Cookie- og Privatlivspolitik

En stemme for livet

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
07.05.2009
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En stemme for livet
|
'En stemme for livet' er en dokumentarfilm om en mand og hans projekt.

På den jyske hede har dirigent Mads Bille skabt et af Danmarks bedste kor af international klasse med drenge fra alle sociale kår. Et projekt der normalt kræver en millionby som grundlag, men en ildsjæl kan også gøre det.

Filmenholdet har i et par år fulgt Herning Kirkes Drengekor. Koret er Danmarks største leverandør af sangtalenter til konservatorier og Opera Akademiet. Dirigent Mads Bille finder sine drenge i 3. klasse, og de bliver ofte i koret i over 10 år. Der kommer ingen, eller meget få drenge fra hjem med klaver og PH-lamper.

Dirigenten Mads Bille insisterer på, at talent er tilstede overalt. Det handler om at skabe forudsætninger for, at talentet kan folde sig ud. Det handler ikke om arv, men om miljø. Lige meget om drengene har en psykisk diagnose, er klassens ballademager eller fra et hjem uden musik, så er det afgørende, at de har en stemme som kan udvikles.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (35 votes)
4.5
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Helenuser/290701

Det var det at se filmen. En stor stor oplevelse. Fantastisk historie og stemmer. Den borer sig ind i sjælen, og drengenes historie og skildringen af korlederens utrættelige arbejde gør stort indtryk.
Dejligt at det er muligt at se den slags film i biografen.

Vagnuser/893230

Selvom det kan lyde nørdet at lave en film om et kor, så er det ikke tilfældet med filmen "En stemme for livet" om Herning Kirkes Drengekor. Det er en meget nærværende film, som går tæt på både korets dirigent og udvalgte kormedlemmer på en hudløst ærlig måde, men med megen finfølelses, også selv om vi bliver præsenteret for barske skæbner. Filmen fortæller om, hvordan det med målrettet arbejde har kunnet lade sig gøre at skabe et kor af international klasse i en middelstor dansk provinsby, hvor medlemmerne bliver hentet ind fra skolernes 3. klasser uden andre forudsætninger end en god, klar stemme.
Filmen understreger det rigtige i påstanden om, at man kan finde talent alle vegne, det handler bare om at skabe de rette rammer for at folde det ud. Det har Mads Bille gjort for kordrengene i Herning, og det er i høj grad hans arbejde, der er i fokus. Men vi møder også et kor, som nok er i topklasse, men hvis medlemmer er som alle andre unge. De har et stærkt fællesskab i musikken, som er med til at give hver enkelt styrke, men de er også ganske almindelige unge med mange forskellige interesser ved siden af musikken.
"En stemme for livet" er ikke kun en film om en sangforening, men om, hvordan man kan fremelske talent i et omfang, der ellers hører langt større byer til, også i en by som Herning. Det er en smuk film, som er meget seværdig også selv om man ikke har en specifik musikalsk baggrund. Den handler nemlig først og fremmest om menneskene bag musikken, som skildres nærværende, med stor empati og finfølelse, med varme og humor, Filmen er ind i mellem også bevægende og den er hele vejen igennem vedkommende.
Så se "En stemme for livet" og mød musikkens Ulrik Wilbek og hans verdensklassehold.

rené        dalsgaarduser/736855

jeg synte den var dårlig
for jeg tro ikke på jesus
og jeg tro ikke gammel danmark
og jeg tro ikke på thomas bo larsen
nej
hilsen jasonbournejensen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.