Cookie- og Privatlivspolitik

Captain America: The First Avenger

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.08.2011
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Captain America: The First Avenger
|

I 'Captain America: The First Avenger' erklæres Steve Rogers (Chris Evans fra 'Fantastic Four') uegnet til det amerikanske militær under 2. Verdenskrig.

Den unge splejsede mand må mod sin vilje droppe kampen mod nazisterne, men håbet melder sig i form af et tophemmeligt forskningsprogram, der forvandler Steve Rogers til supersoldaten Captain America, udstyret med et særdeles effektivt skjold.

Den onde Red Skull (Hugo Weaving) lurer dog i horisonten, og han bliver Captain Americas dødsfjende.

Marvels figur er én af de mest populære superhelte nogensinde. Første nummer af tegneserien udkom i 1941 (før angrebet på Pearl Harbour), hvor Captain America på forsiden knock-outer Adolf Hitler, og tegneserien solgte en million eksemplarer.

'Captain America: The First Avenger' fik 64.000 danskere i biografen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (280 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... blander overbevisende og underholdende amerikansk fortid, nutid og fremtid." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... den første time af den alt for lange actionfilm fungerer faktisk helt forrygende. Desværre mister instruktøren Joe Johnston snart overblikket. Et væld af kampscener ... kommer snart til at virke som én lang gentagelse." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Det imponerende flotte tidsbillede, den velfungerende naive retfærdighedssans og de mange humoristiske indspark gør dog sit til at løfte 'Captain America' op i den gode ende af de mange superheltefilm, der oversvømmer biografmarkedet. Det er godt gammeldags fedt at se Captain America give en lige højre til alverdens bisser. " (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... larmende action: Ildkampe på jorden og i luften, flyvende menneskekroppe og en uendelighed af blå lyn og flammegule eksplosioner." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... interessant og ærbart underholdende, uden at føje meget til formen. Historien virker mindre træt end de seneste Marvel-produktioner, og strategisk anbragte karakterskuespillere som Tucci, Weaving og Tommy Lee Jones giver det hele et menneskeligt ansigt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Den værste marvel film

S. Rico

En af de MCU film der bliver bedre ved gensyn. Måske fordi man nu kan nyde de mange fine detaljer, som kun Marvel nørder lagde mærke til oprindelig. Nu hvor Howard Stark, Peggy Carter, SSR, Red Skull, Hydra, og ikke mindst Bucky Barnes er velkendte navne, så får filmen lige det ekstra lag. Den første Captain America film har en glimrende origin historie, og den bliver aldrig overpatriotisk, men bevarer en humoristisk ironisk distance. Samtidig er Chris Evans bare den perfekte Steve Rogers.

Ganzack

Denne film er ganske enkelt undervurderet i mine øjne! Når det kommer til en filmisk skildring af Captain America som karakter, så rammer denne film plet. Filmens manus fungerer bare, og har en solid eventyrlig struktur, som leder tankerne hen på Indiana Jones filmene. Der er ingen tvivl om at Chris Evans skal have stor ros for hans præstation som Captain America. Denne rolle er umådelig svær at spille, og hvis man ikke passer på kan karakteren blive flad og kedelig. Evans begår hans bedste præstation hidtil, og formår at gøre Steve Rogers/Captain America til en sympatisk og viljestærk helt, som man nyder at følge. Rogers er en god og sympatisk karakter før han får superkræfterne, hvilket er en vigtig pointe både for filmen og karakteren. Filmen bruger fornuftig tid på at illustrere at Captain America er langt mere end blot amerikaner og soldat. Selve Captain America titlen påvises som værende ren propaganda, og samtidig ses den negative effekt af dette på Rogers, som blot ønsker at være til hjælp og gavn. Derfor bliver Rogers/Captain America en både gammeldags men også forfriskende karakter i det store superheltegalleri.
Resten af castet er fremragende, hvor især Dominic Cooper og Hayley Atwell giver indtryk. Hugo Weaving overspiller passende karakteren Red Skull, som vi får at vide var så ond, at selv Nazisterne og Hitler ikke ville have noget med ham at gøre. En sådan karakter kræver en anelse overspil, og Weaving er perfekt her.
Jeg mener at Captain America: The First Avenger er på højde med den første Iron Man film, idet at begge film har fuld forståelse og respekt for det tegneseriemateriale de er baseret på. Det er forfriskende at se en helt, som ganske enkelt blot er en god fyr som bare vil gøre det rigtige. Dette er ikke kedeligt, men skønt at se karakterer som ganske enkelt blot er likable. Filmen er fuldstændig ironi-fri, og uden kynisme. Captain Americas største superkræft er at han er et godt moralsk menneske, som blot ønsker at hjælpe, og dette er dejligt afsmittende budskab at give. Et underholdende og uspoleret eventyr af den gode gamle slags.

Jacob

Oprindelsen til supersoldaten er for mig det mest tiltrækkende ved den her helt, og mange vanvittige projekter så aldrig dagens lys under 2. Verdenskrig. Chris Evans går fra at være møgirriterende i Fantastic Four', til at blive gravalvorlig i rollen som Steve Rogers. Det bedste ved manden i rødt, blåt og stjerner er at han er mere end Amerika end nationen selv er.

Frank

Okay film

Mike

Fed film, muligvis nogle fejl og mangler i forhold til marvel universet men stadig mega fed!

Og kan godt li' ironien i at en "super soldat" blandt andet stopper tyskerne i at udvikle den perfekte soldat, en super soldat xD

Wayne

I hvertfald ikke den første af dem, men pænt på niveau med Thor, og ganske underholdende. Det er umiddelbart svært at se at der skulle være nok stof til en 2'er i serien, det er der ikke kød nok på figuren til - især efter han har været nedfrosset siden krigen. Men så er der jo Avengers at glæde sig til. Jeg var dog slet ikke skuffet over den, som mange andre.

Magnususer/919147

Glæder mig til at se mere i The Avengers(2012)! :D
Skulle have fortsat i slutningen. :)

Nikolauser/664133

Fed film, og god 3D!

Maria

Den var MEGA nice! Hoppede bogstavelig talt helt tilbage i sædet, da han kastede sit skjold og det kom tilbage igen - ud mod mig! - 3D ;) Ville ikke på noget tidspunkt have at den skulle slutte! :*

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.