Cookie- og Privatlivspolitik

Super Mario Bros. Filmen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen foregår i et humoristisk animationsunivers, men har også scener med dramatisk stemning, hvor filmens hovedkarakterer befinder sig i farefulde situationer og har konfrontationer med truende figurer. Da det hele imidlertid foregår indenfor en komisk ramme i et animeret univers og de nævnte situationer forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
06.04.2023
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Super Mario Bros. Movie
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - eng. tale, 2D IMAX - org. version, 2D 4DX Dansk Tale, 2D 4DX eng. tale, Babybio - 2D dansk tale, Babybio - 2D eng. tale
|
Billetter

Filmen 'Super Mario Bros. Filmen' er en animeret filmatisering af Nintendos populære spilunivers 'Super Mario Bros.' og dets mange efterfølgere.

I actioneventyret bliver blikkenslageren Mario og hans bror Luigi transporteret til et magisk land gennem et mystisk rør, da de er i gang med at reparere en vandledning. 

Men de to brødre bliver væk fra hinanden, hvilket leder Mario ud på en episk rejse for at finde Luigi. Undervejs må han kæmpe mod mærkelige skabninger for at redde prinsessen fra fangeskab, og tage kampen op mod Bowser.

Spilserien, der består af over 20 kapitler, har solgt over 390 mio. eksemplarer, hvilket gør den til en af de mest solgte franchises i verden.

Chris Pratt lægger stemme til Super Mario i original versionen. Spillet blev tidligere filmatiseret i den mislykkede film fra 1993.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (87 votes)
5.1
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmmagasinet Ekko

    "'Super Mario Bros. Filmen' er et langt stykke af vejen en underholdende og flot børnefilm, men historien er ikke gennemtænkt nok til, at det bliver en fabelagtig animationsfilm." (Kim Sidsel Minuva)

  • Politiken

    "Nintendo-helten Mario bliver tredimensionel og går til filmen – og det virker. De danske stemmer virker også." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Allan

Jeg var inde og se filmen med min kone og datter.
Vi var alle 3 virkelig underholdt, fra start til slut.
Der er en masse Mario easter eggs. Og man kan se filmen om man kender Mario eller ikke ved hvem eller hvad Mario er.
Vi så den på engelsk og det er verdensklasse stemmeskuespil, fra mange fede skuespiller.
Kan varmt varmt anbefale den om man er børnefamilie eller bare godt kan lide denne slags film

Adam

Det var godt lavet. Fik masser af gode grin og oplevelsen i 4dx gjorde det endnu bedre!

Metteuser/400153

Min 14-årige søn og jeg er dedikerede Mario-fans og har spillet stort set alt der er i universet, derfor var filmen her et must. Vi kom så til at ende i salen med dansk-tale og trak derfor gennemsnitsalderen en hel del op, men nevermind: Det var virkelig en oplevelse!!!! Hold nu op, hvor er der kælet for hele universet, helt fra musikken (klassiske Mario-melodier) til detaljer, der er hevet ind fra de forskellige spil (inkl. Donkey Kong). Filmen kan formentlig sagtens ses (og nydes) selvom du ikke er til spillene, men jeg vil vove at påstå, at fornøjelsen 6-dobles ved at være Mario-fan på grund af al genkendeligheden.

Anbefaler varmt og skal nok også se den igen ;-).

Rasmus/Musen

Så fik man også set det med. Nintendo’s egen maskot går til de store skærme. Jeg var selv inde og opleve filmen i 4DX(2D) med engelsk tale sammen med mine to brødre. Hold nu magharoni! Det var en oplevelse. Jeg var bogstavelig talt ved at falde ud af stolen hele tiden under filmen! Der var ikke stille i de stole, og effekter var der helt sikkert nok af. Det i sig selv var en vild oplevelse(man skal nok ikke regne med, at alle popcornene kommer ind i munden, hi hi, :-D). Derudover var det også en rigtig god film. Elsker at der er tilføjet lidt ekstra historie til karaktererne, selvom man ellers kender dem så godt fra video spillene(Prinsesse Peach er så cool i filmen, jeg elsker hende!). Det gik dog godt også vildt stærkt. Og det er mit eneste lavpunkt. Den måtte gerne have været længere! 1 time og 30 minutter går alt for stærkt i biografen.

Så uanset om du gammel fan eller kun har spillet de nyeste spil i serien, så er Super Mario Bros. filmen helt sikkert et kig vær på den store skærm, ;-).

“Mamma Mia. Er det allerede slut?”

Dilek

For 1 måned siden kom jeg på kino.dk for at tjekke datoen for filmens biografpremiere. Der stod 30 marts. Nu 1 måned efter er filmen ikke en del af kinos fremtidige filmkatalog under kommende film. Hvad skyldes dette?

Jeg kan godt forstå at vi skulle beskytte børnene under coronakrisen, men den er officielt overstået, så hvorfor ikke få de store animerede biografoplevelser tilbage på det store lærred? Ja det kan godt være at det er hyggeligt at sidde som familie i sin egen stue og se en film på streaming, men det er ikke det samme som en biografoplevelse med familien

Endelig vil jeg gøre opmærksom på, at denne har være 7 år undervejs, det vil sige med en biografs lærred og lyd i tankerne, ikke coronakrisen. Derfor vil det være en skam, hvis filmen ikke fik biografpremiere.

TheDayDreamer

Jeg havde ikke de store forventninger til den nye Super Mario Bros. film, men det har dælme ændret sig efter den første trailer er kommet online! Jeg elsker hvad Nintendo og især Illumination har gjort her - at de har valgt at lave en kæmpe fanservice, og både i animationsstil, musik samt humor gå direkte efter magien fra spillene!

Jeg troede ikke jeg kunne blive så hyped på en film blot ud fra en teaser trailer, men nu er jeg bare MEGA spændt på at se mere!

Der er selvfølgelig altid haters, der vil kommentere på Chriss Pratts Mario stemme, men jeg havde absolut intet problem med den, og fornemmede endda en lille Brooklyn accent! Og Jack Blacks Bowser - WAUW!! (har endda læst at vi kommer til at høre ham synge!)

Denne film er nu på min top 5 liste for 2023!

For dem der skulle være nysgerrige, er her en video der hår i detaljer med hvilke referencer og easter eggs til spillene der er i traileren

https://youtu.be/KSRbluv0584

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.