/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Den sidste rejse

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.12.2011
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den sidste rejse
|

Den danske action-komedie 'Den sidste rejse' tager udgangspunkt i Jacob Haugaard og Finn Nørbygaards professionelle samarbejde og livslange venskab.

Hvis man troede, at Finn og Jacob er lige så gode venner i virkeligheden som i 'Jydekompagniet' (1988), kan man godt tro om.

Finn er et selvisk og pengefikseret menneske, og Jacob er efterhånden blevet grundigt træt af både ham, deres venskab og deres samarbejde.

Efter en fejlslagen økonomisk investering fra Finns side, som går udover dem begge, bryder Jacob med sin gamle ven, der efterlades alene tilbage. Finn går i hundene og må klare sig selv, lige indtil et lykketræf atter forener de to venner.

Et nyt venskab bygges op fra bunden, men det bliver samtidig begyndelsen på en lang række overraskelser.

'Den sidste rejse' er en sort komedie, der tager udgangspunkt i virkeligheden, med Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard i hovedrollerne som (anderledes) versioner af sig selv.

Filmen er instrueret af Lasse Spang Olsen (I Kina spiser de hunde, Den Sorte Madonna), der også har skrevet manuskriptet efter idé af Finn og Jacob.

kino TV: Finn Nørbygaard: Vi har købt Casper Christensens underliv

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (205 votes)
3.6
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Blandingen af godmodighed og vold fungerer ikke så dårligt et stykke af vejen, men den bliver brugt for meget, for uelegant og for vammelt i længden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Filmen oser af selvironi og de bruger løs af egen historik. Især Nørbygaard økonomiske nedtur leges der sjovt med." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Alt sammen virker det blufærdigt støvet og usmidigt som en pensionist med hold i ryggen. Historien er både fjollet og plat, usammenhængende og ligegyldig.Filmen er amatøragtig grim, og Finn og Jacob er mildest talt ikke de storeskuespiltalenter." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er næsten imponerende, at det er lykkedes at lave så dårlig en film, for de kan jo faktisk være skægge, de to jyder... men i 'Den sidste rejse' er Finn og Jacob pakket ind i så megen unødvendig action, lir og fjolleri, at den egentlige komik dør." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Man savner i udtalt grad en kritisk faktor, der kunne sige til og fra og neutralisere selvfedmen. Her er stof til en kulsort komedie. Nu bliver det bare en desperat vittighed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Malene

Ikke en særlig god film, som man på ingen måde kan sammenligne med andre klassikere såsom Mænd og Høns og Den grønne slagter.

Wayne

Dårligt mix.

Jydekompagniet levede deres eget liv, og det var som det var - ikke specielt sjovt, men det havde sin egen charme.

At tilføre det univers bomber og kanoner, i urimelige mængder - det gør bare det hele absurd mærkeligt.

Niels

Det var ligeved at den sidste rejse tog billetten og overgik "Stjerner uden hjerner", men det har Finn og Jacob lidt for meget selvironi til. Men "Den sidste rejse" er hverken en sjov eller god film. Selvom den ikke har kostet en svensk ødegård eller alt for mange sorthumoristiske jyske dollars er det ikke bra. Naj dak, naj dak og naj dak

Malene

Jeg fik for nogle måneder siden - sjovt nok lige efter at have været på en rejse (en virkelig billig afbudsrejse med all inclusive, faktisk) - tjekket mit Just-Eat, hvor jeg havde samlet så mange point op, at jeg kunne få en måneds gratis abonnement til Love Film. Her kom jeg ved en fejltagelse (og sikke en fejltagelse, det var) til at leje Den sidste rejse. Siden filmen dukkede op i min postkasse, kunne jeg jo ikke lade være med at se den ...

Hold da op, hvor er den nederen, hvis vi skal tage den på godt dansk. Jeg har aldrig brudt mig om de to. Al respekt til Jacob Haugaard, fordi han har haft et hårdt liv som alkoholiker, men er kommet ovenpå igen osv., men det ændrer ikke på det faktum, at både Jacob og især Finn Nørbygaard er så platte og fesne, som man nu kan blive.

Hvis jeg skulle komme med ét ord, der beskriver filmen bedste, så er det PLAT. Kan man lide de to skuespillere, vil jeg dog tro, at filmen er fin nok, og deciderede fans vil sikkert elske den.

Den rammer bare ikke "min" målgruppe :)

2 stjerner fra mig, fordi de overhovedet tør lave sådan en film.

Lars Michael

Det skuffer mig at se Lasse spang olsen lave dårlig film,når man tænker på at har lavet i kina spiser de hunde og jolly roger.Men den her jeg ved ikke helt hvor han vil hen med den her,der er nogle ok scener med som man kender ham..

VonFuser/554041

Det var dog en umådelig dårlig film. Finn og Jacob møder de grønne slagtere.
Jydekompagniet var sjovt engang, men den her er ganske enkelt så plat - at det kun er sjovt fordi det er så langt ude at man skriver en film så plat.

Men hva, det er 1 time og 29 minutter man aldrig får igen. www.givememywastedtimeback.com

Nicolai

De må have betalt mange penge af egne lommer for at få denne film frem

Widower

Jeg følte mig ganske underholdt og synes bestemt ikke det var spild af tid...
Finn & Jacob kender hinanden særdeles godt og det skinner meget tydeligt igennem i filmen hvilket på ingen måde skal forstås negativt..
Ligeledes er det tydeligt hvorledes Lasse Spang Olsen virkelig har fået udlevet sin indre drengerøv i instruktør rollen..

Jimmyuser/961582

Den film vil jeg godt se igen, når den kommer DVD.

kirsten

Filmen levede desværre efter min mening ikke op til trailerne. Der var en 3-4 scener som var super gode med fed-fed replikskifte - men nogle gange gik man så meget op i selve fortællingen eller tidslinjen, at det kvalte historien, som i sig selv meget tyndbenet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.