Cookie- og Privatlivspolitik

Små hvide løgne

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.05.2012
| |
2 timer 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les petits mouchoirs
|

'Små hvide løgne' er et fransk komedie-drama med Oscar-vinderne Marion Cotillard ('Spurven: La vie en rose') og Jean Dujardin ('The Artist').

Max (François Cluzet) inviterer hvert år vennerne i sommerhus tæt ved stranden. På trods af en tragisk ulykke beslutter gruppen sig for at afholde ferien som planlagt.

Men deres indbyrdes forhold og personlige overbevisninger, skyldfølelse og selve fundamentet for deres venskab bliver sat på en hård prøve, da omstændighederne tvinger dem til at skulle stå til regnskab for alle de små, hvide løgne, der er blevet sagt gennem årene.

'Små hvide løgne' er instrueret af manden bag 'Fortæl det ikke til nogen' (2006).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (54 votes)
4.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Takket være en perlerække af franske skuespillere tager Canets film godt og grundigt fat om hjertet og maner til stille selvreflektion og eftertanke. De 154 minutter farer af sted." (Louise Kidde Sauntved)

  • Ekstra Bladet

    "... lever på mange måder op til klichéen om franske talefilm for det såkaldt modne publikum. Det kan man jo så tage som en ris eller ros, alt efter indstilling. Jeg var nu meget godt underholdt på den kloge måde af det velspillende ensemble... Men 149 minutter er dog at strække den lidt." (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "Skønt holdet består af storartede skuespillere, bliver ingen af personerne til en blot vedkommende karakter. De er brikker, manuskriptet flytter rundt med... det er en lettelse efter to og en halv time at slippe for deres selskab, især da finalen udarter til grådkvalt sentimentalitet." (Johs. H. Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lisette Melgaard

Filmen var okay, men underteksterne passede ikke helt, det var lidt synd, for ellers ville den have været nemmere at følge med i

Heidiuser/287969

Jeg vælter mig måske ikke i erfaring med franske film, men denne film skal alligevel have alle de stjerner jeg har at gøre med. Jeg var rørt til det inderste - både med grin og gråd!
Sjældent har jeg set så fantastisk en film ... og soundtracket skal hermed også have ros for at ramme filmen helt rigtigt ind. Jeg forestiller mig ikke, at det er sidste gang jeg har set Små Hvide Løgne !!!

Mathilde

Men underteksterne var ekstremt dårlige.

Selve filmen var god, det er en typisk fransk film.

Celeste

Typisk fransk film

Henrik

Filmen er et mislykket forsøg på at plagierer "Gensyn med vennerne" der var en helstøbt, charmerende og underholdende film fra 80'erne. Små hvide løgne er i modsætning hertil en besynderlig krydsning af Hollywood traditionen og fransk følelsesporno. For eksempel plagieres anvendelsen af musik, men i modsætning til i Gensyn med vennerne hvor musikker understøtter filmens tilbageblik på vennernes ungdom, så virker anvendelsen af musik i denne film anmassende og tilfældig.
Rammen for filmen som foregår i et sommerhus og med en død/døende fælles ven er også direkte planket fra Gensyn med vennerne. Men hvor den døde ven i 80'er filmen er et direkte samlede midte for fimens tematik forstår man aldrig hvad meningen med den døende ven er i Små hvide løgne. Han er tilstede i fimens første 10 min, fraværende de næste 2 timer! og så dukker han op som trold af en æske de sidste 20 min, selv om man dog for længst hande regnet ud af manden sikkert dør på et tidspunkt. Filmens teatralske afslutning får derfor et ufrivilligt komisk præg og gør det vanskeligt at forstå om det er et drama eller en komedie man har været vidne til. Og det er vel i virkelighedens filmens største problem, at man ikke ved om man skal tage den alvorligt eller om man bare skal lade latteren flyde. Titlen Små hvide løgne får jo en til at tro der er en dybere mening med galskaben, og der er da også flere mulige dybsindige tolkninger af filmen, som for eksempel karakteren at det såkaldte venskab som står centralt i filmen. Men det er altså umuligt for mig at tage alvorligt og efter 2½ time er jeg for længst stået af.
Eller måske er det bare fordi det er en damefilm, hvor der sukkes over fransk films førsteelskere som fint er samlet her: Rige, solbrune og selvhøjtidelige. I alt fald kan man se at det er kvindlige anmeldere som primært hylder filmen.
Har du ikke set Gensyn med vennerne så find den på DVD i stedet for, eller se en af de andre gilmerende europæiske film i Grand.

Palasse

...kald mig bare i overkanten, men hvor er det irriterende at se en film, hvor underteksterne er SÅ spækket med fejl; stavefejl, typefejl og sjuskefejl! Er der slet ikke nogen, der læser korrektur på den slags mere?

Jeg så Dark Shadows i sidste uge og det var også noget sjusk: manglende R på verbernes endelse i nutid, stavefejl og manglende ord. Det er bare ikke godt nok, synes jeg.

Tilbage til det væsentlige:

Filmen er meget lang og veksler imellem det komiske og det tragiske. Den henvender sig primært (tror jeg) til et voksent og/eller modent publikum. Unge mennesker og franskhold på gymnasieniveau vil nok kede sig bravt.

Alle andre vil ikke blive skuffet.

satisfythecrave

Igen alt alt for dårligt at gode film først kommer til Danmark meget senere in resten af verden. Den her film kom ud i 2010 i Frankrig og først halvandet år senere kommer den til Danmark.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.