Cookie- og Privatlivspolitik

Flammen & Citronen

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.03.2008
| |
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Flammen & Citronen
|

Året er 1944. Imens resten af det velstående lands borgere skutter sig og håber, at krigen snart får ende, er modstandsfolkene 'Flammen' og 'Citronen' Holger Danske gruppens mest effektive våben. Ordrer til deres aktioner videregives fra højere hold af politichefen Aksel Winther.

Da Flammen beordres til at henrette sin kæreste, den smukke og gådefulde kurér Ketty, kommer han imidlertid i tvivl.

Med en stigende dusør på sit eget hoved frygter han nu hverken at kunne stole på Ketty eller nogen anden. I kampen for landets frihed er zonerne grå, og det bliver sværere og sværere at finde grænsen mellem venner og fjender.

'Flammen & Citronen' er den dyreste dansksprogede filmsatsning nogensinde, og er baseret på virkelige hændelser og øjenvidneberetninger fra nogle af de personer, der har oplevet Bent Faurschou Hviid (Flammen) og Jørgen Haagen Schmith (Citronen) på allernærmeste hold.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (223 votes)
4.5
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... Selv om »Flammen & Citronen« siden spiller med musklerne og serverer betydelige mængder drabelig action, forsvinder fornemmelsen af at betragte begivenhederne fra en pædagogisk placeret udkigspost aldrig totalt. Ens blik er fyldt med beundring, men følelserne forbliver sørgeligt uberørte. ()

 • BT

  Mikkelsen og Lindhardt er dygtige til at vise blandingen mellem idealist og terrorist, så man også ser sprækkerne i deres kolde facader. ()

 • Ekstra Bladet

  Filmen er simpelt hen en fryd for øjet. Det rekordstore budget på 46 millioner kan heldigvis ses i hvert eneste billede. Der er kælet for detaljerne, så man indimellem nærmest føler, at man er til stede selv. Selv action-scenerne er niveauer over, hvad vi er vant til herhjemme. Og så yder både Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen nogle præstationer, som allerede nu godt kunne tyde på, at Bodil-statuetten næste år skal være et tvillingepar. ()

 • Jyllands-Posten

  Historien, som ellers er vild og rå nok, chokerer ingen og sætter aldrig fuldt blus på følelserne, skønt både emnet og tiden lægger op til det. ()

 • Politiken

  Det er måske tættere på en sandhed, end man aner. ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

Det er en underlig film. Det er som om den begynder midt i en handling (som man ikke har set). Er dette en 2´er? Har jeg misset 1´eren? Man lærer ikke de to hovedpersoner at kende - det er ikke mange replikker, de har.

Lars Michael

Sådan, nu kommer der endelig en film om 2.verdenskrig fra Danmark af.
Helt fortjent at flammen og citroen bliver modtaget på den her måde, filmen har alt hvad man kan ønske sig.
En meget smukt film og super flot lavet , ja jeg vil sige et mesterværk fra os danskere.

Nikolaj

En virkelig interessant dansk film.

Biancha

Den beskriver meget godt hvordan det var under krigen.

Nikolaj

Historien om modstandsbevægelsen (og dermed hjemmeværnets http://www.hjv.dk/ssr opståen) bliver flot fortalt i denne film. Filmen Hvidstengruppen kan også anbefales...
http://www.hvidstengruppenfilmen.dk/

Wayne

Rå og hård fremstilling af modstandsfolk. Noget af det flotteste, lavet på dansk.

mads

Flammen & Citronen fortæller en rigtig god historie hvordan Danmark`s modstansbævelse kæmpe mod tysker ligesom filmen Drengene fra Sankt Petri

Holger

Thure Lindhart og Mads Mikkelsen leverer i denne film, en fremragende og meget troværdig præstation som henholdsvis Flammen og Citronen. Stine Stengade er også yderst overbevisende og indlevende i rollen som Ketty Selmer - Flammens store kærlighed som vælger at forråde ham til sidst.

Jeg synes filmen viser et meget realistisk og rørende billede af hvordan det var at være dansker under tyskernes besættelse, den afmagt de følte og ikke mindst den vrede og hævntørst de følte- som må siges at være filmens primære tema.

Denne film giver et godt indblik i historien, og gør èn stolt af at være dansker. Vi stod ikke bare og så på eller lod det passere, vi tog aktiv del i modstanden mod Hitler

S. Rico

Jeg kedede mig det meste af filmen, men holdt dog alligevel ud. Dels pga. de meget flotte billeder og den eminente scenografi. Og dels fordi jeg jo lige skulle se, hvordan den endte.

mikkel knudsen

det er en rigtig god film og med alle de gode scener der var med........

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.