Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10 - Agenter på film

Top 10 - Agenter på film

Stem på din favorit-agent

Stem op!
8
Stem ned!
-1
(reset)
Filmhistorien byder på et utal af agenter. FBI, CIA, MI6... ja selv PET er repræsenteret i enkelte film. Agenter på film er ofte seje og handlekræftige, men andre gange er de komiske og i visse tilfælde endda decideret onde.

Kino.dk udvælger her de 10 bedste agenter nogensinde.

1. James Bond
Bedste film: Goldfinger (1964)
Skuespillere: Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig
Agentvirksomhed: MI6
Kendetegn: James Bond med kodenavnet 007 er en britisk superagent, der elegant redder jorden fra onde organisationer. Han kan tilsyneladende styre alle typer køretøjer til lands, til vands og i luften, og trods sit noget forældede kvindesyn er han den ultimative filmagent.

2. Jason Bourne
Bedste film: The Bourne Ultimatum (2007)
Skuespiller: Matt Damon
Agentvirksomhed: Tidligere CIA
Kendetegn: Bourne er en hurtigere og endnu mere dødbringende version af James Bond, som dog lider af hukommelsestab. Han vil derfor gøre alt for at afdække sin fortid og gøre op med de folk, der i sin tid forvandlede ham til en kampmaskine.

3. Dale Cooper
Film: Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992)
Skuespiller: Kyle MacLachlan
Agentvirksomhed: FBI
Kendetegn: Agent Dale Cooper er primært kendt fra David Lynchs banebrydende tv-sere 'Twin Peaks', hvor han med en distingveret form for humor forsøger at opklare mordet på Laura Palmer. Det er dog også blevet til en enkelt film med den kaffedrikkende agent, som fortalte forhistorien til serien, men langt fra kunne måle sig med den første sæson.

4. Ethan Hunt
Bedste film: Mission: Impossible III (2006)
Skuespiller: Tom Cruise
Agentvirksomhed: I.M.F.
Kendetegn: Ekspert i at løse umulige opgaver, gennemskue sammensværgelser og udstille korrupte våbenhandlere. Ethan Hunt er til at begynde med en del af en gruppe hemmelige agenter, men efterhånden må han lære at klare sig selv, hvilket han gør til perfektion.

5. Jack Ryan
Bedste film: Patrioternes spil (1992)
Skuespillere: Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck
Agentvirksomhed: CIA
Kendetegn: Baseret på en romanfigur af Tom Clancy. Jack Ryan er amerikansk agent, som har stået over for en psykopatisk IRA terrorist (Sean Bean), forhindret et ubådsangreb fra Sovjetunionen, bekæmpet narkokarteller i Cambodia og forsøgt at redde verden fra en atomkrig.

6. Fox Mulder &Dana Scully
Bedste film: The X Files: Fight the Future (1998)
Skuespillere: David Duchovny & Gillian Anderson
Agentvirksomhed: FBI
Kendetegn: De to specialagenter Mulder og Scully er kendt fra tv-serien 'The X-Files', som over ni sæsoner bringer agenterne (og seeren) tættere på det ukendte og overnaturlige. Hvor psykologiuddannede Mulder tror fuldt og fast på en overnaturlig forklaring, er lægen Scully ofte mere skæptisk.

7. Clarice Starling
Bedste film: Ondskabens øjne (1991)
Skuespillere: Jodie Foster, Julianne Moore
Agentvirksomhed: FBI
Kendetegn: Som studerende ved FBI-akademiet kommer Clarice på en vanskelig opgave, da hun skal finde den berygtede seriemorder Buffalo Bill ved at forstå morderes psyke gennem konsultationer med kanibalen Hannibal (Anthony Hopkins). Hendes flair for psykologi og kriminologi hjælper hende igennem udfordringen.

8. Harry Tasker
Film: Livsfarlig løgn (1994)
Skuespiller: Arnold Schwarzenegger
Agentvirksomhed: The Omega Sector
Kendetegn: Anti-terroragenten Harry Tasker er lige dele James Bond og Terminator. Han kan både styre et Harrier-fly og bærkke halsen på fjenden med et vink med hånden. Actionkomedien 'Livsfarlig løgn' introducerer en atypisk agent, som fortjener en plads blandt de bedste i filmhistorien.

9. Agent Smith
Bedste film: The Matrix (1999)
Skuespiller: Hugo Weaving
Agentvirksomhed: Matrix-agent
Kendetegn: Agent Smith er listens eneste skurk. Han er en kunstig intelligens fremstillet af den computerskabte Matrix-virkelighed til at holde orden i systemet. Han kan indtage næsten ethvert menneskes krop i Matrix-verdenen og besidder overnaturlige kræfter.

