Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
|

'Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (Sith-fyrsternes Hævn) samler og forbinder handlingstrådene fra de andre Star Wars-film.

Klonkrigene nærmer sig efter tre år en afslutning, men de sidste og afgørende kampe er stadig i fuld gang.

Kansler Palpatine, lederen af Det Galaktiske Senat, er blevet taget til fange af General Grievous, den uhyggelige anfører for droidehæren, så de to Jedi-riddere Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker drager af sted på en desperat redningsaktion.

Anakin - hvis enestående evner har udpeget ham som Den Udvalgte - forventes at frelse galaksen, men hans egne indre konflikter og dybfølte, men ulovlige kærlighedsforhold gør ham dog sårbar over for Den Mørke Sides dystre fristelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeff

You are right, the acting and dialogue in the old trilogy is not always the best, but it’s better than the new. Lucas made 3 epic films, but gave them the feel of 1950’s Saturday matinée movies, hence the charm. Something the new trilogy sorely lacks.
I may romanticize the old movies, but the fact of the matter is I’d rather watch episodes 4, 5 and 6, than 1, 2 and 3 any day of the week.
You name Ford as the stand out actor in 4, 5 and 6 and I agree with you, but don’t forget Alec Guinness, Peter Cushing, Billy Dee Williams, Ian McDiarmid and Dave Prowse/James Earl Jones. They were all very good too. From 1, 2 and 3, the only person I can think of that did a really good job is Christopher Lee (and maybe McDiarmid).

Wayne

når vi taler om charme. Episode 4-6 var i en anden tid - de gode var i undertal og altid på flugt fra overmagten - man fik lidt følelsen fra de gamle Robin Hood og Sørøverfilm. De nye episoder foregår i en anden tidsalder - hvor et højtudviklet demokrati ender med at spille fallit, i sit eget forsøg på at alle skal have ret til at boykotte en beslutning. Til sidst er republikken blevet så stor at overblikket forsvinder, hvilket giver plads til demokratiets død og en dikttator.

Det er altid sjovere når der kæmpes mod overmagten, som i episode 4-6 - men historien inden skulle jo fortælles, og det skulle være en grusom en, for at vi ville tro på forvandlingen Anakin Skywalker - Dart Vader.

I mine øjne er Natalie Portman en bedre skuespiller end Carrie Fisher. Mark Hamill er ikke en bedre skuespiller end Hayden Christensen - og Liam Neeson gør et lige så godt job som Alec Guinness. Resten er pakket ind i udstyr og masker.

Ian McDiarmid spiller en hel del mere i episode 1-3, end i 4-6. James Earl Jones er outstanding, som Wader. Men som du selv skriver, så gør Christopher Lee et godt job - og Samuel L. Jackson er heller ikke ringe.

Helt ærligt, så vil jeg også foretrække episode 4-6, på grund af romantikken - men jeg synes at Lucas får alt for dårlig kritik for episode 1-3, som virkelig har været svære at lave - og som har haft odds imod sig fra starten.

Star Wars fans burde være lykkelige over at han ville påtage sig opgaven. Desværre tror jeg at alle hatere har opnået det resultat, at vi aldrig ser flere Star Wars film før Lucas er død.

Jeff

I, like most fans, was incredibly excited about the prospect of episodes 1-3. If you were to read a synopsis of the 2 trilogies, 1-3 would sound the more interesting, but for me 4-6 are just better movies.
Both Portman and Christensen are better actors than Fisher and Hamill, but they don’t show it in these movies. They are terribly wooden, where Fisher and Hamill look like they believe what they’re saying. I did forget Neeson, who was probably the only good thing in Episode 1. Jackson is too cool for school, but he’s not good in Star Wars.
I think the criticism Lucas has faced is mostly fair. Episodes 1 and 2 are bad films and no one can expect fans not to voice their displeasure, but I also think some fans go too far.
I don’t think Episodes 1-3 were more difficult to make than 4-6. With 4 he had to fight a film studio that didn’t understand his vision and movie executives that still didn’t get it after seeing the finished product. With 1-3 he was his own master from start to finish and basically had license to do whatever he liked and with the massive fan-base already there, the films were always going to be a commercial success. I find it hard to feel sorry or grateful to someone in that position who delivers such a bad end product.
Maybe Lucas is no longer the filmmaker to take this franchise forward…

Wayne

Selvom vi nok er det et langt stykke af vejen. Lucas er ikke god til at få følelser frem, så man tror på det - selvom Hayden Christensen ser rasende ud i både episode 2 og 3, og måske burde Lucas have stået i kulissen og have overladt instruktørstolen til andre - så ville der måske have været større dybde i skuespillernes præstationer. Selve castet synes jeg er perfekt, jeg synes historien er god og jeg synes at de verdener vi ser er fantastiske.

