Cookie- og Privatlivspolitik

Velkommen til Ch'tis

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
12.06.2009
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bienvenue chez les Ch'tis
|

Det franske multi-talent Dany Boon (My Best Friend, 2006) har både instrueret, skrevet og spiller hovedrollen i komedien 'Velkommen til Ch'tis (Bienvenue chez les Ch'tis).

Ch’tis er ikke kun betegnelsen for folk og fæ i nordøstlige hjørne af Frankrig, men også for det kaudervælsk, der tales på egnen.

En postmand fra Provence forflyttes til Bergues i Pas-de-Calais-regionen i Nordfrankrig, som han ankommer til iklædt dynejakke og en hel vognladning af fordommene om de indav­lede, fordrukne og regnvåde nordboere.

Kulturkløften synes dog dybere, end den er, men hvordan skal den stakkels mand gøre dette begribeligt for sin forudindtagede og mere end skeptiske hustru?

'Velkommen til Ch'tis', den mest indtjenende franske film no­gensinde, er lokal i anslaget, men global i budskabet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.6
3.3

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... er i bedste fald, nemlig ikke andet end en harmløs og sød historie. I værste fald, en anstrengt komedie, der hurtigt løber tør for jokes på sit tema." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "... en film om kulturforskelle, der er så skæg, at den burde være i stand til at krydse den i fi lmsammenhæng svært bevogtede fransk-danske grænse." ()

 • Ekstra Bladet

  "Forudsigeligheden havde måske været til at leve med, hvis ikke 'Velkommen til Ch'tis' havde været så gennemført plat. Absolut kun for helt særligt interesserede." (Henrik Queitsch) ()

 • Politiken

  "... 20 millioner franskmænd har ind til nu indløst billet til den folkekære komedie. Helt så stor en seermagnet bliver den næppe uden for Frankrigs grænser, hvor den sproglige komik og de regionale fordomme ikke vækker lokal genklang." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "... en eksotisk og excentrisk egnsret... der er en nænsom og afvæbnende kvalitet i Boons selvironiske lokalpatriotisme." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
since84user/12622

Genså den igår, efter at ha købt den på DVD. Den er sgu fantastisk. En rigtig feel good film med masser af humor. I snyder jer selv for en stor oplevelse hvis i ikke ser den :-)

since84user/12622

Brilliant film. At lave gode film det har de forstand på i Frankrig.
MEN der er 17 måneder siden at den havde premiere!!! Det må da være ny rekord i at få sen dansk premiere. Har været ude på DVD i laaaannngg tid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.