Cookie- og Privatlivspolitik

50/50

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
24.11.2011
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
50/50
|

I filmen '50/50' får den 27-årige Adam (Joseph Gordon-Levitt), som ellers er ved godt helbred, konstateret kræft.

Adam fortæller det til sin kæreste (Bruce Dallas Howard), sin bedste ven (Seth Rogen) og sin mor (Anjelica Huston), som i forvejen har nok at se til med sin mand og Adams far, der lider af Alzheimers.

Hver især forsøger de at forholde sig til nyheden og de efterfølgende behandlinger. Adam får også hjælp fra en ung og noget uerfaren terapeut (Anna Kendrick), som hospitalet henviser ham til, og samtidig bliver han venner med to, lidt ældre kemopatienter.

'50/50' er baseret på en sand historie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (156 votes)
4.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Måske tvivler man lidt undervejs, men når afgørelsens time kommer, mærker man, at filmen har været doseret helt rigtigt. '50/50' er vores tids 'Tid til kærtegn' eller 'Stepmom'. Bare både bedre og morsommere." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en rigtig sjov og dejlig film." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Violinerne holdes heldigvis i ave... og '50/50' ender derfor på paradoksal vis med at være en næsten opløftende fortælling, hvor man gerne tilgiver, at man er lidt rundhåndet med sukkeret til sidst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... baseret på en virkelig historie, men det til trods virker filmens halvhjertede plot underligt konstrueret. Det naturlige omdrejningspunkt er selvsagt Adam, som Joseph Gordon-Levitt inkarnerer med al ønskelig troværdighed. Men alle de bipersoner, der flankerer ham, er jammerligt karikerede." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... barsk humor og fin indsigt i menneskers udviklingsmuligheder..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sarah

Blev slæbt ind for at se den af min gode ven, men det endte med at det var mig der roste den til skyerne!
Hvor er det en dejlig og rørende historie, og Joseph Gordon-Levitt gør det som sædvanligt super godt!

Jeff

I expected this movie to be a bromance, with one sick, one well and how they deal with a serious illness, but it’s a lot more than that. People deal with bad news in very predictable ways, both those who get the news and their loved ones. This film finds the funny in that in a way that doesn’t make you feel bad about laughing at a guy with cancer. Seth Rogen, basically plays himself, or the guy he always seems to be in movies. He’s the funny man to Gordon-Levitt’s straight and the both do a great job. These 2 and Anna Kendrick, who seems to be brilliant in everything she does, carry the film well. With the cancer group adding to a good story, whereas the mother and girlfriend don’t. This is surprising, funny and touching without being sickly sweet.

Camilla

50/50 er en virkelig god film, som balancerer super flot mellem det tunge og det sjove. Man skal selvfølgelig være indstillet på det klassiske hårde tema om kræft, men den underspillede humor gør at filmen ikke bliver melodramatisk.

Og så er Joseph Gordon-Levitt i hovedrollen så absolut fremragende! Filmens tempo og stil er den type som lægger meget vægt på skuespillernes præstation, og jeg synes Gordon-Levitt og Anjelica Huston gør fantastisk! Og Seth Rogen er som altid sjov :)

Kan klart anbefales!

Brianuser/113931

Jeg troede jeg skulle i biografen og se en umådelig sjov film. Men den film jeg så var bare ikke umådelig sjov, det var derimod en fremragende fortælling om de følelser der går igennem en når man får diagnosen kræft. Filmen spiller selvfølgelig på følelserne, men giver også et yderst realistisk billede af de pårørende som jo også rammes af sygdommen. Især Adams mor spilles fremragende, selvom det kun er en bifigur, åbner hun for alvor for problematikken: Hvem skal man prøve at beskytte? Sig selv? Sin kæreste og venner? Sin familie? Eller skal man lukke dem en, og lade dem være en del af ens sorg og frustrationer? Først da Adam indser svaret, giver han sig selv lot til at åbne op. Meget overbevisende film, man skal vist være lavet af sten for ikke at blive grebet af historien.

Maria

Uha, det er lang tid siden jeg har set en film, der har påvirket mig så meget som 50/50 har gjort. Den formåede at ramme alle føleleser på én gang..

Det er virkelig en bevægende, men samtidlig også en genial sjov film!

Så til alle jer der har mulighed for det.. Gør jer selv en tjeneste og se den. Den er virkelig pengene værd!

Ricki Lutes

Filmen er virkelig god efter min mening og jeg havde store forventninger til den, som den kun oversteg. Jeg grinte meget mere end jeg havde regnet med, men samtidig ramte filmen følelsesmæssigt hårdere end jeg forventede, hvilket var en "win win situation" for mig.

Mads Aagaard

50/50 er en fantastisk film, som er alt for undervurderet. Den burde sælge mange flere billetter end den gør, det er vildt ærgeligt at ikke flere tager ind for at se den.. Den er helt vildt sjov og samtidig sørgelig nok til at få tårer i øjnene. Balancen mellem drama og komedie er perfekt. Gør dig selv en tjeneste og tag ind og se den!

Majbritt

Aldrig har jeg grinet og grædt så meget til selvsamme film. Jeg så 50/50 til Stockholm International Film Festival i sidste uge - og det er ikke mærkeligt at den vandt publikumsprisen, Silver Audience Award. Filmen rammer dig lige i nerven af hele dit følelsesregister og den gør det på en yderst hjertevarm facon. Den tager dig igennem en kræftpatients forskellige faser efter diagnosen - men uden at blive for tung eller for latterlig.

Joseph Gordon-Levitt spiller rollen som Adam helt fabelagtigt! Og Anna Kendricks akavede portræt af terapeuten er lige i øjet.

Gør dig selv en tjeneste - SE FILMEN! Men husk Kleenex, du kommer til at græde af grin og overflod af følelser.

Henrikuser/823972

Super film, skal ses selvom den kun bliver vist i en håndfuld biografer rundtt om i landet..
Den sidste del af filmen er sgu hård ved en, der får følelser frit spil. Hårdt at se sådan en film når man har været lign igennem, jeg kan se mig selv i det meste. Humor,humor, humor og man kan komme igennem alt...

Bjerg

Den skal så meget ses!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter