Cookie- og Privatlivspolitik

Slumdog Millionaire (2008)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
06.03.2009
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Slumdog Millionaire
|

'Slumdog Millionaire' handler om den 18-årige, forældreløse dreng Jamal, som deltager i den indiske udgave af 'Hvem vil være millionær?'.

Jamal deltager ikke for at vinde præmien, men for at bevise sin kærlighed overfor veninden, Latika, som er fan af showet.

Politiet er mystificeret over, hvad den unge mand fra Mumbais slum laver i sådan et TV-show, og de mistænker ham for at snyde.

Med kun ét spørgsmål fra at vinde 20 millioner rupier fortæller Jamal sin barske og eventyrlige livshistorie, som forklarer, hvordan han har tilegnet sig nøglen til svarene.

Danny Boyles anmelderroste film har vundet fire Golden Globes og otte Oscars bl.a. for Bedste film og Bedste instruktion.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3150 votes)
5.1
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... yderst underholdende hyldest til optimistisk tro på kærlighed og håb..." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "... strutter af flot fotografering, lynhurtige klip og dunkende musik. Men sentimentaliteten hænger tykt over meget af filmen..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "En i alle henseender fantastisk, broget og kulørt historie med masser af grumme, voldelige og sørgelige elementer, men fortalt med så meget overskud og kærlighed, at det er svært ikke at forlade biografen i opløftet tilstand." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... anskuet som en lille, sød feel-good film, så kan 'Slumdog Millionaire' varmt anbefales.” (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... glammer forfriskende og bider vores indbildte version af virkeligheden godt og grundigt i rumpen." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "... en stor lille film, som kommer præcis til den rigtige tid. Måske har den ikke fortjent sine priser, men den fortjener et stort publikum." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nanna

En helt igennem fantastisk film, der bare har det hele. Den sætter virkelig tankerne i gang. Man griner og græder igennem hele filmen, og den er slet ikke til at slippe. Selvom det snart er en måned siden,jeg så den, tænker jeg stadig over den og dens budskab. En af de bedste(måske den bedste) film jeg nogensinde har set. Det er en film, der bare skal ses. Kan slet ikke vente til den kommer på DVD.

Chrina

på sin egen facon. Og er helt enig med Miriam. Hvilken en fantastisk film.
Gå ikke glip af denne film.

Berit I Hanssonuser/8193

Sikke en bevægende film. Her går jeg og smider plastikflasker til genbrug i håb om en bedre verden for os alle. Det skær i mit store WWF hjerte, når jeg ser danskere smide genbrug i dagsrenovation. Sikke store problemer jeg har....
Denne film sætter billeder på en helt anden verden - langt væk fra trygge Danmark, hvor verdens lykkeligste folk bor. Vi bør skamme os, hvis vi i hverdagen beklager os over små-ting, som alt andet lige bør stå i skyggen af disse enorme udfordringer, som gadebørn i Indien står overfor.
En stærk film, der bag underholdningsværdien sætter fokus på problemer i et af verdens folkerigeste lande.

Birgitteuser/98003

Fra første minut drages man ind i Mombays slum på en fantastisk måde. Filmen er fantastisk rørende og vedkommende uden at være sentimental. Den flotte fotografering gør næsten, at man føler sig som en del af filmen. Et fantastisk plot

Anders Deleo

Som man nok har fået af vide, inden man kommer ind og ser filmen er den drøn go'. Filmen er original og uden for mange hollywood stereotyper og klichéer. Den foregår som bekendt Mumbai, så allerede dér er der noget nyt for os der mest ser amerikanske film. På en gribende måde bliver hele vores hovedpersons voldsomste oplevelser kædet sammen i tv showet.
Den menneskelige hjerne er praktisk nok indrettet således at den klarest husker de farligste og mest skræmmende situationer. Det er dette filmen er flot bundet rundt om.
Genialt fundet på og meget flot fortalt.

Fritzuser/249241

Der er to gode grunde til at se den film: For det første fordi den har fået så mange Oscars. Det i sig selv gør jo filmen væsentlig. For det andet på grund af billedsiden. Ren nydelse!
Men men men Filmen lider i utrolig grad af genre-forvirring: Er det en actionfilm, en børnefilm, et eventyr, en musical, en komedie, en krimi........? Handlingen er supertynd og i bogstaveligste forstand meget, meget usandsynlig! Som et spin-off efterlader filmen et lidet flaterende indtryk af verdens største demokrati Indien, hvor vold, korruption og tortur synes at høre til dagens orden. Hvad tager man med hjem fra biffen? En æstetisk oplevelse og et lærestykke i hvor forskelligt, man kan se en film!!!

Sofie Mathildeuser/9350

En rigtig god film, med en fantastisk handling. En film der sætter tanker i gang og berører et hvert hjerte! Filmen mangler dog lidt detaljer, især omkring sproget (jeg sætter pris på, at der snakkes Indisk, når filmen foregår i Indien)

Karoline

syntes den er lidt ensformet - men stadig rigtig god. helt klart en film i alle burde se :D

danielauser/10462

SE FILMEN!

Helene

Slumdog Millionair er en spændende historie der lever op til dens forventninger og ros. Det er en film der får dig til at krumme tæer af excitement og heppe på hovedpersonen, Jamil Melik spillet af Dev Patel (som gør et udmærket arbejde), hele vejen igennem. Der er ikek så meget mere at skrive siden det er en film der skal ses og ikke læses om!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.