Cookie- og Privatlivspolitik

The Whistleblower

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
23.06.2011
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Whistleblower
|

I 'The Whistleblower' udstationeres den unge politibetjent Kathy (Rachel Weisz) i det krishærgede Bosnien i 1999 som en del af FNs internationale politistyrker. Her møder hun kollegaen, Jan (Nikolaj Lie Kaas), som hun indleder en affære med.

Kathys forventninger til at hjælpe med genopbygningen af det ødelagte samfund smadres totalt, da hun kommer på sporet af en gruppe FN-ansatte, der sammen med lokale entreprenør systematisk udnytter unge piger i en trafficking-organisation.

Da Kathy beslutter sig for at lække historien til pressen og afsløre sine egne kollegaer og chefer, begynder en livsfarlig kamp mod diplomatiets dobbeltspil og årtiers organisatorisk råddenskab for at få sandheden frem i lyset.

'The Whistleblower' er baseret på virkelig hændelser og stiller skarpt på en af de allerstørste skandaler i FNs historie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (50 votes)
4.3
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er horribelt og hårrejsende. Trafficking er et vigtigt tema, men det er mere uklart, om 'The Whistleblower' er en god film. Dramaet er ret monotont bygget op og temmeligt udmattende." (Jacob Wendt Jensen)

 • Børsen

  "... dens mange temaer ville være bedre belyst i en dokumentarfilm. Til alt held fungerer historien om Kathys kamp stadig på egne præmisser, hvilket gør 'The Whistleblower' til et knugende velfortalt drama." (Morten Dürr)

 • BT

  "... selvom enkelte scener (voldtægt) er nærmest ulideligt grove, så giver det mening i lyset af filmens alvorlige budskab. Og især Rachel Weisz leverer en indsats, der bliver siddende på nethinden." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... rå og uafrystelig..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en film, der ikke efterlader tvivl om rigtigheden og vigtigheden af Kathryns mission, og selv om den rent filmisk lader noget tilbage at ønske, vil jeg anbefale den til alle, der har brug for at få vækket deres retfærdighedssans." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marlon Campbell

god film med en lækker skuespillerinde

gitteholmer@webspeed.dkuser/260972

Der var meget at tænke over efter denne film.

Sofie

Der er mange positive ting at sige om filmen; Skuespillerne, manuskriptet, omgivelserne osv.. Dog er den opbygget på en sådan måde, at man hen mod filmens slutning undrer sig og spørger om, hvor klimaks dog bliver af. Men måske er dette en ønsket pointe: Der skal ikke ske nogen forløsning her. Emnet efterspørger ikke en afsluttethed. Nej, for menneskehandel er et overhørt og voksende problem.
Set jer ind i filmens budskab og se den, hvis I ønsker at blive lukket ind i ét af denne verdens største nutidige problemer.

Erlauser/221361

En sober fortælling om en grim virkelighed. Ikke kun om trafficking men også om korruption og vold i FNs rækker hvor ingen drages til ansvar – til trods for beviserne. Og firmaet (som i virkeligheden hedder DynCorp) er stadigvæk den amerikanske regerings hovedleverandør når det gælder fredsbevarende styrker rundt omkring i verden. Hovedpersonen har selv skrevet en bog som filmen bygger på. Læs et interview med Kathryn Bolkovac: http://www.csmonitor.com/Books/2011/0106/Interview-with-Kathryn-Bolkovac...

Henriette

Håber jeg vinder konkurrencen for den film skal helt sikkert ses. :D

Markuser/565992

Så blev fejlen åbenbart rettet ;)

Markuser/565992

En eller anden i PR-afdelingen for denne film må give en kvajebajer for at stave Nikolaj Lie Kaas' navn forkert på plakaten!!! Pinligt!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.