Men på den anden side; Der er også mange af personerne i Ringenes Herre som ikke er ret dybe og det har ikke været et minus for den triologi.

Du har ret i at Lucas kunne bestemme selv - men det var noget meget værre end et film selskab han var oppe imod. Det var en hel generations forventninger, han skulle indfri. Og det faktum at ratings ikke er højere, især på episode 1 og 2, skyldes de mange der giver den 1 ud af 10 - og det er useriøst. Det er ikke verdens dårligste film - for nogen er det måske verdens dårligste Star Wars film, og det er fair nok. Men det er ikke godt nok til at stemme dem sådan ned.

Er Lucas den rette til at fortsætte franchisen? Ifølge IMDb var episode 3 den bedste i triologien og 65% giver den mellem 8 og 10 - selv hardcore modstandere af episode 1 og 2 var tilfredse. For mig hænger Lucas uløseligt sammen med Star Wars - han er sjælen og garanten for kontuiteten i serien. Men måske skal han ikke instruere længere.

Antaeus

4'eren har formentlig været klart den sværeste at lave. Et er at han havde alle problemerne med filmselskaberne og ingen troede på filmen, men der var ingen som kunne lave de special effects som han havde brug for så Lucas måtte også oprette det selskab og starte hel fra bunden med unge som havde en masse gode kreative evner. Der er en glimrende video om dette og hvordan folk blev blæst væk af Star Wars' effekter, noget ligende var aldrig set før. Det var simpelthen nyskabende og med langt sværere vilkår end han siden har haft.

Historiemæssigt så er de gamle Star Wars klart bedst skrevet og leveret. De er forholdsvis simple historier, men de er ofte også bedst og karaktererne står strålende klart, selv den dag i dag så mange år efter. Hverken Fischer eller Hamil er måske verdens bedste skuespillere, men de skulle heller ikke spille med i finkunst, de formåede at gøre lige nøjagtig hvad de skulle i Star Wars og mere til, de blev jo ikoner så de fungerede langt bedre end måske bedre skuespillere ville have gjort og gør i de nye film. Og Harrison Ford var et fund for Star Wars.
Som den gamle tegneseriemester, Carl Barks, sagde. Skal du præstere noget fremragende så hold det simpelt.

I de nye Star Wars står historien ikke så klart som i de gamle og karaktererne står heller ikke så lysende klart.

Jeg holder meget af de nye film og jeg tror ikke nogle kunne have gjort det bedre (eller det ville i hvert fald have været svært - Jackson, måske, tjaa.. det bliver jo kun gætværk). Der er en masse ting jeg godt ville have lavet om, men jeg er trods alt mægtig tilfreds, de forstår stadig at bevare universet, det bedste vi nogensinde har set på film og vi får stadig masser af spænding og rumopera, her forstået særdeles positivt. For mig står alle filmene stadig til topkarakter, selv om de nye film umuligt kan hamle op med de gamle film.

Og ja, det er useriøst at give de nederste karakterer på 10-skalaen til de nye Star Wars (imdb).

Wayne

4'eren var nok den sværeste at skaffe midler til - men nok også den hvor flest arbejdede gratis, eller meget billigt.

Til gengæld for at ingen så potentialet i filmen, så beholdt Lucas alle rettighederne selv også til mercandise - hvilket han, og ikke mindst hans bugnende pengetank nyder godt af idag.

Men da han lavede 4'eren der var der absolut ingen forventninger til hvordan det ville gå - det har der været lige siden. Og da den nye serie kom, der nåede det hysteriske højder - hvor man kun var sikker på en ting, nogen ville blive skuffet, uanset hvad.

Wayne

Trist at Anakin skulle falde for den mørke side, men det var en bunden opgave for Lucas - og han bandt 3 eren sammen med 4 eren på flotteste vis. Kom nu Lucas - giv os 7, 8 og 9. Vi vil se flere Jedi's.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.