Cookie- og Privatlivspolitik

The Reader

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
08.04.2009
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Reader
|
'The Reader' begynder i efterkrigstidens Tyskland, hvor den 15-årige Michael Berg pludseligt bliver dårlig på vej til skole. Han får hjælp af den dobbelt så gamle Hanna – og de to indleder en uventet og lidenskabelig affære.

Men en dag er Hanna forsvundet, og Michael står uforstående tilbage. 8 år senere, da Michael som en ung jurastuderende overværer en række retssager mod krigsforbrydere, møder han atter sin tidligere elskerinde, under ganske andre omstændigheder.

Hanna er anklaget for en forfærdelig forbrydelse, men nægter at forsvare sig selv, og det går langsomt op for Michael, at Hanna muligvis gemmer på en hemmelighed, som hun anser for mere skamfuld end mord.

Filmen er baseret på den prisvindende roman 'Højtlæseren' af Bernhard Schlink, og Kate Winslet vandt en Oscar og Golden Globe for sin præstation.

 
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (438 votes)
4.5
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "'The Reader' formår på overbevisende, bevægende og tankevækkende facon at kombinere en fortælling om seksuel vækkelse og umulig kærlighed med nogle af de helt centrale moralske, politiske og eksistentielle spørgsmål i det 20. århundredes historie. Det er faktisk ganske imponerende". (Henrik Queitsch) ()

  • Jyllands-Posten

    "Der er noget galt. Men hvad? Det er det svært at sige, men historien har bismag. Konstruktionen rasler." (Johs. H. Christensen) ()

  • Politiken

    "Winslet fik en Oscar for 'The Reader', men filmen har sine begrænsninger, og når ikke derhen, hvor det gør rigtig ondt." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Men mere er der den ikke.

Cami

Man bliver fanget af historien, hvilket jo altid er et plus, og endnu bedre er det, at man tror på på historien, og tror på dem som oplever historien.

Lars Michael

Ikke verdens bedste film, skulle Kate Winslet haft vundet en oscar for den her rolle, på en måde synes jeg det ikke . Men det er måske bare mig,også en historie man har hørt og set før.

Wayne

Film om kvinden der oplærer den unge knægt i både det ene, og det andet - og sandheden som dukker op til overfladen efter krigen.

S. Rico

Ingen tvivl om at Kate W er dygtig - måske endda en af de aller dygtigste skuespillere i vor tid. Historien er da også interessant et langt stykke af vejen. Men jeg står af, når Kate's karakter begynder at træffe nogle meget irrationelle valg. Selv om hendes baggrund kan forklare nogle af hendes handlinger, så er det alligevel for langt ude.

Cam

En smuk og rørende film

Tinauser/670243

Hold da kæft en god film. Skuespillerne spiller så hårene i nakken rejser sig og historien er vedkommende. Absolut en seværdig film!

Armin

Inden jeg tog ind for at se filmen, læste jeg Bernhard Schlinks The Reader (Højtlæseren) det var en rigtig god bog, den burde læses. Filmen blev jeg også overrasket over, Kate Winslet gøre et fantastisk arbejde og derfor har hun fortjent den Oscar der blev uddelt. Men den unge skuespiller David Kross, er godt nok modelig, for at medvirke i nogen meget intense scener.
Efter man har set filmen, sidder den fast i en et stykke tid, hvilken på en måde er godt. Rørende god film, der burde ses. :D

Jomfruen

Det var svært at komme ud i lyset bagefter filmen.Den krøb stille og roligt ind under huden på en.
Svært ikke at blive berørt af filmen.Har ikke læst bogen,så slutningen var en overraskelse,og
den efterlod da tanker at gøre sig.
Har jeg forstået det rigtigt?ect.
Kate Winslet var formidabel

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.