Cookie- og Privatlivspolitik

Fortidens skygge

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.03.2012
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fortidens skygge
|

I den danske thriller 'Fortidens skygge' har psykiateren Thomas Schaeffer (Jakob Cedergren) fundet sammen med sin ekskone og beslutter at fratræde sin stilling som retspsykiater hos politiet for at vende tilbage til sit undervisningsjob på universitetet.

Men som hans sidste arbejdsdag nærmer sig, dukker en voldsom sag op fra hans fortid. Som ung psykiater undlod han at tvangsindlægge en patient med krigstraumer, der manisk tegnede detaljer fra brutale mord, ulykker og andre episoder igen og igen.

Den danske thriller 'Fortidens skygge' er baseret på TV2's serie 'Den som dræber'.

Det er dog ikke nogen forudsætning, at man har set serien, men det er de samme hovedrolleskuespillere, der er med i filmen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (110 votes)
3.8
2.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... der er også alt for mange lette løsninger, halve forklaringer og deciderede huller i historiens logik, der er tung af krimiklicheer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Nogle vil sikkert se krimi-klicheer på stribe, men jeg blev godt underholdt af en godt fortalt film og med rigtig godt skuespil." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Habil, men uambitiøs samlebåndskrimi..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det mest underholdende ved 'Fortidens skygge' bliver derfor bagefter at finde de mest usammenhængende og pjaltede sekvenser, som filmen udgøres af. Det er selvfølgelig også en slags underholdning. Men udfordrende er det ikke." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... præget af en dramatisk logik, der er så simpel, at man føler sig talt ned til som tilskuer." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... en mørk, ganske spændende thriller... Man har ofte set sagen på amerikansk. Den danske version falder ikke igennem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeanett Pheiffer Nielsen

Jeg synes helt bestemt det er en god film!! Jeg synes den er meget spændene, og jeg var godt underholdt lige til det sidste. Der var ikke et eneste tidspunkt hvor jeg tænkte hvornår mon den slutter eller fik lyst til at kigge på uret...

Annauser/42086

Jeg har ikke set tv-serien og filmen er bare en sådan film, man trækker lidt på skulderen af, og siger Nå ja, det var det. Bare en lidt standard film med et par gode elementer.

Det var fandeme weird at se Simon Kvamm i en rolle som skurk/psykopat, i sidste ende fik jeg dog en smule medlidenhed med ham. Men det er nok bare min teenagefascination.

Nynneruser/251923

Jeg vil glæde mig til at se Simon Kvamm spille en fucked up person.

Nicolai

Et dårligt forsøg på at efterligne en af de bedste tv serier på markedet pt har slået fejl. Den når ganske enkelt ikke Criminal minds til sokkeholderne og har så mange mangler. Man kan ikke bruge Danmarks største joke som skurk

Super Junior

bare den er lige så god som serien...
eller har den samme form for spænding som serien...
jeg glæder mig vildt meget 8D

The Moviemaster

Håber virkelig de forbedre den MEGET i forhold til serien.
Andet kan jeg ikke sige

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.