Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Hvilke Harry Potter-scener er de bedste?

Afstemning: Hvilke Harry Potter-scener er de bedste?

Kun for Harry Potter-fans!

Stem op!
53
Stem ned!
-17
(reset)

Afstemningen er lukket. Tak for de mange stemmer!

Vinderne af to fribilletter blev: Anne-Sophie, Amanda, Cecilie, Juliecska, Stephnee, Anja, Jeannie, Pernille, Maria og Liv (billetterne modtages med posten)


For 10 dage siden bad vi alle nominere deres yndlingsøjeblikke- og scener fra de første syv Harry Potter-film her på kino.dk.

Over 200 forskellige begivenheder blev fremhævet, og dem har vi nu skåret ned til 10 stk. fra hver film ud fra de mest populære forslag fra brugerne.

Det giver 70 forskellige scener at vælge imellem, men da man kun kan stemme på 10, skal man vælge med omhu!

Afstemningens endelige resultatet præsenteres også i næste kino.dk-magasin.

Konkurrence: De 10 bedste argumenter for valg af stemmer honoreres med to fribilletter til Harry Potter og Dødsregalierne - del 2.
 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Joan

Mange af de scener jeg har valgt som mine yndlingscener er morsomme scener hvor jeg har været fuldstændig flad af grin som f.eks. da Hermione slår Malfoy jeg er nær død af grin hver gang jeg ser den scene. Det er også delvist derfor jeg har valgt scenen hvor Harry og Hermione går tilbage i tiden, næsten bare fordi man får lov til at se det slag en gang til XD.

Ellers har jeg også valgt den hvor Ron hvisker Hermiones navn fordi jeg simpelthen elsker den måde deres forhold udvikler sig på.
Og så selvfølgelig de første scener hvor Harry møder Hagrid og ser diagonal-stræde for første gang.

Man kan godt sige der er mere spektakulære scener i filmene eller mere følelsesladte (som f. eks. den hvor Sirius dør, tuder hver gang, han er min yndlingskarakter) Men de scener jeg har valgt er dem jeg har været vilde med som vigtige for historien eller den verden magien foregår i, eller dem hvor jeg ganske enkelt bare har været flad af grin.

Kirauser/929739

Jeg kan godt lide alle Harry Potter filmene fordi der er drama, fantasi, historie, kærlighed, venskab, uhyggelige ting og sørgelige sener. De sener jeg har stemt på, har jeg valgt fordi det er hvad alle Harry Potter filmende handler om og som gør det til en af de mest kendte og elsket film i verden.

K.H. Harry Potter's Trold'inde <3

kettielluser/430409

i Harry Potter universet er meget svær at vælge, men jeg synes generelt de 2 første film er de mest "bogtro" og indeholder de fleste scener, der fortæller, hvem Harry og hans univers egentlig er.
Flere af de efterfølgende film viser "for meget" Harry og for lidt omgivelser.

X

Harry får sin tryllestav (Harry Potter 1)
Harry sluger næsten Det gyldne lyn under en quidditch-kamp (Harry Potter 1)
Gilderoy Lockhart mister hukommelsen (Harry Potter 2)
Harrys kamp mod basilisken/slangen (Harry Potter 2)
Hermione slår Draco i ansigtet (Harry Potter 3)
Harrys første rigtige kamp med Voldemort og Cedric Diggorys død (Harry Potter 4)
Dumbledores kamp mod Voldemort (Harry Potter 5)
Snape dræber Dumbledore og afslører sig selv som halvblodsprinsen (Harry Potter 6)
Alle løfter deres tryllestave efter Dumbledores død (Harry Potter 6)
Dobbys død (Harry Potter 7 - del 1)

det er de 10 jeg har tage sys de er best af dem der er :)

Kathrineuser/12876

Min Ynglingsscene er nok den, hvor Harry og Ginny kysser første gang. Jeg får gåsehud hver gang. Det er såå sødt, at Ginny siger: That can stay hidden up here too, if you like, og han bare griner. :D Det er også sejt, at hun tager intiativet. Det viser lidt om hvem hun er, som person. Hun er ikke bange, for at satse på det hun tror på. Jeg syntes også at det er sødt, at Ginny endelig har fået Harry, som hun har været forelsket i siden hun så ham første gang. Ginny er som du nok har gættet min ynglingskarakter.

