Cookie- og Privatlivspolitik

Ustyrlig

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder mange dramatiske scener, hvor personerne er ulykkelige, græder og bryder psykisk sammen. Den indeholder flere voldsomme scener, hvor en person overmandes, fastholdes, slæbes bort og bæltefikseres, og hvor personen føler sig magtesløs og skriger på hjælp. Desuden indgår der en scene med en druknet person. Filmen indeholder også scener, hvor personerne har sex. Da filmen foregår i et realistisk skildret historisk miljø med en tydelig distance til nutiden, og da ingen af scenerne er udpenslede, vurderes den til kun at kunne virke grænseoverskridende eller skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.03.2023
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ustyrlig
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter

Det danske drama 'Ustyrlig' handler om den 17-årige Maren, der er vild og uregerlig.

Hun lever i 1933, hvor samfundet har særlige forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. Maren, der ikke passer ind i tidens normer, bliver derfor sendt på kvindeanstalten Sprogø for at blive tilpasset. 

Her møder hun Sørine, der efter seks år på Sprogø, har tilpasset sig samfundet og anstaltens spilleregler. Opholdet har dog den modsatte effekt på Maren, der får tændt en gnist i Sørine. De to kvinder opbygger et venskab, som ender med at få store konsekvenser for dem begge. 

Filmen, som er instrueret af Malou Reymann, der fik sit gennembrud med sin første spillefilm En helt almindelig familie i 2020. 

På rollelisten til denne film finder man kendte ansigter som bl.a. Danica Curcic (Fasandræberne, Murina) og Lene Maria Christensen (Undtagelsen, Rose).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (72 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Børsen

    "Det er et sort kapitel i danmarkshistorien, men det er et vigtigt kapitel at italesætte, og når det gøres med så stor tæft som i 'Ustyrlig' bliver det ikke bedrevidende, men en almen menneskelig historie." (Michael Solgaard)

  • Ekstra Bladet

    "'Ustyrlig' er en sindsoprivende fortælling om statens overgreb på de 'erotisk forstyrrede' kvinder, som blev anbragt på Sprogø. Instruktør Malou Reymann forløser et skamfuldt stykke danmarkshistorie til perfektion." (René Fredensborg)

  • Filmmagasinet Ekko

    "Med 'Ustyrlig' markerer Malou Reymann sig som en af de mest spændende stemmer i dansk film. [...] 'Ustyrlig' er en fortidsfortælling gennemstrømmet af vrede, et angreb på institutionel misogyni, der føles lige så aktuel i dag som for 90 år siden." (Max Borg)

  • Information

    "Det er blikkene, der fortæller ufrihedens historie i Malou Reymanns film om kvindehjemmet på Sprogø. De fortvivlede, vrede og resignerede øjne stirrer helt ind i vores tid." (Anita Brask Rasmussen)

  • Kristeligt Dagblad

    "Der er al mulig grund til at fortælle om Kvindeanstalten Sprogø og om social kontrol med kvinder. Men næste gang må fortællingen gerne byde på flere overraskelser og udfordringer." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "'Ustyrlig' fortæller et vigtigt stykke Danmarks- og kvindehistorie og gør det med en følelsesladning, som gør det umuligt at sidde den overhørig." (Kim Skotte)

  • Soundvenue

    "'Ustyrlig' løfter på mesterlig vis et stykke fortrængt danmarkshistorie frem i lyset, så man græmmes. [...] Den slår også en knyttet næve for den personlige frihed – og for kærligheden mellem veninder, mødrene og deres børn." (Thea Torp)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peruser/694587

Så filmen til forpremiere 7. feb i VIFTEN, Rødovre.

Mener at især Jessica Dinnage og Emilie Kroyer Koppel står til en Bodil hver.

Lene Maria Christensen ku' også komme på tale, foruden Malou Reymann.

Peruser/694587

TheDayDreamer

Det er RIGTIG godt at den Kellerske tanke og ideologi bliver belyst! Det er et kapitel af vores Danmark historie vi så absolut ikke man glemme (those who forget history, are doomed to repeat it!).

Indtil nu er emnet kun blevet belyst på film via afdeling Q filmen "Journal 64", men jeg er spændt på at få et mere intenst og sandfærdigt indblik af den bid af vores historie. 1930'ernes "åndssvagehjem" belyser i al sin gru, at tanken om racehygiejne og racerenhed også har været en del af den danske velfærdsstat, og det skal fremtidige generationer også vide!

Til de interesserede kan nævnes DR2 dokumentaren "Et sted, to verdener", som også kommer godt rundt om emnet

https://www.dr.dk/drtv/episode/et-sted-to-verdener_-anstalten-1932_336963

Forhåbentlig kommer der snart en trailer til filmen!

https://youtube.com/watch?v=LJAHz3DJuM8&feature=shares

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.