Cookie- og Privatlivspolitik

Den du frygter

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
19.12.2008
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den du frygter
|
'Den du frygter' fortæller om den 42-årige Michael, der trænger til forandring i sit liv og derfor melder sig uden sin kones viden som forsøgsperson, da et nyt middel mod depression skal afprøves.

Forsøget går ikke som planlagt, og aflyses på grund af farlige bivirkninger, men grundet ny energi fortsætter Michael i al hemmelighed med pillerne. Uden Michael kan styre det, vælder nu fortrængte følelser op i ham med en styrke og voldsomhed, der får uforudsigelige konsekvenser.

Manuskriptet til 'Den du frygter' er samarbejdet mellem Anders Thomas Jensen og instruktøren Kristian Levring.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (500 votes)
3.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... trods sin lidt matte slutning er 'Den du frygter' en flot og tankefremkaldende moralfabel med modet til i dybeste alvor at lade en desperat mand gå planken ud." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Som en pudsig mellemvej lander filmen midt mellem thriller, karakterstudie og samtidsskildring af et socialt velstående om end følelseskoldt miljø." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Kristian Levrings film er både en gyser og en psykologisk fortælling om ægteskabets skjulte tyranni og hverdagslivets spændetrøje samt om længslen efter at rive sig løs og gi' fanden i det hele." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Alt i alt virker 'Den du frygter' mere som en interessant tanke end en egentlig vellykket film." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en effektiv underholdningsfilm, et interessant psykologisk drama og en film, der er lækker at se på på den "fede", udanske måde." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  "Filmen står og falder med, om man tror på Mikaels udskejelser. Ulrich Thomsen gør, hvad han kan, for at man skal tro på figuren. Hans effektive, defensive spillestil gør, at man køber, at der er mere bag overfladen, end man kan se." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erikuser/219269

Med den rolleliste kunne det kun blive godt... Meeeen det var noget af en skuffende oplevelse. Jeg fandt aldrig ud af "plottet" eller hvad den dybere mening med filmen var.
Skuespillerne havde nogle gode præstationer - men hvad i hulen det hele gik ud på fandt jeg som sagt aldrig ud af.
Underlig film..

Agnete

Plottet, udgangspunktet, er virkelig fedt, men jeg synes ikke helt den levede op til mine forventninger. Dog spiller Paprika Steen helt fænomenalt deri!

Emilie

ulrik thomsen er fantastisk, og en film med ham og paprika steen er altid værd at se. dog lidt skuffende, men skuespillet, ikke blot fra hovedpersonerne, men alle, løfter filmen en del

Lars Bouser/471149

En 20 minutters kortfil over denne historie havde været for lang. 90% af filmen viser hvor langtrukken han kedelige liv er og de sidste 10% er generelt kedelig. Den ene stjerne er fordi jeg generelt kan lide Ulrik Thomsens præstationer - og så trækker Bolid Udsens 20 sekunders medvirken selvfølgelig op.
Jeg undskylder hermed over for de andre i biografen over mit udbrud da filmen endelig var færdig... Spild af tid, penge, skuespillere og strøm.

Lejla

Vil du udfordre dine analytiske evner ?
Vil du se en film, der ikke følger den sædvanlige *host*kedelige*host* berettermodel?
Vil du se en film, der vil få dig til at tænke over de ting, vi mennesker gør i vores hverdag, der tilsynesladende uden vores viden hertil(eller hvad?), gør andre fortræd, er den her film et must-see. (Beware of the Stockholm Syndrome.)

Heidi

okay ikke så spændene som vi troede

Brian

Dette er den bedste film jeg har set i biografen i år. Desværre er det også den første film jeg har set i biografen i år og den dårligste film jeg nogen sinde har set i biografen.

Usammenhængende, ingen dybtegåenhed i noget, ingen spænding, jeg tror min nabo lever et mere spændende liv og kunne have skreve en historie bedre.

Så tog han til Ærø og sad i et hus i længer tid. Så ville han se bryster, så ville han bolle en veninde han længe havde været lun på osv. Mit liv er mere kedeligt.

Flot filmet dog.

Flere udvandrede fra biografen.

Mikkeluser/611502

en samfundsaktuel, selvransagende filmoplevelse.
Stresset overklasse-løg søger alternative metoder for at finde tilbage til de basale reelle livsværdier. En rejse i menneskets indre udvikler sig mod uforudsigelige dybder.
For mig er tankerne efter/under filmen det der rammer plet. Hvordan havde det udviklet sig hvis Mikaels datter ikke havde læst dagbogen? Hvor går grænsen mellem tanke og handling? Hvilke hemmeligheder ligger under for parrets manglende intimitet? Hvordan komnmer Mikael videre?
Jeg syns helt sikkert denne film har givet mig en stor oplevelse, både visuelt men også intelektuelt!

Henrikuser/490454

Der var helt klart plads til mange flere gys end der er med i filmen. Trist med alle de nærbilleder

Jonasuser/389141

lorte film. virkelig en kedelig film, var ved at falde i søvn

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.