Erika

jeg synes klippet hvor Harry og Hermione danser i teltet til tonerne af Nick Caves O Children er helt igennem fantastisk. Det giver et godt billede af deres forhold, men er også et godt aspekt til virkeligheden, og minder os om at selv i de mørkeste tider kan vores venner være det lille lysglimt vi har brug for ((-:

der er selvfølgende uendelige mange fantastiske scener i alle filmene, men lige umiddelbart er dette mit yndlings (:

Lukas

Uha det var en svær en er igang med at læse serien for treje gang i dette skole år, når men igang med det vigtige her.

Den beste sene for mig er der vor dubby døder jeg græd under sene

To den første ragtige kamp mellem harry og DU-HVED-VEM/Voldemort

amanda

Jeg er en kæmpe Harry Potter fan, har læst alle bøgerne, nogle op til flere gange og synes filmene er fantastiske.

Det er svært at udpege de bedste scener, da jeg nyder filmene som helhed. men efter grundig overvejelse er jeg kommet frem til mine favoritter:

Harry Potter 1, Harrys første møde med Hagrid.
Denne scene er fantastisk, da den er indgangen til den magiske verden for Harry Potter. Da Hagrid braser ind gennem døren, åbner han sluserne for de ekstreme eventyr Harry oplever i den magiske verden. På sin 11 års fødselsdag, for Harry en nyhed der ændrer hans liv; han er en troldmand.

Harry Potter 1, Harry ser sine forældre i drømme spejlet.
Denne scene er meget gribende. Harry ser sine afdøde forældre, altså det han drømmer om. Det er rørende at se denne "lille" dreng som blev frarøvet den kærlighed og omsorg vi andre tager for givet. Og nu er lamslået og fastfrosset foran illusionen af hvad der kunne have været.

Harry Potter 2, Harrys kamp med basilisken/slangen.
Dette synes jeg er en klassisk Harry Potter kamp scene, animationen er fantastisk, basilisken er utrolig livagtig. Vi ser den modige Harry Potter der trækker Griffindors svær op ad hatten, og vi ser hvordan han kæmper selvopofrende for at beskytte Ginny.

Harry Potter 3, Harry og Hermione rejser tilbage i tiden.
Jeg har altid elsket tidsrejsen. Varulven, befrielsen af stormvind, dementorerne. Det er den intense del af fangen fra azkaban eventyret. To modige mennesker reder to uskyldige liv.I god j.k. rowling stil, nervepirrende og fuldstændig gennemtænkt, ned til sidste detalje.

Harry potter 4, undervandsscenen.
Jeg syntes trekampsturneringen, er et genialt påfund, men specielt i denne scene har filmfolkene gjort det ekstremt godt! Denne udfordring er præcis som jeg forstillede mig den i bogen. Denne undervandsverden, hvor deres kære er skjult, og selvfølgelig er Harry helten og forsøger at redde alle. Smuk scene, fantastisk grafik og den heltemodige harry.

Harry Potter 4, harrys første rigtige kamp med Voldemort og Cedrig Diggoris død.
Voldemorts genopståen, i et faktisk legeme, er en utrolig skræmmende scene. Denne episode er også starten på den rigtige kamp mod Voldemort. her vender fjenden tilbage og Marry må se skræmt til. Cedrigs død er sørgelig og pludselig. Den viser os realiteterne, at Voldemort er en iskold morder. firerens ultimative klimaks.

Harry Potter 6, Harry tvinger Dumbledore til at drikke eliksiren fra karet.
Jeg synes personligt dette er en af de mest skræmmende grufulde scener i Harry Potter. Omgivelserne er dystre og virker øde, men søens grufulde vand er i virkeligheden hjemmet for en hær af inferi. Ansvaret ligger på Harrys skuldrer. Han må gøre som Dumbledore har bedt ham om, ligemeget hvad. Jeg synes scenen er skræmmende fordi, Dumbledore er den stærke, kloge uovervindelige figur i Harry Potter serien og her er han nedbrudt og forsvarsløs.

