Cookie- og Privatlivspolitik

Pigen der legede med ilden

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.09.2009
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Flickan som lekte med elden
|

Filmen 'Pigen der legede med ilden' er fortsættelsen til Stieg Larssons 'Mænd der hader kvinder', hvor Michael Nyqvist og Noomi Rapace er tilbage i rollerne som det umage makkerpar Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Blomkvist er tilbage for fuld kraft på Millenniums redaktion, da en kollega og dennes kæreste sætter ham på sporet af en rystende nyhed omhandlende omfattende sexhandel med kvinder mellem Østeuropa og Sverige.

Det der er i starten kan ligne en god journalistisk historie overskygges pludselig af et koldblodigt dobbeltmord.

Salander vender tilbage til Sverige efter et længere ophold i udlandet. Hun har skaffet sig en endog stor sum penge og er for første gang i sit liv økonomisk uafhængig, men da et dobbeltmord opdages i Stockholm, sættes hun i forbindelse med det bestialske rovmord.

'Pigen der legede med ilden' er anden del af Millennium-trilogien, der afsluttes med Luftkastellet der blev sprængt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9462 votes)
4.7
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ikke så lækkert komponeret som den første film over Stieg Larssons bøger, men vinder, fordi den er Salanders film. Og hun kan bære det." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "... man er godt underholdt, men efterlades med en følelse af, at der er noget rutinepræget og uambitiøst over denne filmatisering." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... mens 1’eren var formidabel, så er 2’eren bare triviel og uden nerve." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "'Pigen der legede med ilden' er (selv om man kender udfaldet) drønspændende og effektivt fortalt. Den gør, hvad den skal – hverken mere eller mindre – og man keder sig ikke et sekund i løbet af de 124 minutter." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Man er jævnt underholdt, og overgivne Larsson-fans vil næppe opleve den helt store skuffelse." (Jacob Levinsen) ()

 • Politiken

  "'Pigen der legede med ilden' er gedigent krimihåndværk med fuld smæk for skillingen, men sammenlignet med ’Mænd der hader kvinder’ mangler den det lille ekstra... " (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "... hverken ubetinget god eller decideret dårlig. Snarere er den rystende gennemsnitlig, nordisk mellemvare af bedste tilvirkning. Ligesom etteren er den værd at se for Salander-figuren og ikke for ret meget andet. ... Tre stjerner er mere end rigeligt har man sagt allerede i forproduktionen. Ingen vil gå vrede hjem og ingen vil høre englene synge. Faktisk har man sikkert glemt det meste næste dag." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Desværre kommer den ikke op ved siden af 1eren, men stadig en okay film.
Dog mangler der meget , og når man tænker på hvordan 1eren var , Jamen så sker der ikke så meget, dog skal de dog lige sige at i slutning af filmen der reder den, gudskelov .

CINEMANDRUP

En helt igennem værdig fortsættelse, hvor vi dykker endnu mere ned i Lisbeth Salander karakteren i et forsøg på at forstå hendes væsen/væremåde og ikke mindst handlinger.

Filmen læner sig stilmæssigt rigtigt meget op ad den første film, men mangler i sandhed den nerve og kant som den første film havde. Det er et solidt stykke krimi håndværk der ligger for dagen, men havde håbet på lidt mere.

Skuespillerne er fortsat fantastiske og ikke mindst Salander karakteren er uovertruffent godt spillet og er specielt det som trækker filmen op. Dette er Lisbeth Salanders film uden tvivl.

Filmen skal helt bestemt ses, hvis du er påbegyndt trilogien, hvorimod der er svært at se filmen for sig selv uden først at have kendskab til/set forgængeren.

Philip

Filmen er rigtig god med en masse spænding og skuespillerne gør det godt, men det er bare ærgerligt at de filmede den til tv istedet for til lærredet, da den blev optaget.
Det er dog stadigvæk en af de bedste nordiske film jeg har set længe og er alligevel en god film i serien om Lisbeth Salander.

Wayne

at filmen er lavet til tv. Den er klippet ned for at passe til biograffilmlængden. Alligevel synes jeg det er en hæderlig fortsættelse, og den er klart bedre end den sidste del hvor flere vigtige elementer mangler.

Anna Marieuser/230742

Har læst bogen inden jeg så filmen og det er bare fantastisk så meget af bogen der er med i filmen. Kan stærkt anbefales til alle der elsker en god krimi

Liseuser/505320

Spændende film - også selv om jeg havde læst bogen først.

miauser/597731

Hvis man ikke har nogle forvendtninger og ikke har læst bogen som mig, så syntes jeg at det er en af de bedste film jeg har set, den er spændende hele vejen igennem og der skal en del til, når man også skal hive filmen op, grundet det svenske. Super god :-)

Julie

kan anbefales. spændende

Lenauser/483764

Har naturligvis også set 2 og 3. :O)

nina

x

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.