Cookie- og Privatlivspolitik

The Dark Knight

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.07.2008
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dark Knight
|
Versioner: se alle
IMAX (u/undertekster), Originalversion, 2D - uden undertekster, Level 7 - uden undertekster
|

I 'The Dark Knight', efterfølgeren til Batman Begins fortsætter Batman (Christian Bale) sin intense krig mod kriminaliteten i Gotham City.

Batman er nu blevet kendt af både politiet og byens borgere – nogle ser ham som en helt, der rydder op i den skumle underverden, mens andre overvejer, om det han gør, ikke skader mere end det gavner.

Han havde egentlig forestillet sig, at han kunne lægge den sorte kappe fra sig og dermed få en mere almindelig tilværelse. Men efterhånden begynder han at forstå, at den ikke er så nem at komme af med.. hvis nogensinde. For der vil altid være nye fjender at beskytte byen imod.

Der er nemlig opstået en slags vakuum i byen, efter at det lykkedes Batman at få luget ud i korruptionen og forbryderne i Gotham City. Farlige kriminelle elementer vil overtage byen, men udover disse organiserede forbrydere, er der også en endnu større ærkeskurk på banen – den hensynsløse galning Jokeren (Heath Ledger) – som skaber ekstremt anarki og kaos rundt om i byen. 

Med hjælp fra politikommissær Jim Gordon (Gary Oldman) og chef-anklageren Harvey Dent (Aaron Eckhart) går Batman i gang med at rydde ud i de resterende forbryderorganisationer. Det er et effektivt partnerskab, men idyllen smuldrer, da Jokeren, melder sig på banen og udfordrer Batman.

'The Dark Knight' er instrueret af Christopher Nolan ('Memento' 2000), som også instruerede efterfølgeren The Dark Knight Rises.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8964 votes)
5.4
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... en sort, smuk og frygtindgydende mareridtsvision og en fænomenal actionfilm (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  ... den perfekte actionthriller med moralsk tyngde som hos Scorsese, og suspense som hos Michael Mann (Morten Dürr) ()

 • BT

  ... et moderne mesterværk (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  En spektakulær sommerfilm, der ikke blot excellerer i raffineret action og effekter, men udfordrer os med moralske konflikter og kulsort stemning. 'The Dark Knight' er mægtig og modig. (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  Alle er velspillende og manuskriptet er overraskende sobert og klichéfrit, men især udmærker ”The Dark Knight” sig, som forgængeren, ved sit visuelle univers... (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  Christopher Nolans nye Batman-film lever op til forgængeren med et orgie af action... (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeff

This is so much more than a superhero movie. It’s a brilliant crime drama that happens to have a superhero and action in it. Can’t fault it.

alexander

hvad mere kan man sige!

djwoman

der er ikke mere at sige...

Louis

Men vent til Nolan slutter af med The Dark Knight Rises. Det bliver epic!

Jeppe Emiel ;)

Det er den anden bedste film, jeg nogensinde har oplevet. Jeg elsker at se den måde Jokeren udfører sit arbejde helt ned til sidste detajle.
Love it!

Kevinuser/673817

Skal ses

Christian

Filmen overgik alle forventninger. Bedste biograf oplevelse nogensindet! Fuldstændig forrygt at den ikke blev nomineret for best picture.

Asbjørn

Ja filmen er jo fejlfri på hvert et enkelt aspekt! Jeg så den ikke engang i biffen men på et 16 tommers tv, og alligevel var jeg BLÆST væk! Jeg har stortset aldrig i mit liv nydt at se på en skuespiller som jeg gjorde med Jokeren (Heath leadger), Det må jeg sku sige blandt de 20 bedste... FUCK DET 10 bedste film jeg nogensinde har set!

Asbjørn

Ja filmen er jo fejlfri på hvert et enkelt aspekt! Jeg så den ikke engang i biffen men på et 16 tommers tv, og alligevel var jeg BLÆST væk! Jeg har stortset aldrig i mit liv nydt at se på en skuespiller som jeg gjorde med Jokeren (Heath leadger), Det må jeg sku sige blandt de 20 bedste... FUCK DET 10 bedste film jeg nogensinde har set!

Anneuser/682237

Suveræn god film med eminent præstation af Heath Ledger som jokeren. R.I.P

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.