Cookie- og Privatlivspolitik

Jud Süss - I ondskabens tjeneste

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
14.04.2011
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jud Süss - Film ohne Gewissen
|
’Jud Süss – i ondskabens tjeneste’ er et tysk, autentisk drama om indspilningen af en antisemitisk propaganda-film under 2. verdenskrig.

Veit Harlans ‘Jud Süss’ hed filmen, der blev indspillet i 1940 med propagandaminister Joseph Goebbels på sidelinjen og med skuespilleren Ferdinand Marian i hovedrollen.

Marian satte både moralsk integritet og privatliv over styr, da han lod sig forlede af Goebbels og sagde ja til sit livs rolle.

’Jud Süss – i ondskabens tjeneste’ er med Martina Gedeck (De andres liv) og Moritz Bleibtreu (Lola Rennt, Baader Meinhof Komplekset) i rollen som Goebbels. Filmen blev nomineret til Guldbjørnen på Berlin Film Festival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.4
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Første halvdel frem til premieren ... er fremragende, men så taber handlingen højde, og helstøbt bliver den ikke. Men ambitiøs og seværdig film." ()

 • Jyllands-Posten

  "Den er velspillet - i enkelte scener overspillet og ikke uden klichéer, men Tobias Moretti yder en formidabel og afstemt præstation som Marian, der sælger den smule sjæl, han har, og går til. Desuden er der tæthed, uro og stadige varsler om skånselsløs ondskab og perversion i billedforløbet." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "[Goebbels] er filmens trumfkort, spillet af Moritz Bleibtreu med klumpfod, psykopatcharme og intelligent jernvilje..." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "I rollen som Goebbels er Moritz Bleibtrau en brutal, karismatisk Mefistofeles. ... Filmen har megen visuel spænding, men føles som en forspildt mulighed." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marlon Campbell

kom videre. nu har vi set og hørt nok om anden verdens krig i år. jeg siger ikke at filmen er dårlig, men der er bare lavet for mange i de seneste år med samme historie

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.