Cookie- og Privatlivspolitik

Kærestesorger

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
13.03.2009
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kærestesorger
|

I ’Kærestesorger’ følger vi en håndfuld unge igennem deres gymnasietid i starten af 1960’erne på Viborg Katedralskole. Omdrejningspunktet er Jonas og Agnete, der i begyndelsen af historien bliver kærester.

Jonas er den charmerende og begavede dreng, der er vellidt af alle, både kammerater og lærere, men som ikke er videre arbejdsom i skolen. Agnete, derimod, er en akademisk ambitiøs og meget begavet pige, men endnu ikke særlig moden i livets andre forhold og plaget af et anspændt forhold til sin familie.

Omkring dem finder vi deres venner; Toke, Birger og Liselotte, der alle på en eller anden måde vikles ind i Jonas´ og Agnetes omskiftelige forhold.

'Kærestesorger' er et generationsportræt i stil med 'Kundskabens træ' fra 1981 og Nils Malmros' første film siden 'At kende sandheden' fra 2002.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1388 votes)
3.6
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... folk fra den generation, der var unge i tresserne, vil højst sandsynligt få sig en fornøjelig – og måske kærkommen – tur ned ad Memory Lane. For os andre virker 'Kærestesorger' mest som en lidt langtrukken, kuriøs oplevelse, man køligt betragter og klukker over indimellem, uden at føle, at filmen vil en noget væsentligt." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "Malmros indfanger ungdommens forbandelse, at man i den unge påvirkelige alder, hvor man føler dybest, lever livet mest overfladisk. Men pointen kunne være formuleret bedre, mere stærkt og medrivende." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Med sin autentiske sprogbrug og sin let melankolske tone er det en meget gammeldags film, der især henvender sig til dem, der var unge dengang, en rom og cola kostede 4,25 og der hverken var p-piller, computer eller ecstasy." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "'Kærestesorger' ligner både i overført og bogstavelig forstand Malmros på repeat, og resultatet er blevet hans måske svageste film, fraset 'Barbara'." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "De unge, ukendte skuespillerspirer spiller da også eminent, og tidsbilledet er overbevisende, men der er noget forudsigeligt over fortællingen, og kemien mellem Jonas og Agnete bliver aldrig elektrisk, selv om filmen tager sig god tid til at etablere den magiske og skelsættende første forelskelse." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  "Med ’Kærestesorger’ vender Nils Malmros tilbage til det stof, han mestrer som ingen anden. Nemlig sit eget. Det er logisk nok, og resultatet er bestemt også godt nok til at kunne begrunde denne rejse på sporet af den tabte tid." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marieuser/563389

Filmen var efter mind mening en rigtig god skildring af gymnasiealderen. De samme dillemaer og stadier alle må igennem. Synes dog ikke at man får de forskellige følelseselementer helt ind under huden. Filmen når desværre ikke virkelig at få en til at føle 100% med karaktererne. F.eks. mærker man ikke rigtig følelserne og kærlighenden mellem de to hovedroller, Agnete og Jonas. Der manglede med andre ord noget lidenskab.
Alt i alt var filmen meget tildfredsstillende og amatør-skuespillerne gjorde det godt. Der var virkelig kælet for detaljerne hvilket gør filmen i sig selv til et behagelig oplevelse :)

Metteuser/585752

jeg synes det var en dårlig film jeg vil ikke sige til nogle at de skulle gå ind og se den jeg var ind og se den med min pige og hun synes osse den var meget dårlig

TashigiDKuser/549450

En god velskrevet og velinstrueret film.
En typisk Malmros film og en værdig efterfølger til det Kundskabens Træ.

Giver et godt indblik i Malmros egen vilde, men til tider komplicerede ungdom. Kan stærkt anbefales, især hvis du selv er student og selv kender til gymnasiets gode og hårde stunder. ;)

kristofferuser/454313

Jeg syntes det er en god film fordi man er med hele vejen og man kan heletiden følge med i hovedpersonens føelser. Helt sikkert en film der er værd at se fordi den er så anderledes end alle de andre actions filmen der ellers køre. Den er dyp sindig og realevant for alle fordi de nok vel komme til eller har prøvet at have kærestesorger. En god film som vel give en anderledes oplevelse end andre actionsfilm

Fritzuser/249241

Der er nogle mennesker i dette lille land, der af forskellige grunde har en Malmros-fobi! Well, get over it! Det er en (også i dag) vedkommende og universel film, der vil gå som varmt brød ude i den store verden borte fra andedammen! Så gå bare ned og se den! En ting kan dog undre mig. Hvordan kan man i sin beskrivelse af dette intelektuelle miljø i begyndelsen af 60'erne som førte ophidsede diskussioner over Nietzsche og "Hamlet" undgå at høre om først Cuba-raketkrisen (oktober i 2.g) og derefter mordet på John F. Kennedy (november i 3.g)! Her var ellers nogle oplagte sindbilleder, som sagtens kunne være spundet ind i historien på finurlig vis! Øv, hvor ærgerligt! Men se den alligevel!

Marianne

En typisk Nils Mlamros film, men ikke så god som de tidligere, desværre.
Jeg havde forventet mig noget mere af en film der har været 3-5 år undervejs, ikke engang skuespil præstationerne var værd at skrive hjem om - undtagelsesvis var da lige fyren der spillede Birger!
Lyssætningen på filmen gjorde den endnu mere dyster end den fortjente, men der har sikkert været en dybere mening med det.....??

Lene Berguser/192626

En typisk Malmrosfilm. God og hyggelig

Najauser/15043

Filmen var super god ! :D Og så er hovedpersonen ret lækker :b

Ida

Filmen er Utrolig go'
Man lever sig virkelig ind i det og selvom det vare længe før man selv er stundent kan man godt kende det lidt fra vikeligheden.
den skal ses af alle der ikke har gjordt det

Kamilla .

Super film :D
havde glædet mig til at se den og var ikke skuffet :d

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.