Cookie- og Privatlivspolitik

Bag Blixens maske

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
05.05.2011
| |
58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bag Blixens maske
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Bag Blixens maske' handler om forfatteren Karen Blixen der omtalte sig selv som storyteller, men over for en snæver kreds af venner talte hun om sig selv som djævelens veninde.

Hvad betød det? Var denne påstand litterær selviscenesættelse, eller havde det nogen dybere mening? Det forsøgte den senere litteraturprofessor Aage Henriksen, der tidligt blev venner med Karen Blixen, at komme til bunds i.

Ligesom forfatteren Thorkild Bjørnvig blev han trukket dybt ind i Karen Blixens univers og mærkede hendes farlighed. Forsøget på at afdække Karen Blixens hemmelighed førte Aage Henriksen ud på en sindsoprivende rejse, der bragte ham i forbindelse med en serie af okkulte fænomener.

På denne rejse havde Aage Henriksen en fortrolig i sin den dengang 10-årige søn, Morten, og det er ham der nu år senere har taget de gamle optagelser frem og har instrueret 'Bag Blixens maske'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.5
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... interessante sager... en glimrende film." (Jeppe Krogsgaard Christensen) ()

  • Jyllands-Posten

    "... både spændende og så fascinerende, at den på tilskueren virker som en næsten fysisk delagtiggørelse i det besynderlige og usædvanlige samspil mellem Blixen og Henriksen." (Johs. H. Christensen) ()

  • Politiken

    "Forenklende, men klog, indtrængende, men taktfuld, fascinerer filmen uafbrudt..." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ghostwriteruser/1017981

Filmens titel "Bag Blixens maske" sigter til det forhold, at Karen Blixen offentligt omtalte sig selv som storyteller, men over for en snæver kreds af venner talte hun om sig selv som djævelens veninde. Hvad betød det? Var hendes påstand litterær selviscenesættelse, eller havde det en dybere mening? Det forsøgte den senere litteraturprofessor Aage Henriksen, der tidligt blev venner med Karen Blixen, at komme til bunds i. Ligesom forfatteren Thorkild Bjørnvig blev han trukket dybt ind i Karen Blixens univers og mærkede hendes farlighed. Forsøget på at afdække Karen Blixens hemmeligheder førte Aage Henriksen ud på en sindsoprivende rejse, der bragte ham i forbindelse med en serie af okkulte fænomener. Som en fortrolig på denne rejse havde Aage Henriksen sin 10-årige søn, Morten. I dag er Morten Henriksen instruktør på filmen og ønsker at få svar på alle de spørgsmål, der har hobet sig op i årenes løb, mens hans far stadig er i live.

http://www.dfi.dk/faktaomfilm/nationalfilmografien/nffilm.aspx?id=71136

Lucidia

Virkelig interessant, undersøgende og medrivende film. Jeg ville bare ha´mer´af det da den var slut... Det fungerer knap så godt i de scener hvor der optræder skuespillere (Ole Lemmeke & Birthe Neumann) -De scener kunne jeg godt have undværet til fordel for at høre Karen Blixens bekendte fortælle mere.

Juliette Schaufuss

En god og spændende dokumentar, som virkelig kommer bag facaden på den verdensberømte forfatter, Karen Blixen.
Det kom virkelig bag på mig, at hun havde været sådan... Jeg blev faktisk rimelig rystet over det! Sikke en dame... "djævlens veninde", har ingen ord for det - jeg er speechless!

Mht. Aage Henriksen's nakke, kunne Kranio Sakral Terapi være et super godt alternativ til reparation af hans nakke. Jeg var inde og se dokumentaren med min mor, som er Kranio Sakral Terapeut, og hun sad og hviskede til mig: "Jeg ville kunne reparere hans nakke!" - Så KST ville helt klart være en god løsning, og det kan af egen erfaring anbefales ;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter