Cookie- og Privatlivspolitik

Mission: Impossible (1996)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mission: Impossible
|

I filmen 'Mission: Impossible' bliver en en gruppe hemmelige agenter dræbt på en vigtig mission. Eneste overlevende er Ethan Hunt, der er i fare for at blive udpeget som forræder. For at bevise sin uskyld må han bryde ind i CIA's hovedkontor.

'Mission: Impossible' er baseret på tv-serien af samme navn og den første i filmserien med Tom Cruise i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke

Jeg var i lørdags inde at se "Mission Impossible: Rogue Nation", den femte film i rækken af "Mission Impossible"-filmene. Nu har jeg så genset den første film i rækken, og forskellene er tydelige. Mens de nyere film i rækken leverer fantastiske actionscener og masser af humor, så var den første "Mission Impossible"-film en del mere alvorlig. Samtidigt er actionscenerne anderledes, ja egentlig er de næsten ikke eksisterende. Der er i stedet tale om samtaler, der pludseligt tager en uventet drejning, samt intense missionsscener, hvor man sidder på kanten af sædet: Bliver de mon fanget? Og ikke et ondt om dette herfra. Både samtalerne og spændingsscenerne er godt og professionelt opbygget, og der er brugt en del mere krudt på plottet i denne film end nogle af de senere film. Der er tale om et lidt typisk spionplot: En agent kommer i fedtefadet med egen agentur og skal nu finde en muldvarp for at rense eget navn.

Personligt er jeg mere til de nye film i rækken, men jeg kan ikke benægte det gode i den første film.

jonas

Jeg har aldrig set disse Mission Impossible film før, så i kan nok forstå at jeg har travlt inden den nye film kommer. Derfor købte jeg Mission Impossible Boksen med alle fire film på blu ray.

Jeg har nu set den første film, og jeg må indrømme at jeg havde forventet en smule mere. Jeg har godt forstået at 3'eren og 4'eren skulle være de to bedste i franchisen. Først det positive; massere af god action og især en enormt intens scene med Tom Cruise hængende i snore ned fra loftet. Det er især i denne scene at filmen virkelig virker!

Til gengæld er plottet en del rodet, og som publikum havde jeg det enormt svært ved at følge med i historien, hvilket jeg kan forstå mange andre også havde. Jon Voight er en udmærket skurk, men hans plan giver ikke rigtig mening for mig. Samtidig er Tom Cruise's karakter Ethan Hunt ikke rigtig en voldsomt spændende karakter. Man får ikke særlig meget at vide omkring ham, og der er intet specielt ved ham. Samtidig følte jeg at meget af skuespillet i starten virkede enormt utroværdigt. Den der kemi mellem Hunt og hans spionvenner virkede ikke rigtigt for mig, og derfor var man forholdsvis ligeglad da de døde, og da missionen mislykkedes.

Nikolaj

Tom Cruise er født til at spille Ethan Hunt, han har ikke samme charme som James Bond. Men er født til den samme rolle, som ikke kan erstattes.

Filmen er utrolig vellykket, har den alle bedste åbning i hele filmserien. Flere agenter bliver myrdet på en vigtig mission, Ethan Hunt ligger sig ikke ned, og forsøger at finde ud af, hvem der nu står bag dette. Men hvem skal han stole på. Filmen indeholder både fede gadgets, suspense, og fed action.

CINEMANDRUP

Good Morning Mr. Hunt. Brian De Palma satte et stort fedt aftryk med sin filmatisering af den populære serie Mission Impossible.

En film der for alvor gravede sig ind hos publikum som en klassiker med sin spion/agent tema og særlige fokus på anonymitet. En helt igennem spektakulær film der har spundet guld med sin kæmpe franchise og mange efterfølgere.

Tom Cruise er et vidunderligt valg til agenten Ethan Hunt og han formår at gøre denne rolle til hans helt egen. Når folk nu omdage sige Mission Imposible kan man ikke andet end sidestille dette med Tom Cruise.

Filmens historie er egentligt rigtig god, men kan til tider god virke en smule forvirrende, hvis man ikke holder tungen lige i munden. Det er måske det eneste lille kritik punkt jeg kunne komme på, da jeg ellers holder vildt meget af denne film.

Den er så epokegørende stilfuld og udført med smag for spion verdenen. Den har nogle helt groundbreaking scener som er udført fuldstændigt perfekt med genren i fokus. Fx. Scenen hvor Mr. Hunt skal fire sig selv ned i et rum fyldt med lasere og alt skal foregå i absolut stilhed - det er en alt for gennemført fed scene. Eller hvad med scenen, hvor de holder fast i toget til sidst og så smider man lige en helikopter ind i billedet - den scene kan give gåsehud for hvor godt den er udført, da alt spiller til perfektion og du kan ikke undgå at tænke, hvordan helvede har de båret sig ad med at lave en sådan scene - episk.

Mr. Hunt og kompagni skal have 5 stjerner på originalitet, spænding, action, karakterudvikling og historie.

This message will selfdestruct in 5 seconds:-)

Michael

Jeg så "MIssion Impossible: Ghost Protocol" på min fødselsdag, og når man har først har gjort bekendtskab med det nyeste kapitel i franchisen, så er det rimeligt chokerende at se, hvor meget den har ændret sig siden den første i serien instrueret af Brian de Palma. "Cool" er bestemt ikke et malplaceret ord i denne sammenhæng. Det er ekstremt underspillet, som vi kender det fra ældre spyflicks, hvor det hele handlede om anonymitet. Det skulle gerne køre så glat og ubemærket som muligt. Dette leder til, at karaktererne aldrig overeksponerer sig selv i frygt for, at publikum ikke vil kunne finde ud af, hvem der er den sjove, den sexede, lederen etc. Karaktererne dukker op, gør deres job, og så skal vi skam nok finde ud af det nødvendige. Det er præcist den slags personer mange godt kunne tænke sig at se i et klassisk spion-scenarie, der i øvrigt har nogle ganske mindeværdige actionscener, hvor den mest populære er et indbrud i et computerrum, der foregår i absolut stilhed. "Selvfølgelig er den populær", tænker man, når man ser det. "For helvede, hvor er det bare cool". En hæsblæsende scene, hvor Ethan Hunt klamrer sig fast til taget på et højhastighedstog, mens han forfølges af en helikopter, er nu også ret svær at glemme.

Hvor meget jeg end nød denne kølige tilgang, så må jeg også indrømme, at det endte med at blive for meget for mig. Dette skyldes nok et forholdsvis indviklet plot, hvor kun et af filmens twist - den i første akt, jeg skriver ikke mere - virkede på mig. Alle de andre gange kløede jeg mig på hovedet. Når så også både karakterer og skuespillere tilmed toner sig selv ned, så får man den følelse, at de ved noget, som jeg ikke ved, hvilket er irriterende. Enten det, eller også giver det bare ikke mening meget af tiden. Når dramatiske vendingspunkter ikke synes håndgribelige, så er det også svært at gruble meget over karakterernes problemer og dermed svækkes min sympati. Heldigvis har min respekt for stilen og de storslåede actionscener overbevist mig om, at "Mission: Impossible" godt kan nydes alligevel.

Frank

Okay film

Wayne

Når man har set serien på tv, bliver man ikke skuffet på denne første film i serien. Masser af action, spioner og dobbeltbluff. Kan klart anbefales.

S. Rico

Lækkert med en actionfilm, hvor man skal holde hovedet klart for at følge med i den nogle gange lidt forvirrende historie. En klassiker der kan ses igen og igen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.