Cookie- og Privatlivspolitik

The Fighter

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.02.2011
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Fighter
|

’The Fighter’ er et nyt bokser-drama med Christian Bale og Mark Wahlberg.

Dickie og Mickey er halvbrødre og professionelle boksere, men på vej i to meget forskellige retninger.

Den ældste bror Dickie har talentet og troen, men mangler dømmekraften, og det sender ham snart mod afgrunden. Da han taber en kamp til en af tidens største boksere, bliver det første skridt ned ad en blindgyde af stoffer og vold – en livsstil, der frarøver ham hans karriere og sender ham direkte i fængsel.

Mickey har i mellemtiden fået ry for at være den mest ihærdige bokser – med de mest ydmygende nederlag! Hans drøm om at bokse forsvinder dog aldrig, og da Dickie vender tilbage fra fængslet, gør han det til sin livsmission at forvandle sin lillebror fra den evige taber til en verdensklasse fighter.

’The Fighter’ modtog Oscars for Bedste mandlige birolle (Christian Bale) og Bedste kvindelige birolle (Melissa Leo). Den var nomineret til 7 Oscars, inklusiv Bedste film, Bedste instruktør (David O. Russell) og Bedste originale manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (231 votes)
4.8
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Boksefilm er ikke populære i Danmark, men giv 'The Fighter' en chance som livlig beskrivelse af et broget proletarmiljø og som stærk skildring af en forvokset families kaotiske tilværelse." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "Det er sjældent, at jeg har set så mange blændende skuespillere i én film." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Troværdige miljøskildringer fra en nedslidt industriby, mange gode skuespilpræstationer samt ikke mindst en hulkindet, manisk Christian Bale gør, at 'The Fighter' rammer lige i solar plexus på trods af, at den ikke just går nye veje." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Man ved ikke rigtigt, hvad filmen er ude på: Den vil være en bokse-legende, men også en historie om to brødre med forskellige sind." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... Når familie-og klassekampen næsten (næsten) bliver mere spændende end tæskene før gongongen, skyldes det frem for alt, at Christian Bale som brovtende, rastløs, pjækkende og strategisk knivskarp junkie, træner og bror spiller røven ud af bukserne." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "Som sportsfilm er den uinteressant. (...) Filmen lever stærkere på gaden, i fængslet og træningslokalet. Christian Bale stjæler ofte billedet med sin fremstilling af den narkoskadede Dickey, der rejser sig med opgaven og træner sin bror, da det gælder." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Selvfølgelig også en smule hektisk, men sådan er det jo også i bokse-branchen. Jeg synes filmen fungere rigtigt godt som drama, og skuespillerne lever sig rigtigt godt ind i det. Den er rigtigt flot filmet især i bokse kampene. Og samtidig viser den hvor hårdt det er, når man tager stoffer, og hvor meget man skal træne sig op for at blive bokser. Mark Wahlbergs karakter virker nok lidt for normal i forhold resten af hans familie, men det er bestemt ikke noget, der ødelægger handlingen.

Nikolaj

Jeg ELSKER David O. Russels evner til at få det bedste ud af sine skuespillere, og samtidig frembringe en dialog der både er stærk, intens og realistisk! Filmen foregår i en verden der cirkulerer omkring boksning, men selve den spændende del af filmen omhandler hovedpersonens valg der har konsekvenser for ham selv, hans bror, hans kærlighedsliv, hans karriere og resten af hans familie! Det er en rigtig god og spændende fortælling der bliver vist i "The Fighter", og O. Russel viser igen sit KÆMPE taltent for at lave dramaer med et lille komisk indslag i ny og næ!

Christian Bale fik jo som sagt en Oscar for sin rolle som stofmisbrugende pensioneret bokser. Den er fuld fortjent! Memikken og replikkerne passer perfekt til hans afpillede og sygeligt udseende krop! Den mand laver nogle ofre for sine roller, men han blev heldigvis endeligt belønnet med en Oscar for det!

Oskar

Lad mig først erklære mig uenig med alle, der mener, at en autentisk historie kan mere end ren fiktion. Det er ganske enkelt ikke rigtigt, og det underminerer fiktionens utroligt vigtige rolle i alle former for drama. En opdigtet historie har lige så meget ret som en autentisk.
Når det er sagt, så er 'The Fighter' et fremragende drama om klasseindeling, familieforpligtelser og uforløst talent. Lillebroderen Micky er altid blevet overskygget af den populære storebror Dicky, som stadig lever højt på en boksesejr for mange år siden. Efterhånden som filmen skrider frem kommer Mickys evner dog mere og mere til sin ret i takt med, at Dickys selvbedrag bliver mere og mere udtalt. Men som Micky erfarer, kan det være svært at slippe sin famile, selvom de åbenlyst agerer klods om benet, og derfor er 'The Fighter' foruden en solstrålehistorie også en film, der giver anledning til refleksion.
Derudover er Christian Bale som den stofmisbrugende Dicky bjergtagende. Så troværdigt og indlevende at man bliver i tvivl, om det faktisk er skuespil. At han taber sig omkring 30 kilo til rollen hjælper selvfølgelig altid i Oscar-ræset, men det skal ikke tage noget fra skuespilspræstation. Han spiller ikke. Han er. Bum!
'The Fighter' er baseret på en virkelig historie, der skriger på at blive fortalt, men at den kryber ind under huden på en så overbevisende måde må tjene den brede kam af fabelagtigt skuespil til ære.

Frank

Okay film

Wayne

der dog aldrig bliver den store skuespiller selv. Stor præstation af Bale, som virkelig er gået ned i vægt - og som her beviser at der er meget mere i ham. Fortjent Oscar. Også Melissa Leo, som deres mor, spiller overbevisende - fin miljøskildring.

Lars Michael

En okay Boksefilm, hvor det er virkelig dejligt at se Christian Bale spille så godt.
Fortjent at han fik en Oscar for sin rolle i filmen.
Han var især med til at løfte filmen.

kasper

en rodet start og jævnt kedelig.
handler om en seriøs taber familie og første halve time er fyldt med druk og overforbrug af smøger. uden tvivl har de store tobak selskaber smidt penge efter denne film. wahlberg og bale i kedelig film der burde ligge under deres værdighed. Kan man holde sig vågen de første 30-45 min kan man måske overleve at se hele filmen.
en stjerne fra mig af da man ikke kan give nul.

 user/922805

Kunne ikke SÅ godt lide den den var lidt klodset, har set bedre med christian bale !

Allan

The Fighter er lidt som Rocky. Bare uden Sylvester Stallone

Vsruser/9045

Ikke andet end den er meget bedre?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.