Cookie- og Privatlivspolitik

Samme dag næste år

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
29.09.2011
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
One Day
|

I den romantiske film 'Samme dag næste år' (på engelsk: 'One Day') bliver Emma (Anne Hathaway) og Dexter (Jim Sturgess) venner den 15. juli 1988. De tilbringer dagen sammen, og det bliver begyndelsen på et livslangt venskab.

I 'Samme dag næste år' følger vi gennem to årtier Emma og Dexter på datoen den 15. juli - nøgleøjeblikke i deres forhold, venskabet og skænderierne, deres håb for fremtiden og de spildte chancer, og vi følger dem gennem latter og tårer.

Måske har det, de har søgt efter, været tæt på hele tiden?

Med filmen 'Samme dag næste år' er danske Lone Scherfig (Italiensk for begyndere) tilbage efter An Education, som blev nomineret til en Oscar for Bedste film.

Se kino.dk's videointerview med Lone Scherfig

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (144 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "... favner en helt særlig blanding af grin og alvor, ironi og oprigtighed... Alt i alt en yderst fornem filmatisering af Nicholls sympatiske kærlighedsroman." (Morten Dürr)

 • BT

  "Som det så ofte er tilfældet med Scherfig-film gør 'Samme dag..' ikke det store væsen af sig. Og instruktørens øje for detaljer gør den alligevel varm og seværdig." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er alt sammen - historien, skuespillet, billederne, klipningen, og så videre - pænt, sødt og sympatisk. Og omtrent lige så jævnt som en ny asfalteret, jysk landevej." (Kirstine Krefeld)

 • Politiken

  "Det er den bittersøde erfaring af spildte år og tabte dage, Lone Scherfig så fint får formidlet..." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... et smukt eksempel på sidstnævnte genre. Det er god, genkendelig realisme med romantisk flair og årvågenhed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Metteuser/588758

Jeg tuder stadig!

Michaeluser/16536

Har læst bogen på engelsk, og den er fremragende. Sjov, vittig, sørgelig, alvorlig, spændende. Den kommer hele spekteret igennem.

Jeg frytger altid når der skal laves spillefilm ud af gode bøger. Det er da gået godt mange gange, man behøver kun at se The Beach for at se hvor grueligt galt det kan gå.

At man så vælger Anne Hathaway til at spille Emma er mig lidt en gåde. Det er en ærkebritisk historie, som udspiller sig i Edinburgh samt London og den forstæder. Ved ikke helt hvordan hun skal lære alt den dialekt, slang mm., uden at virke alt for utroværdig.

Men nu må vi se, det kan jo være man bliver glædeligt overrasket.

Thilkjeruser/849448

Er det en remake af "Same time, next year" fra 1978 med Alan Alda og Ellen Burstyn?

Cami-51

Den engelske titel på bogen (Samme dag næste år) er
"one day", så nej det er ikke en Remake..

Nicoline

Jeg ville rigtig gerne ind og se den, men den bliver kun vist i 3 biografer på Sjælland, og jeg bor på Fyn. Kunne det være, at den også vil få premiere på Fyn senere?

Kamillauser/559995

Jeg har læst bogen, både på dansk og på engelsk, op til flere gange, og det er en fantastisk historie. Glæder mig til at se filmen!

Little Miss

Den skal i bare se!!!

Annette K.

Den ser enormt flot filmet ud. Det er bare lidt ærgeligt, at handlingen ser så uoriginal ud..

Sofie

Den er ser rigtig god ud og virker som en mere nutidig "The Notebook", hvilket betyder, at jeg ser den som meget lovende! Glæder mig til at se den, og magien som Anne Hathaway altid skaber på det store lærred.

Nicoline

...og det bliver ikke længe efter premieren. Den ser rigtig god of romantisk ud, og jeg elsker Anne Hathaway!
Jeg glæder mig allerede :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.