Harry Potter 6, alle løfter deres tryllestave efter Dumbledores død.
Denne tavse gerning, som blot udtrykker, at ved sådan en dybt tragisk begivenhed er ord ikke tilstrækkeligt. Lyset fra stavene, håbet og fællesskabet, i det man mindes den mand der var lyset og som nu ikke er der længere til at våge over alle.

Harry Potter 7 del 1, Hermione bruger fortryllelsen obliviate på sine forældre.
Denne scene er på min liste, da den uden brug af andet end billeder forklarer og viser os hvilket offer Ron og Hermione er villige til at gøre for at hjælpe Harry. Det viser ondskaben i Voldemorts handlinger som splitter familier, som gør at disse handlinger er nødvendige. Det er ikke kun Harry det kæmper, hans venner støtter ham, de gør fælles front mod fjenden.

Harry Potter 7, del 1, Dobbys død.
Jeg synes, uden tvivl, at dette er den smukkeste, mest sørgelige og rørende scene. Jeg græd lydløst gennem hele scenen. Dobby symbolisere for mig, der uskyldige, det rene, det gode, det selvopofrende. Han er et mildt, sårbart væsen. fri af sine lænker og rækker altid en hånd ud. At han skal dø, er en ofring der næsten er for stor. Den beskyttelse Dobby var, den ubegrænsede tillid og venlighed han gav Harry Potter verdenen, var et ubærligt tab.

Anne-Sofieuser/7860

At skulle vælge de bedste Harry Potter-scener er virkelig en ufattelig svær udfordring.. Der er så utrolig mange fantastiske sekvenser i både bøgerne og filmene, at det næsten er en umulig opgave. Ikke desto mindre, har jeg gjort forsøget.
Jeg vil dog beherske mig, og blot forklare tre af mine valg:
1) "Harry ser Snapes minde, om dengang han blev mobbet af Harrys far på Hogwarts." (HP5)
- Et absolut højdepunkt. Historien vendes fuldstændig på hovedet, og alt hvad vi troede vi vidste, viser sig at være forkert. Selvom historierne generelt set er herligt lunefulde og uberegnelige, bliver uforudsigeligheden netop i denne sekvens hævet til "the next level".
2) "Harry og de seks kloner angribes i luften." (HP7-del1)
- En fantastisk actionfyldt scene. Bliver det meget mere Harry Potter essens? Magi der ændre folks udseende, tryllestavskamp til den bitre ende, og hjertet der sidder i halsen af lutter spænding.
3) "Animations-afsnittet De Tre Brødre og Dødsregalierne." (HP7-del1)
- Nu bevæger vi os over i noget, som er decideret film-magi. Jeg kan ikke finde ord for, hvor fabelagtig godt den scene er lavet. Animationerne er fantastisk flotte, og på en eller andet forunderlig måde, er det lykkedes animatorerne at fremstille en tegnet sekvens, som i den grad passer ind i Harry Potter universet. Og derudover er det en genial måde, at få fortalt historien om De Tre Brødre på en levende og medrivende måde.
Nu har jeg gjort meget kort rede for, hvorfor disse tre scener var at forefinde i min pulje over de bedste Harry Potter-øjeblikke. Jeg er dog fuldstændig klar over, at jeg på ingen måde har ydet hverken Harry Potter bøgerne, Harry Potter filmene eller disse tre specifikke scener retfærdighed ...

Charlotte Bigang

Er helt vild med Hermione der slår Draco genialt... Hehe og jamen forholdet mellem Dobby og Harry... Trekløveren Hermione, Harry og Ron... Kan ikk vente med at se sidste del.... :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

5 timer siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

2 dage siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

4 dage siden
Morten

Rian kommer aldrig til at lave en star wars film. Han alene er skyld i Disney har mistet penge og hans film var tæt på et flop.

4 dage siden
Kim "Dragon furry"

Nogle af de små lokale biografer, som Valby bio og Drive-in i Lynge, de har stadigvæk de film som de store biografer boycutter.

6 dage siden

Aktive debatter