Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
|

I 'Star Wars: Episode I - The Phantom Menace' (Den usynlige fjende) hersker der politisk tumult i galaksen, hvor handelsføderationen og den onde bagmand Darth Sidious vil overtage den fredlige planet Naboo.

Derfor sendes de to Jedi-riddere Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) og Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) til Føderationens hovedkvarter for at forhandle en fredsaftale, men de bliver angrebet og må sammen med deres nye følgesvend Jar Jar Binks flygte til planeten Tatooine.

Her møder de drengen Anakin Skywalker (Jake Lloyd), som måske er nøglen til balance mellem de gode og de onde kræfter i universet.

'The Phantom Menace' er den første Star Wars-film i seriens kronologiske orden. I 2012 fik den repremiere i 3D.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (355 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "3D-effekten er faktisk ualmindeligt overbevisende, ikke mindst højdepunktet - podracerløbet - får helt nye, svimlende dimensioner." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Ringere bliver denne første 'prequel'-episode fra 1999 da heller ikke af, at knægten Anakin Skywalker nu nedkæmper Føderationens handelsblokaderumskib i susende, sugende 3D!" (Søren Vinterberg)

 • Berlingske

  ".Det kan til tider virke som kynisk spekulation, når gamle film partout skal genopstå i 3D-udgave, fordi man kan. Men lige præcis med 'Star Wars Episode 1: Den usynlige fjende' fra 1999 giver det mening. George Lucas' (...) flamboyante rumsaga er også som skabt til flere dimensioner - også på billedplanet." (Louise Kidde Sauntved)

 • Weekendavisen

  "'Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende' havde premiere for 13 år siden (...) Den bliver nu relanceret i syngende 3D med et podrace, som er forrygende flot. Det er fortællingen om drengen Anakin Skywalker, der som voksen bliver til Darth Vader." (Bo Green Jensen)

 • BT

  "Hvad får man hvis man føjer 3D-effekter til en kedelig film. Man får en kedelig film - i 3D. Og dét er præcis hvad 'Star Wars Episode I - Den usynlige fjende' er. (Henning Høeg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
MØ||ERuser/192818

Tak for svar :-)
Gættede godt på det var sådan...
Men undre stadig at de så vælger sådan...
Star Wars er jo trods alt et godt brand og træk-plaster som burde kunne sælge nogle billetter allerede i god tid...
Jeg har det da selv sådan at jeg godt allerede nu ville ha bestilt, og når jeg så var herinde, har jeg da lige set hvad der ellers er - nu man var i biograf-mood ;-)
Men det blev dæmpet noget af at man ikke kunne bestille endnu.

KathLarsen

Sådan er det desværre tit, har jeg erfaret.
Billetter til hhv. Imperial, palads mm. kommer højst sandsynligt op i løbet af en uges tid (:

Men du er ikke den eneste som går og venter på at kino tager sig sammen ;)

Vemo

Glæder mig så meget til repremieren på første Star Wars film i 3D. Det bliver hæsblæsende at se den på det store lærred med vennerne.

Mrs. Baggins

Jeg forstår udmærket at de gamle Star wars er favoritter, men ligefrem at hade prequells er bare fordi I er gamle nisser. Lucas har en enestående fantasi som gav os Star Wars,og med den nye teknologi og ved hjælp af en gruppe formidabel dygtige concept tegnere og animatorer fra Industrial light and magic bragte de Lucas fantasi til virkelighed igen med de nye. Et legebarn som Lucas kan da ikke se stille til mens udviklingen kan opfylde alle hans vilde drømme på film lærredet! følg dog med udviklingen nisser.

Benuser/965290

Du misforstår fuldstændigt grunden til at de fleste mennesker -- Star Wars-fans og andre -- ikke kan fordrage prequel-trilogien. Det har intet -- eller næsten intet -- at gøre med den fremskredne teknologi, og jeg kan ikke forestille mig hvorfor du skulle tro det. Prøv at se Harry Plinketts videoanmeldelser af trilogien på www.redlettermedia.com/plinkett/star-wars/ og se om du stadig kan nyde filmene.

The Joker

Glæder mig til at gense Star Wars Episode 1 i biografen. Sidst jeg så den i biografen var i USA :D.

Anne Kathrine

Star Wars er fucking awesome! Star Wars i 3D? Det kan jeg egentlig godt undvære. Men når man nu får mulighed for at se den i biografen, skal det da udnyttes ;)

Daviduser/823502

Jeg er gigantisk starwars-fan, men jeg ser ikke Prequelsne som rigtig starwars for de har overhovedet ikke den samme tone som de gamle havde, og så er den værste figur nogen nogensinde har opfundet med i de 3 nye...... Jar Jar Bings... En forpulede TEGNEFILMS KANIN!!!!!!

jeg både hader og elsker dig Lukas....

Vigiluser/9028

Det ser jeg frem til i 3D
Også resten af filmene, når de engang kommer i 3D

Tommyuser/872382

Jeg er skide ligeglad med al den 3D fad, men Star Wars i biffen - det skal fandeme udnyttes. Hver gang! Så count me in!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.