Cookie- og Privatlivspolitik

Aftersun

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er roligt fortalt, og den har en grundstemning, der er præget af den varme relation mellem far og datter. Filmen indeholder dog også en scene med en grædende forælder, der er ude af fatning, og andre lettere ildevarslende sekvenser. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
02.02.2023
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Aftersun
|
Billetter

Dramaet 'Aftersun' handler om Sophie, der reflekterer over minder fra en charterferie i Tyrkiet med sin far 20 år tidligere. 

Med et ømt portræt af et far/datter-forhold i centrum, tager filmen os med tilbage til et solvarmt resort i 90’erne med solbrændte, Macarena-dansende charterturister, dovne eftermiddage ved poolen og en hjerteknusende karaoke-fremførelse af R.E.M.’s "Losing My Religion".

I rollen som Sophies far, Calum, finder man Paul Mescal, som i 2020 fik sit gennembrud med den populære serie Normal People, og senere har medvirket i den Oscar-nominerede film The Lost Daughter.

Filmen, der havde verdenspremiere på den prestigefyldte filmfestival i Cannes i 2022, er instruktøren Charlotte Wells' spillefilmsdebut.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4.5
5.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der ligger stort kunstnerisk mod bag Charlotte Wells' 'Aftersun', der ruller frem som en lavmælt brænding af følelser. Se den for himlens skyld." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Mesterlig skotsk debutfilm forvandler far og datters charterferie til et sanseligt erindringsværk, som skaber små menneskerystelser og viser det ordinære, der former os." (Rasmus Brendstrup)

 • Information

  "Charlotte Wells rammer lige i hjertekulen med sin sanselige spillefilmdebut, 'Aftersun', der handler om en far på ferie med sin datter." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Fremragende debutfilm åbenbarer sig som små, lysende tidsbilleder og svag artikulering af et uklart traume." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Da jeg så 'Aftersun', var det præcis 8 døgn og 12 1/2 time siden, at min egen far var død. Det er næppe nogen overraskelse, at sorgen tyngede mig dybt ned i biografsædet. Beskrivelsen af erindringen om en far var hjerteskærende og genkendelig." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Charlotte Wells debuterer med bravur med den kraftfulde erindringsfilm 'Aftersun', hvor Oscar-nominerede Paul Mescal viser, at han er en af tidens mest interessante unge skuespillere." (Jakob Freudendal)

 • Weekendavisen

  "Det er en meget bevægende film, som er spinkel og stærk på en gang. 'Aftersun' taler erindringens sprog, og Wells har sin særlige dialekt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

Når små film bliver store

Mette Lundberg

Dybt bevægende film som sidder i én længe efter

Toniuser/1512173

Kan absolut ikke anbefales,fangede overhovedet ikke

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.