Cookie- og Privatlivspolitik

En familie

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
24.02.2011
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En familie
|
I 'En familie' er Rheinwald kongelig hofleverandør og et traditionsrigt bageri med den passionerede patriark Rikard Rheinwald (Jesper Christensen) i spidsen.

Datteren Ditte (Lene Maria Christensen), der er galleriejer og kæreste med Peter (Pilou Asbæk), får tilbudt drømmejobbet i udlandet, men samtidig bliver hendes far alvorligt syg.

Faderens drøm er, at hun skal føre bageriet videre efter hans død, og Ditte står nu overfor valget mellem sin egen karriere og hendes faders sidste ønske om videreførelsen af familiens livsværk.

’En familie’ er et drama om kærlighed, familierelationer og ønsket om at rive sig løse og finde sin egen plads i historien. Filmen er instrueret af Pernille Fisher Christensen (En Soap, Dansen) og vandt De internationale filmkritikeres pris (Fipresci-prisen) på filmfestivalen i Berlin. 

'En familie' er en del af Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (154 votes)
3.9
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man respekterer dens insisterende alvor. Man glæder sig over de kønne og talentfulde skuespillerinder. Man beundrer Jesper Christensen, der er skræmmende troværdig i den ubehagelige rallerolle. Og man gnider sine øjne, der er så knastørre som Kalahari, og bebrejder ikke de mennesker, der vælger at lade være med at se denne film." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Skuespillerne ... er fantastiske ... men historien er for spinkel og skematisk..." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... smukt tænkt og smukt spillet. Men den bager for meget på sit tema og slæber sig klægt af sted." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Filmen bæres især helt hjem af to pragtpræstationer af Jesper Christensen og Lena Maria Christensen. Førstnævntes rystende dødskamp er en af de store indsatser i en allerede imponerende karriere..." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er en film, man kan beundre for skuespillet, men som ellers set i tilskuerhøjde løber ret så åbne døre ind. Og vil man se film om familiefirmaer, der ikke er til at forlade, er 'Godfather' altså af mange grunde stadig at foretrække." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Bortset fra Jesper Christensens stærkt ophidsede præstation holder 'En familie' sin dramatiske appel på et nøgternt vågeblus." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tinauser/841904

Super træls film, spild af tid, der findes
elendighed nok i dagligdagen, ikke nødvendig at spilde 2 timer
og penge på den, men ja skuespillerne var ok.

rikke

Jeg var rigtig skuffet over filmen da den ikke kommer nok i dybden med karakterne synes det var for letkøbt med den slutning der er så mange løser ender man venter svar på øv øv.

Trineuser/878604

En god film, hvor skuespillerne spiller fantastisk

Jannicheuser/348832

Det var en super fed film, men også en barsk film... Den rører en helt ind i hjertet... Mine sidekammerater tudede helt vildt.....

Helgeuser/290981

Helt klart en film som berører det "voksne" publikum meget, både p.g.a. de sommetider snævre familebånd og samtidig den gribende afsked med livet. Meget stor præstation af Jesper Christensen og Lene Maria Christensen.

Joan

Det var en fantastisk skuespillerpræstation.
Meget stærk og der var helt stille i biografen.
Jesper og Lene Maria var gode!

Anneuser/62357

En kedelig film som nok alligevel indeholder noget som rører ved os alle.
Hvis den ikke var i biografklubben ville jeg ikke have set den.

Jeanett Pheiffer Nielsen

Jeg synes det er en ok film, også selvom jeg ikke følte mig så godt underholdt. Jeg synes dog at alle spiller deres rolle rigtig godt. Og jeg er ret vild med Lene Maria Christensen, Jesper Christensen, Pilou Asbæk :o)

evauser/237895

Temaet var OK og skuespilpræstationerne var også i orden, men en kortfilm på 30 min havde været rigeligt til at fortælle historien.

Anonymuser/0

dialogen i filmen forstår jeg slet ikke. hustruens rolle ift datterens meget fremtrædne (nærmest incestuøse) rolle ift faderen forstår jeg slet ikke. jeg forstår simpelthen ikke budskabet med den laaange dødskamp, så i bund og grund IKKE en film jeg kan anbefale. beklager - jeg er stor fan af jesper christensen og selvom han vist havde tabt 20 kg for at spille rollen oprigtigt, så ... nej

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.