Cookie- og Privatlivspolitik

Slumdog Millionaire (2008)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
06.03.2009
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Slumdog Millionaire
|

'Slumdog Millionaire' handler om den 18-årige, forældreløse dreng Jamal, som deltager i den indiske udgave af 'Hvem vil være millionær?'.

Jamal deltager ikke for at vinde præmien, men for at bevise sin kærlighed overfor veninden, Latika, som er fan af showet.

Politiet er mystificeret over, hvad den unge mand fra Mumbais slum laver i sådan et TV-show, og de mistænker ham for at snyde.

Med kun ét spørgsmål fra at vinde 20 millioner rupier fortæller Jamal sin barske og eventyrlige livshistorie, som forklarer, hvordan han har tilegnet sig nøglen til svarene.

Danny Boyles anmelderroste film har vundet fire Golden Globes og otte Oscars bl.a. for Bedste film og Bedste instruktion.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3150 votes)
5.1
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... yderst underholdende hyldest til optimistisk tro på kærlighed og håb..." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "... strutter af flot fotografering, lynhurtige klip og dunkende musik. Men sentimentaliteten hænger tykt over meget af filmen..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "En i alle henseender fantastisk, broget og kulørt historie med masser af grumme, voldelige og sørgelige elementer, men fortalt med så meget overskud og kærlighed, at det er svært ikke at forlade biografen i opløftet tilstand." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... anskuet som en lille, sød feel-good film, så kan 'Slumdog Millionaire' varmt anbefales.” (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... glammer forfriskende og bider vores indbildte version af virkeligheden godt og grundigt i rumpen." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "... en stor lille film, som kommer præcis til den rigtige tid. Måske har den ikke fortjent sine priser, men den fortjener et stort publikum." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Signeuser/218559

Fantastisk tankevækkende film

Tribute

Den var søgelig og fik mig selv til at græde.
Slumdog Millionaire er en meget barsk drama film som forgår på en sand historie.
Jeg var ikke helt vild med den så jeg vil ikke se den igen.

S. Rico

Super film der kan tåle at blive set mange gange.

christinauser/155615

skuffende film efter min samg...

Muggauser/8186

Er helt enig, hvad andre anmeldere skriver herinde. Dyb, glad, sørgelig, tragisk, opmuntende, underholdende, positiv osv. Det er et helt andet univers i Indien og det kan klart ses. Den tager mange gode værdier op til overfladen, hvor vi andre i dette materialistiske samfund ville la' det ligge. Det er en rigtig fantastisk og smuk film. Bare alle havde sådan et oprigtigt og sundt sind og hjerte. Snøft, snøft. Se den og lær!

Wayne

For en gangs skyld har the Oscars ramt rigtigt - fortjent den bedste film 2009.

Fedt og rørende.

SkulpE

SÅ amazing! Jeg elskede, elskede, ELSKEDE den! En af de bedste film jeg nogensinde har kastet mine øjne på. F-A-N-T-A-S-T-I-S-K! Synes den siger så meget og er så smuk. Og så godt lavet. Og så godt fundet på. Og godt skuespil. Det kunne sgu ikke blive bedre! Se den, se den, se den! :D.

Jørgenuser/353648

Den er meget sigende og skal ses

Lærkeuser/716944

En af de bedste film jeg har set længe, både underholdende , tragisk og dyb. Den skal jeg helt sikkert se igen på et senere tidspunkt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.