Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Løvernes Konge (1994)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lion King
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

I Disney-tegnefilmen 'Løvernes Konge' fødes den unge løve, Simba, som kronprins på den afrikanske savannes Kongeslette.

Simbas onkel, Scar, der er den næste på tronfølgerlisten, myrder sin bror, Kong Mufasa, og får det til at se ud som om, at faderens dødsfald skyldes Simba, der tynget af sorg flygter langt ud i junglen.

Scar tager nu magten og hersker hensynsløst over savannen. Imens vokser Simba op i junglen med sine nye venner Timon og Pumba, men en dag venter opgøret med fortiden.

Simba må nu hævne fortidens synder, fortælle sandheden, gøre op med Scar og endelig indtage sin retmæssige plads på tronen som Løvernes Konge.

'Løvernes Konge' vandt kino.dk's afstemning om den bedste Disney-klassiker nogensinde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (665 votes)
5.3
5.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alt unødvendigt fedt er skåret fra med en spilletid på lige under frydefulde halvanden time med en perfekt blanding af spænding, tårer, sang og sjov." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en tidløs godbid, der bare skal ses igen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... klassisk tegnefilmskunst af den gamle skole, der vil glæde børn i alle aldre." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... stadig en smuk og klog film, der fortæller en eviggyldig historie om at vokse op, tage ansvar og stadig nyde livet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er og bliver genopvarmet mad - men her af en ægte hofret!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... 'Løvernes konge' er flot konverteret. I flere scener bliver filmen levende på en måde, som den aldrig har været før nu. ... Tusindvis af mennesker har arbejdet for at gøre illusionen om tegnet liv varm og total." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
theartist

jeg kan aldrig blive træt af at se den film :) 3D'en gjorde bare hele konceptet bedre

Frederikke Røhl

Helt klart en af de bedste disney film! Smuk musik og rigtig gid underholdning, lige meget hvilken alder man har. Man kan ikke lade være med at se den. Det er en klassiker!

lykkedal

den er super god.. se den

Trineuser/880875

Løvernes konge er altid en vinder, og det var det også denne gang. Tårerne gled ned, og man levede sig fuldstændig ind i filmen. Den er virkelig værd at se, og meget bedre end den første!

michala

får minderne frem fra dengang hvor man var lille og sad og så den og bare stor tude der hvor Mufasa dør:´(
men holdkæft en god film:)

Isabel

Løvernes konge er en helt fantastisk film, en man ikke bliver træt af! Den har det hele, Musiken, Billederne, Spændingen og det sørgelige. Det er klart en af de bedste disney film der er blevet lavet..!! Jeg elsker virkelig Løvernes konge!! :)

Kira

Løvernes Konge! Prøv lige at lyt til ordene:)
Jeg var i biografen da jeg var lille og se den, jeg var helt opslugt. Det har ikke ændret sig her 18 år senere. Jeg sad i 90 min og var helt opslugt af en dejlig, varmhjertet, storslået og sørgmodig historie om den lille løve Simba som skal lære at stå ved sig selv, først som lille i forhold til sin modige far og senere hen i livet som konge over savannen.
Det er en historie om kærlighed, frygt og venskab.
I mine øjne bliver den aldrig gammel eller umoderne. Det er en film som i mine øjne skal nydes en regnfuld Søndag i sofaen med nogen du holder af...

Kathrine

Jeg elsker løvernes konge, men jeg er nu ret ligeglad med om det er i 3D det eller ej. Faktisk tror jeg hellere jeg vil se den i 2D, det synes jeg er lidt hyggeligere... :)

Viktoruser/118958

Alle såvel medier som brugere ser ud til at elske dette "mesterværk".

Personligt har jeg flere gode minder fra andre Disney-film (Herkules er blandt andet helt fantastisk), men denne her har jeg aldrig haft det særligt godt med.

Da jeg så at Løvernes Konge er blevet gengivet i 3D så jeg mig derfor nødsaget til at nævne (hvor) overvurderet denne film (som havde præmiere for mange år siden) er.

Trist af Disney, at udvælge en "favoritfilm" som får lov til at komme på det store lærred (også selvom den er i 3D) så alle, medier såvel som brugere, kan dåne over den igen.

Den fik sikkert også 6 stjerner dengang den havde præmiere og den har sikkert også indbragt Disney en mindre formue i salget af DVD's og merchandise..

Trist at Disney har valgt at sætte tid og penge af til dette.

At anmelde filmen, som havde sin præmiere for 17 år siden, er nærmest på grænsen til det ynkværdige - og selvom filmen i sin animation, lydside etc. sikkert spiller fint (også i dag 17 år efter), kommer den for mig til at stå tilbage med spørgsmålet: "jamen hvorfor viser i filmen igen?"

Og mit eneste svar på ovenstående bliver så at Disney har lavet "gammel vin på nye flasker" for at tjene lidt hurtige lommepenge...

Synd, tidsspilde & sørgeligt. Min ærlige mening.

Julie

Da mine forældre spurgte, om jeg ville med ind og se den, var jeg ikke så meget for det, fordi jeg jo havde set den mange gange før. Men den var virkelig god!
Det at det er en dyre-film, var rigtig godt, for det var virkelig flot, når man så alle dyrene springe/flyve frem og tilbage, og musikken var bare go!
Der var faktisk også nogle scener, som jeg ikke helt kunne huske, og jeg er rigtig glad for, at jeg alligevel tog ind og se den.
Super god ide, at lave den film i 3D:D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.