Cookie- og Privatlivspolitik

Benjamin Buttons forunderlige liv

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
23.01.2009
| |
2 timer 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Curious Case of Benjamin Button
|

'The Curious Case of Benjamin Button’ er historien om Benjamin Button (Brad Pitt), en mand født under usædvanlige omstændigheder.

Han bliver født som en rynket gammel mand og begynder at ældes baglæns.

Benjamin går gennem livet og møder til stadighed Daisy (Cate Blanchett), som han bliver forelsket i. Først midtvejs i deres respektive liv, hvor de er lige gamle, oplever de for alvor forelskelse og glæde, før end Benjamin bliver yngre og Daisy bliver ældre.

’The Curious Case of Benjamin Button’ er instrueret af David Fincher (‘Se7en’ og ‘Fight Club’) og nomineret til hele 13 Oscars.

OBS: Helaftensfilm.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2058 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... skønt man sidder med en nagende følelse af, at Benjamin Buttons bagvendte liv psykologisk og filosofisk kunne have været udnyttet bedre tematisk, er filmen så original i sit udgangspunkt og stilistisk præget af så kolossalt et kreativt overskud, at man betages." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Historien er momentvis gribende, nogle gange ufrivilligt morsom, men til gengæld er den afgjort alt for lang..." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... meget mere end kuriøst og kulørt (i positiv forstand) bliver det desværre heller aldrig. Mest fordi det aldrig lykkes fortællingen at sige noget afgørende essentielt om sine underliggende temaer (alder, tidens gang, tab)." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... både rørende og fascinerende..." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  "... er for kulørt til, at man helt kan tage dens anmodning om at blive taget seriøst alvorligt. Til gengæld er den et godt eksempel på, at man stadigvæk kan lave fornøjelige og underholdende film med det helt store udtræk, hvis bare man tør give den gas og lade det ske i 2 timer og 40 minutter." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... filmen [er] et forfriskende pust, fordi der hverken er tale om krimi, gyser eller komedie, men om et tænksomt drama for voksne med hang til det fantastiske og det sentimentale. ... For lang, for løs og for vidtfavnende, men ikke desto mindre en film af format." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Heidi

Super film med fantastiske skuespiller præstationer og genial historie.

Rasauser/12807

Det var den bedste film jeg har nogenside set!!!
Rekommender til alle!!!

Alexander

Indtil videre er der ingen tvivl om, at det er den bedste film jeg har set. Plottet er godt, skuespillet er fantastisk og alt i alt er den helt klart en oplevelse.. 6 stjerner herfra!

Berit I Hanssonuser/8193

Jeg havde mine bange anelser?! Var det en engelsk version af Riget og den uhyggelige skikkelse i form af Lillebror? Heldigvis blev jeg positivt overrasket, og idéen med at fødes med en gammel mands skavanker holder hele vejen igennem filmen. Dog burde Brad være død som en fuldvoksen krop med et barns svaghed - men pyt nu med det.

Filmen oser af optimisme og Brad lever livet med stor lyst og nysgerrighed. Dette fører ham til mange egne i verdenen, hvor han fordomsfrit møder mange mærkelige og anderledes mennesker.

Man kan ikke andet end blive glad og opstemt af lykke, når man går ud af biffen. Bestemt værd at se - også for mænd :o).

FruBakuser/14865

Filmen var i sig selv meget god, men da jeg første gang så den "gamle" baby mistede jeg lidt respekt for filmen. Jeg synes ikke jeg kunne sætte mig ind i, at det hele skulle være omvendt. At en lille dreng er gammel og bliver yngre med alderen...
Filmen er også lidt langtrukken og man kan gætte sig til hvad der sker i filmen.
Brad Pitt er helt klart filmens redning, for den levede ikke 100% op til mine forventninger.
Men men men... alt i alt, så var det en god film og jeg kunne godt finde på at se den igen. Det var i hvert fald ikke spild af tid at se den.
Det kom desuden bag på mig at der er en del humor i den, man kan godt tro at det er en helt seriøst og trist historie, men man kan sagtens grine flere steder i filmen!
Til alle Jer der ikke har set den: SE DEN! :-)

Youtar

Rigtig god film, genial make-up, en spændende og fangende historie, godt skuespil...
Lidt langtrukket til tider, og alligevel er der nogle træls lange sprsing.. Flere alderstrin ville være dejligt, og andre steder kunne farten godt sættes op, men i sin helhed er filmen rigtig god og fortjener 5 stjerer :)

karstenuser/414956

Jeg kan slet ikke slippe filmen igen selv dage efter at have set den. Meget rørende og gribende fortælling.

Laila Dyhrberguser/624406

et ord er nok.... FANTASTISK!!!!!!!!!!!!!!

Mikaeluser/619964

Noget med hjem. En af de film som virkelig sætter sig!

Metteuser/588122

Det er en god film, god historie - men ALT for lang! 2 timer havde været mere end nok. Lidt i stil med Forrest Gump, dog ikke helt så god. Jeg synes Brad Pitt gør det godt, og han er virkelig blevet sminket godt, i starten kunne jeg slet ikke kende ham.

Alt i alt en god film, men ikke en jeg vil købe når den kommer på DVD.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.