er der ikke så meget at komme efter. Ja, det er en klassiker og betragtes som et mesterværk. Jeg vil dog tillade mig at betragte filmen med nutidens øjne. Og med denne tilgang bliver det til en familiefilm under middel.

Wayne

Og så er den fra 1937. Lidt en bedrift.

Jakob

Tegnefilmen der startede det hele er intet mindre end fantastisk.
Animationen er rigtig flot og baggrundene har en fed dybde i sig.
Dronningen er en af de mest uhyggelige skurke nogensinde. Dværgene har hver sin egen unikke personlighed, og det at de er forskellige gør at det bliver ekstra sjovt at følge dem.
Sangene fungere godt i historien, og underlægningsmusikken skaber gode stemninger.
Det er en tegnefilm som har masser af humor, romantik og spænding, i en stil som kun Disney kan gøre det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.