Cookie- og Privatlivspolitik

Terminator Salvation

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.06.2009
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Terminator Salvation
|

I den fjerde Terminator-film, 'Terminator Salvation', overtager Christian Bale styringen som John Connor

Året er 2018. Den yderste Dag er kommet, gået og har efterladt civilisationen, som vi kendte den, i ruiner. En hær af Terminators hersker nu i den post-apokalyptiske verden, hvor de dræber eller indsamler de få overlevende mennesker. Men de overlevende har organiseret sig i en modstandsbevægelse, der skjuler sig under jorden, hvorfra de lynhurtigt slår til mod den ellers totalt overlegne fjende.

Terminators styres af det kunstige overvågningssystem, Skynet, der 14 år tidligere udviklede selvbevidst intelligens, hvorefter det vendte sig mod sine skabere og udløste klodens atomare udslettelse.

Kun én mand forudså katastrofen; en mand, hvis liv er tæt forbundet med menneskehedens skæbne, John Connor (Christian Bale), der sammen med de andre overlevende nu står over for den fremtid, han hele sit liv er blevet advaret imod.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1669 votes)
4
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... flot, imponerende og deprimerende. Samt totalt uden humor." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... en temmelig forrygende popcornfilm." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Det højspændte håndværk formår desværre ikke at dække over den sjuskede historie..." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... denne gang er konceptet totalt udvandet og historien så rodet, at det anbefales at læse op på den, inden man sætter kurs mod biografen." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Christian Bale fremsiger sine replikker med en maskinel og tonløs diktion, og han indtager rollen med en væremåde, der i foruroligende grad minder om hans spil i de seneste ’Batman’-film..." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Qawl

Jeg vil ikke nødvendigvis betragte denne film som en skuffelse, hvis man er Terminator fan, og hvis man endelig skal skylde skylden omkring dårlige plot-lines på nogen, så skal det selvfølgelig ikke være instruktøren (McG), men i stedet Michael Ferris og John Brancato, som er manus-forfatterne på denne film.

Jeg synes at filmen har to sider. Den dårlige, og den gode side (ikke forstået filosofisk, men som i den ene stinker og den anden er velduftende!).

Disse to dele repræsenterer henholdsvis den første halvdel af filmen og den anden halvdel af filmen.

Første halvdel af filmen er ekstremt overfladisk.
Selvfølgelig er det 14 år siden, at bomberne faldt og Judgment Day fandt sted, men ikke desto mindre, så får vi bare ikke en følelse af al den panik og vrede som mennesket er blevet fyldt med i årerne efter. Omgivelserne får i stedet en henkastet bemærkning, som om at Judgment Day var et ligegyldigt vendepunkt, og derfor har seeren svært ved at leve sig ind i de følelser, som er forbundet med krigen.

Det virker kort sagt som om, at folk har glemt hvorfor de hader maskinerne, hvorimod John Connor stadig er den eneste der ved besked, mens alle andre tvivler på hans viden.
...det føles også som om, at der burde have været en Terminator film imellem 3'eren og 4'eren, fordi der er en masse historier som ikke er blevet fortalt: Hvornår træder Connor i karakter, som værende manden der skal føre menneskeligheden til sejr? Hvornår og hvordan kommer Kate og John i kontakt med omverdenen? Hvorfor forlader de Crystal Peak, i stedet for at bruge dette som en base - da bunkeren virker perfekt i deres situation?
Vi mangler ligesom at stå bag John, når han første gang træder ud af Atom-bunkeren, og ser hvad der uungåeligt ville komme til at ske.

Så første halvdel er kedelig. På grænsen til ligegyldig. Og det virker i det hele taget mest af alt som et forsøg på at blære sig med nogen af Hollywoods nyeste effekter - hvilket dog også bliver gjort i stor stil...

Anden halvdel redder dog filmen!
De kendte citater vender tilbage. Kendte hovedpersoner vender tilbage. Vreden stiger. Pulsen stiger hos publikum, og i det hele taget føles anden halvdel MERE som en terminator film, end de første 60 minutter.

Jeg kan ikke helt sætte finger på hvad det er som gør anden halvdel til den bedste del, og til den del som redder filmen og gør den værd at se igen .. og det kan også være, at det er dét som definerer en god film. At man aldrig rigtig kan sætte fingeren på HVAD som gjorde udfaldet.

Det er også derfor, at jeg vil opfordre folk til at tage ind og se filmen - og se frem til den planlagte Terminator 5, som forhåbentligt tager ved lære af denne.

- Qawl.

