Cookie- og Privatlivspolitik

Biler 2 (2011)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
04.08.2011
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cars 2
|

Pixars 'Biler 2' (Cars 2) er fortsættelsen til Pixars animationsfilm Biler.

Gaderaceren Lynet McQueen og hans bedste ven, kranbilen Bumle, rejser udenlands for at deltage i det første Verdens Grand Prix nogensinde, hvor det skal afgøres, hvem der er verdens hurtigste bil.

Men vejen til mesterskabet er fyldt med masser af huller, afveje og omveje, da Bumle bliver fanget i sit helt eget internationale spioneventyr.

Mens Bumle er splittet mellem at hjælpe Lynet eller holde styr på trosserne i en tophemmelig mission, kastes han på en eksplosiv gadejagt fra Japan til Europa.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (198 votes)
4.9
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Til trods for at 'Biler 2' ikke er den stærkeste film fra PIXAR, slår de stadig konkurrenterne med flere meter, når det gælder sprudlende animation med fart, fantasi og detaljerigdom... Fortælleglæden er ganske enkelt smittende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Efter nylige Pixar-mesterværker som 'Toy Story 3' og 'Up' sætter man sig til rette i biografen med tårnhøje forhåbninger om at få samtlige sanser stimuleret. ... først i anden halvdel, hvor Bumle for alvor bliver involveret ... genvinder Pixar noget af det tabte." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... i 'Biler 2' er den oprindelige enkle charme erstattet med stereoid-svulmende effekter og dampbarns-energi. Vi er både her, der og alle vegne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Når handlingen er tilbage på sporet, tilbage til racerløbene og Lynet og Bumles venskab, fungerer filmen, men den accelererer somme tider for hurtigt til, at de små øjne kan følge med." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Helt igennem genial film med James Bond franchise forklædt som biler, og meget bedre end den første.

S. Rico

Jeg er mega fan af Pixars animationsfilm. Men jeg synes både Biler og Biler 2 lider under, at det er svært at gøre bilerne rigtig "levende", så man kan personificere sig med dem. Dermed bliver det hele lige en tand for kunstigt.

Der er til gengæld tale om en fantastisk flot film rent teknisk. Og originaliteten er også ganske fin - især den del der foregår i Japan, såsom Bumle på et japansk toilet.

Historien er desværre halvkedelig. Kombinationen af levende biler og agent 007 plot fungerer efter min mening ikke, selv om idéen som udgangspunkt forekommer god. Efter filmen er der en shortfilm om Toy Story på Hawaii. Den er til gengæld genial og hele ventetiden værd.

Rasmus/Musen

-Der er helt klart fart over feltet i fortsættelsen om de levende og talende biler.

Filmen er sprængfyldt med action og tophemmelige agent-referencer (Hvilket lyder totalt over for vildest, baby :D). Faktisk er det også rigtig god underholdning, og det får sikkert både børn og voksne til at sætte lattermusklerne i spil mange gange undervejs i filmens udvikling.

-Der er også bare lige, at filmen somme går lidt FOR MEGET op i, at der skal være action og flugte meget af tiden. Det er stadigvæk en børnefilm, og derfor synes jeg godt, at det kunne være undværet helt, næsten. Jeg synes desuden heller ikke, at det hænger sammen med, hvad der skete i den første film særlig meget, desværre, :-(

Men trods en alt for "kompliceret" handling, så handler det hele stadigvæk om noget levende, som IKKE er levende i vores hverdag(Eller i hvert fald ikke på samme måde, HiHi!). Man forelsker sig stadigvæk i karaktererne, fordi det hele er så Levende og Fantasifuldt. (Især karakteren Francesco Bernoulli var en rigtig modstander til Lynet Mcqueen, og rigtig genial karakter, også).

Derfor er det alt i alt en god film, hvis man gerne vil have lidt ekstra underholdning til dagen, og selvfølgelig også nogle smil på læben.
-Men overvej lige, om I vil se den første inden, eller ikke. Det er op til dig selv- min ven.
;-)

Nikolaj

Ikke specielt opfindsom eller original, men Pixar formår alligevel at skabe en underholdende animationfilm, som er væsentligt bedre end Disneys flyvemaskiner efter min mening.

Wayne

Det er måske ikke den bedste Pixar film som er lavet. Men animationerne fejler ingenting, det er stadig noget af det bedste. Denne gang er det Bumle, som er hovedperson i et rigtigt agenteventyr, som selvfølgelig ender som det skal.

Sanne

Jeg er stor fan af disney og af pixar, og var en af dem der faldte i svime over toy story 3, Wall e, og også den første Biler film. Men hvor var jeg skuffet over denne film. Biler universet har fanget særligt det yngrer publikum og troede derfor også godt jeg kunne tage min 5 årige dreng med i biografen, men filmen var alt for svær at følge med i. Plottet var kompliceret og indviklet. Filmen foregik i en voksen "james bond agtigt" univers, og der var mange karaktere, især nye at holde styr på. Desuden var den lang, og fangede desværre ikke min dreng men heller ikke mig. Punchlines var der flere af, men mest til det voksne publikum. At jeg alligevel giver filmen tre stjerner og ikke to, bygger alene på skabelsen af filmen. Filmen er smuk og farvefyldt og kan rigtig godt lide de forskellige geografiske omgivelser de forsekllige billøb får os ud i. Det er tilgengæld en fornøjelse!

Neo

Jeg er helt vild med filmen! elsker plottet

Nicolaiuser/319840

biler 2 skal se ahhhhhhhhhhhhh

Lisuser/941048

En sjov film, hvor animationen er lavet godt og gennemført. Mange sjove detaljer. 3D-effekten kunne godt være mere udtalt - så man f.eks. kunne få lov til at opleve, at en bil "kørte lige i hovedet på en".
Min ægtefælle (71 år) klukkede af grin mange gange under filmen - og mit barne på 6 år synes, det var en kanon-film.

Marianne

Så filmen med min datter og barnebarn på 4 1/2 år. Han var meget betaget af Bumle og syntes den var rigtig god. Havde glædet sig rigtig meget til at se den.
Synes også den mest er henvendt til større børn, men der sker så meget i den hele tiden, så man keder sig slet ikke på noget tidspunkt. Heller ikke de små selvom de måske ikke helt forstår den. men Bumle er sød og filmen viser igen, at rigtige venskaber holder uanset hvad.

Vi hyggede os dog rigtig meget

Hvis der skal være noget negativt, så er det, at der var alt for mange reklamer og forfilm, når man tænker på det er små børn der er med i BIOgrafen.
De er små og utålmodige og har svært ved i forvejen at sidde stille så længe.

Det må der gerne laves om på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.