Cookie- og Privatlivspolitik

Slumdog Millionaire (2008)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
06.03.2009
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Slumdog Millionaire
|

'Slumdog Millionaire' handler om den 18-årige, forældreløse dreng Jamal, som deltager i den indiske udgave af 'Hvem vil være millionær?'.

Jamal deltager ikke for at vinde præmien, men for at bevise sin kærlighed overfor veninden, Latika, som er fan af showet.

Politiet er mystificeret over, hvad den unge mand fra Mumbais slum laver i sådan et TV-show, og de mistænker ham for at snyde.

Med kun ét spørgsmål fra at vinde 20 millioner rupier fortæller Jamal sin barske og eventyrlige livshistorie, som forklarer, hvordan han har tilegnet sig nøglen til svarene.

Danny Boyles anmelderroste film har vundet fire Golden Globes og otte Oscars bl.a. for Bedste film og Bedste instruktion.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3150 votes)
5.1
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... yderst underholdende hyldest til optimistisk tro på kærlighed og håb..." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "... strutter af flot fotografering, lynhurtige klip og dunkende musik. Men sentimentaliteten hænger tykt over meget af filmen..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "En i alle henseender fantastisk, broget og kulørt historie med masser af grumme, voldelige og sørgelige elementer, men fortalt med så meget overskud og kærlighed, at det er svært ikke at forlade biografen i opløftet tilstand." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... anskuet som en lille, sød feel-good film, så kan 'Slumdog Millionaire' varmt anbefales.” (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... glammer forfriskende og bider vores indbildte version af virkeligheden godt og grundigt i rumpen." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "... en stor lille film, som kommer præcis til den rigtige tid. Måske har den ikke fortjent sine priser, men den fortjener et stort publikum." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sophieuser/804577

den er bare utroligt godt lavet, og smukt filmet! fantastisk håb om kærlighed, og min lever sig virkelig ind i den.

Kirstinuser/441393

Lever op til bogen i en udstrækning som film sjældent gør

Bettinauser/721543

og da også en sød historie, men den får 4 stjerne mest for det visuelle udtryk hele vejen igennem. Fornemt!

shpenduser/26006

Virkelig en film der skal ses før eller siden..! Blanding af action og romantik på højt niveau.. god film!

Martin Rusborguser/8517

Den fiilm skal bare ses - helt kanon

Gubbixd

Hvor mange gange har man ikke selv siddet og tænkt "hvor ved de dog det fra?" .. ? Endelig en film med en god og farverig historie! Alle spiller helt igennem fantastisk og det gør det bare til en endnu bedre film oplevelse! Musikken er velskrevet og passer utrolig godt til filmen. Den er overraskende flot klippet og den belyser nogen ret relevante emner på en meget flot og respektfuld måde .. (:
Ta' ind og se den - det er en ordre!

Petra Victoriauser/705082

Det er en skøn romantisk film, som helt klart skal ses.
Den var lidt skuffende, da jeg havde store forventninger til den.
Men alt i alt en god film.
Bare ærgeligt at den stadig kører i biografen når man kan købe den helt lovligt på dvd, ihvertfald her i Norge.

Mel2005

Selvom jeg ikke mener at filmen helt lever op til alle sine oscars, så synes jeg bestemt det er en fed værd som er værd at se. Filmen bliver gradvist federe eftersom historien udfolder sig..

Bea

En perfekt fusion af en lovestory, action, spænding, drama, kulturel lærdom - og så med et tragisk-komisk tvist. En alt-i-én hvor alle ingredienserne sammen går op i en højere enhed. Og kanon skuespil. Virkelig værd at se!

Idauser/8362

Da jeg først hørte om den, havde jeg ikke høje forventninger, så det tog et stykke tid før jeg tog mig sammen til at se den, og det var godt jeg gjorde det, fordi det er en rigtig god, humoristisk, spændende, realistisk ovs. film. Jo mere af filmen man ser, jo bedre bliver den. Nå man tager i betragtning af at mange af skuespillerne er hevet ind fra gaden, er det er framregende film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.