Ps. uden tvivl den bedste genoplivning af en klassiker, som jeg nogensinde har set.

kiiluser/94728

er man fans af Terminator så skal man hoppe den har filme over

Steffanuser/282418

Ok, faktisk er det en ok actionfilm! - Special-effekterne og actionscenerne er rigtig gode og Christian Bale spiller sin rolle som John Connor souverænt og med den rigtige portion passion, altså sådan som vi kender ham fra bl.a Batman-filmene. Men det var så også det hele! Rigtige og trofaste Terminator-fans vil muligvis eller sikkert blive skuffet. Direktøren McG formår ikke at udnytte chancen at fortælle hvem den store "stjerne" John Connor er, dvs. hvem er han og/eller hvordan er han egentlig blevet til den han er? Hvad er Skynet ud over det vi kender? Hvor er den apokalyptiske stemning i filmen som den eksisterede i de to første film og endda i den tredje der var med til at gøre emnet eller i det hele taget menneskene så bange og skrøbelige? Der bliver ikke vist nok ødelæggelse - ikke nok katastrofeagtige steder! Det meste man får at se er ørken, ok - LA og San Francisco har jo sådan et klima men det var så også det hele! Hvorfor får en "ny" person (Marcus Wright) en større rolle og betydning end John Connor eller endda Kyle Reese? I det hele taget undrer man sig over at dem der skrev scriptet til Alien vs. Predator (som var yderst dårligt) også fik lov at skrive scriptet til den her film!? Man burde give de to en ordentlig lussing for det de har afleveret her! For mig er der kun én der kan og burde lave en Terminator film og det er James Cameron. Terminator:Salvation er simpelthen et hav af spildte muligheder både med hensyn til plottet og personerne og generelt potentialet i hele franchiset. En anden ting er at filmen kun er knap 115minutter i længde....
Og så er der jo Arnold, hvilket jeg syntes var en god ting. Ja, der var faktisk gode ting i filmen der gør at filmen som sagt er ok, jeg nævner specielt alle de små hints til de to første film, feks lytter John Connor tit til de bånd, som hans mor (Sarah Connor) har indtalt i T1 eller Guns N' Roses nummeret "You Could Be Mine" som han lytter til i T2 da han var en dreng, men i det hele taget kan den slet ikke nå op til Terminator 1 og 2. Allerede de første 3 minutters krigsscene i starten af Terminator 2 kan ikke overgås af Terminator Salvation. Virkelig en skam! Gad vide hvordan det hele ville have været med James Cameron som direktør!? Men gå ind og se den og få et eget indtryk :)

Youtar

Terminator får 4 små stjerner af mig.
Filmen vare god og underholdende med en masse fed action. Der var god enkelte ting, som jeg ikke kunne tage ved filmen, som trækker hele filmen lidt ned; bl.a. at robotterne skal ligne menneskerne sp meget skyde motorcykler ud af anklerne - ej, så stopper vi!!

Men ellers er filmen sækket med fed action, og det er nogle udemærkede skuespillere, sååå.. den er bestemt værd at se, vil jeg sige, men du skal bære lidt over med den til tider :)

Fin film, Terminator 4 får 4 meget små stjerner.

Qawl

...giver førhenværende kommentar ret.

Der er en grund til at robotterne ligner mennesker, og det skal man have set de foregående film for at forstå.

Steffanuser/282418

"som trækker hele filmen lidt ned; bl.a. at robotterne skal ligne menneskerne..." - hvad med at se de 3 andre film? ej, så stopper jeg!

Anja

Ja, jeg forstår godt nok ikke alt det "smæk" filmen har fået, jeg tror simplethen ikke mange af dem har brugt tænkeren så for færdelig meget... Jeg synes i hvert den var fed helt igennem! Selvfølgelig en stor prisvinder eller lignende, men en fed og gennemført action film som jeg synes lever fuldstændig op til de to første film! Jeg blev bestemt ikke skuffet! Historien var super og holder ens opmærksomhed hele vejen igennem, og jeg synes ikke den vildt forudsigelig eller kliche! Der er action så det brager, men samtidig tilpas med rigtig intense og fantastiske "stille" scene De har formået at få lavet en film hvor der er masser af "goder" og detaljer for fans, men den kan sagtens ses og forstås uden man har set de andre. Synes alle levereder rigtige gode skuespiller præstationer, og Bale var simpelthen super som Connor!! Han sparker endnu engang total røv :D og til alle der klager over hans stemme, den er da for fed! Super intense og lige som en soldat med verdens skæbne på sine skuldre skal lyde :D en klar anbefalning herfra!

Anja

Oh der skulle selvfølgelig stå det ikke er en stor prisvinder... hehe ups :P

Flemming Petersenuser/239812

Og det er en okay "terminator" film, lidt meget forudsigelig, men ok.

Brian

Rigtig mandefilm som Terminator skal være.

Til spørgsmålet om Arnold. Så er han ikke med i rulleteksterne og ikke med i rollelisten på IMDB. Han ser også alt for ung ud på det korte klip man ser ham. Han er sikkert animeret http://www.imdb.com/title/tt0438488/fullcredits#cast

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.