10. Nikita
Bedste film: Nikita (1990)
Skuespillere: Anne Parillaud, Bridget Fonda
Agentvirksomhed: DGSE
Kendetegn: Frankrigs filmagent nummer et er Nikita. Trods en blakket fortid som kriminel, bliver hun hyret af den franske efterretningstjeneste DGSE til at være lejemorder. Nikita er en ægte femme fatale, kynisk, smuk og dødbringende.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Alene antallet af film burde sige det hele - der er lavet flere Bond film end film med resten til sammen!

Benjaminuser/285590

hvor er agenterne fra get smart?

katharinauser/24749

Klart smith he's so cool.. :)

Eric Poulsen

Hvilken agent er den fedeste?
James Bond

34 %
Jason Bourne

44 %
Dale Cooper

3 %
Ethan Hunt

3 %
Jack Ryan

0 %
Fox Mulder og Dana Scully

4 %
Clarice Starling

2 %
Harry Tasker

1 %
Agent Smith

7 %
Nikita

1 %
Stemmer ialt: 604

Anna

Som Kino selv skriver i beskrivelsen af James Bond er han den ultimative filmagent. Han har damerne, han har udseendet, han har de vildeste gadgets (her tænker jeg ikke mindst på bilerne!) og så har han smokingen - en rigtig agent går altså i smoking! Derudover er han betydeligt mere cool og smooth end alle andre agenter - også Jason Bourne. Han kan alt, bungie-jumpe, sejle, flyve, skyde,fægte, slås mand mod mand i nævekamp osv. osv. Han er intelligent, taler flere sprog, og han kan begå sig i alle tænkelige miljøer - fra pokerbordet og gallafesten til torturlignende forhør og militærsituationer. Derudover har han humor og karisma, han er ikke en kold, alvorlig dræbermaskine på samme måde som eksempelvis Jason Bourne er det. (Daniel Craig er dog ret mut i Quantom of Solace, indrømmet). Som fænomen slår han jo også alle de andre med flere længder. Der er en kultur, og en mytologi (om man vil) omkring James Bond universet, som ingen af de andre agenter og deres "bagland" kan leve op til. Selve karakteren James Bond, skurkene, musik-temaerne i starten, de klassiske karaktere som Q og M, og de formidable oneliners og punchlines.
- Og hvem siger i øvrigt at realisme er et vigtigt kriterie for om en filmagent er god? - Vi befinder os i filmenes univers - her kan alt ske. Og kom så ikke og fortæl mig at alt ved Bourne-filmene er realistisk. Det ville i hvert hvert være en kende misforstået.

bentuser/797896

Hvis kriterieret for at være en sej agent er at ens evner skal nærme sig det overmenneskelige kan jeg da være enig i en del synspunkter omkring Bourne men jeg syntes at det er lidt fesent at Richard Chamberlain ikke er blevet nævnt...det er dog ham der spillede hovedrollen i "manden uden navn" som bourne mere eller mindre er en genindspilning over. og ja den er fra 1988...et andet øf jeg har er sammenlægningen af de to film kodenavn Nina og Nikita hvor jeg syntes at der er en verden til forskel på de to film. selv om kodenavn nina er en genindspilning af nikita bliver den altså kun en kopi af orginalen.

Carsten

James Bond er absolut den sejeste agent! Især når det med Daniel Craig i rollen.

Men Jason Bourne har en ligeså suveræn 2. plads. Hvis man altså lige ser bort fra versionen med Richard Chamberlain ;o)

Thomasuser/453419

Enig i Jason Bourne er den sejeste agent. Som allerede nævnt virker han langt mere realistisk end de fleste andre.
Til gengæld synes jeg XXX mangler på listen i stedet for nogle af de andre mere tvivlsomme emner.
Indrømmet, film nummer 2 var et kæmpe flop, men første film med Vin Diesel. Den var da for genial!

ellefolk

Men det skal være med de gamle film, hvor det er Sean Connery, men Jason Bourne er også vældig god, men en anden type agent.

Vigiluser/9028

Der er ingen tvivl det er James Bond 007, der er den bedste agent nogensinde;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Deborah

Hej! Vеnligst stem рå minе eгоtisке fotos på min side -> http://kissia.club

5 sekunder siden
Deborah

Lокаlе mødrе hаг bгug fоr аnonуm SEХ!
Baге besкed og bedе оm аt knеppe!

http://kissia.club

40 sekunder siden
Deborah

Неj! Jeg invitеrеr dig til Sеx Сlub - http://kissia.club

1 minut siden
Deborah

Jeg lеder еfteг sеx, men vil du? Kоm ind heг - http://kissia.club

1 minut siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

1 dag siden

Aktive debatter