Cookie- og Privatlivspolitik

På vej

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
19.05.2011
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Na Putu
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I 'På vej' er Luna og Amar et kærestepar, som prøver at få børn.

Luna arbejder som stewardesse, men da Amar fyres fra sit arbejde i lufthavnens kontroltårn for at have drukket på jobbet, krakelerer idyllen lige så stille.

Amar møder en gammel soldaterkammerat, der er muslim med stort M, og som tilbyder ham et job i et afsidesliggende muslimsk kollektiv, hvor han også skal bo.

Luna mærker så småt, hvordan hendes kæreste ændrer holdning i takt med hans ophold i det isolerede trossamfund.

'På vej' giver sig i kast med et sprængfarligt emne, men med sin centralt menneskelige historie er den ikke en entydig kritik af religion, men snarere en opsang til fundamentalisme i bred forstand.

.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.4
4.7

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... fundamentalismen og dens fristelser ... sættes i nuanceret lys i en velspillet, interessant bosnisk love story." (Iben Albinus Sabroe - Information)

 • Jyllands-Posten

  "... et stykke stærkt og bevægende samtidskunst." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Stærkt og stilfærdigt bosnisk drama ... er en præcis og fordomsfri undersøgelse af, hvordan fundamentalisme opstår." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... sympatisk, spændende, anderledes og god som grundlag for diskussioner. Men det er ikke nogen uforglemmelig film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lineuser/496879

Jeg havde store forventninger til filmen; den havde et kæmpe potentiale for at give 'en ny indsigt' eller en ny vinkel på debatten. Desværre skuffede den FÆLT! Filmen er fyldt med klichéer, and believe - det er fæææle klichéer, og den har INTET nyt at byde på! Den eneste grund til at jeg har givet den 1 stjerne, er fordi, jeg på trods af min forundring over filmens ligegyldighed, var spændt på hvordan den endte: Mon den havde en pointe, jeg ikke havde set komme? Det var det eneste som gjorde, at jeg ikke gik ud af biografen. Gæt selv svaret....

Gönüluser/925647

Vulgær femisme: stærk kvinde: seksuelt frigjort, kan flyve op over skyer/ over grænser versus mislykket mand/ufrugtbar, arbejdsløs, misbruger, traumatiseret, inkompetent, har svær ved at kommunikere.nemt at lokke...

Islamfobiske : muslimer er i gang med at planlægge terror/ fundamentalistiske organisationer.. undertrykkede kvinder,flere koneri...præget af synd og skam...os v. Alle klicheer er til sted som bekræfter de klassiske fordommer om muslimer.

En tynd hyleste for moderne muslimske kvinder som tører at vise sit krop frem uden hæmninger og danser ubekymret i natklubber og får abort når det passer hende.....
en kølig film ..fuld med skjulte aggressioner bagved den naive facade...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.