Cookie- og Privatlivspolitik

Babylon

Tilladt for børn over 15 år
Store dele af filmen er fortalt i et ekstremt hurtigt tempo og indeholder mange scener med ulykker, forfølgelser, slåskampe og skyderier. Flere af disse scener er både voldsomme og blodige. Filmen indeholder desuden flere scener, der skildrer et natteliv med et udsvævende og ekstremt samvær og sexliv. Filmen vurderes derfor til at kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
19.01.2023
| |
3 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Babylon
|
Versioner: se alle
2D, 2D Helaften Strikke, Babybio, Gallapremiere, Inkl. FilmQuiz, Seniorbio
|
Billetter


Filmen 'Babylon' er den seneste film fra instruktør Damien Chazelle, der som den yngste nogensinde vandt Oscar-prisen for Bedste instruktion af La La Land, ligesom han er kendt for at stå bag de anmelderroste Whiplash og First Man

'Babylon' fortæller historien om overmenneskelige ambitioner og skandaløs livsstil i Hollywoods barndom og følger forskellige karakterers storhed og fald i tid med uhæmmet dekadence og fordærv.

Det stjernespækkede cast byder på store navne som Brad PittMargot RobbieOlivia Wilde og Tobey Maguire.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (338 votes)
2.5
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Oscar-vindende instruktør vil gerne hylde filmmediet med sin stort anlagte 'Babylon', men ender som en vildfaren teenager, der drukner i sit eget potentiale." (Ann Lind Andersen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Glimtvis opstår sand filmmagi, men der er længere mellem snapsene end kokainsnitterne til den orgiastiske fest i begyndelsen. Damien Chazelle er en genial instruktør, men han kender ikke sin egen begrænsning." (Kjartan Hansen)

 • Information

  "Damien Chazelles’ Hollywood-drama, 'Babylon', er et besættende værk om filmbyens tidlige år som en sindstilstand, et forførende fænomen og en uimodståelig ledestjerne. På alle måder for meget – og vidunderlig i al sin skamløshed." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "En udmattende og overvældende kærlighedserklæring til filmmediet." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Kristeligt Dagblad

  "'Babylon' er en kæmpefilm i enhver henseende – men den larmer så meget, at man næsten ikke kan høre de mennesker, der faktisk har en historie." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Damien Chazelles nye storfilm [...] er så ustyrlig, at den helt slipper jordforbindelsen. Den er skør og vanvittig, den er skidtvigtig og storskrydende, den er postulerende, den er bandsat. Den er megalomanisk. Eller bare manisk." (Michael Bo)

 • Soundvenue

  "Damien Chazelle har lavet sin hidtil mest ambitiøse film med den lige dele rablende og rørende 'Babylon' [...]. Et overflødighedshorn af pis, lort, bræk og massevis af stoffer, men også en dybtfølt hyldest til filmmediets magi." (Jakob Freudendal)

 • Weekendavisen

  "'Babylon' er hverken perfekt eller katastrofal. Først og fremmest har filmen kant og vision. Den er interessant, og den er anbefalet. Jeg skal i hvert fald se den igen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
henriette Duususer/297536

Hold nu op en film! 3 1/2 time med voldsomme scener, fuldstændigt overdrevne fester, orgier mm. Vild larmende - både i lyd og billeder. Jeg var helt ør i hovedet ( på den ikke så fede måde) da jeg endelig forlod salen.
For slet ikke at tale om hvor lidt tidstro den var! Hverken kostumer, frisurer eller sprog havde relation til 1915-50. Indrømmet så gjorde den indtryk - men primært pga. voldsomme og ulækre scener - og ikke på en positiv måde.

Majland

Aldrig har jeg set så dårlig film. En elefant der skal med til en fest, et totalt sexorgie og hvordan filmindustrien i 1910 går fra stumfilm til at få lyd på. Totalt usammenhængende og intetsigende. Selv et topnavn som Brad Pitt kunne ikke trække filmen op. Kan ikke anbefales

Peruser/694587

Sarte sjæle skal nok blive hjemme ;o)

Lucidia

Helt unødvendig "film" uden en god historie. Totalt spild af ressourcer og ellers udmærkede skuespillere. Larmende, uudholdelig og kedelig.

Benny Steen

Vi var ikke så mange i biografen, men de fleste udvandrede ca. halvvejs i filmen, så vi var kun 4 tilbage, som så filmen til ende.
Vi har set rigtigt mange film af meget blandet kvalitet, men aldrig har vi set noget så ringe som den. Det er utroligt, at man har spildt så mange ressourcer på at lave sådan en gang gennemført lort.
Den halve stjerne gives for den lille bi-historie om den sorte musiker, der valgte glamour-livet fra, for i stedet at spille på små live-steder. Den var faktisk er rigtig fin. Man må også erkende, at der var elementer af morskab - en del af den sikkert helt utilsigtet, det meste ren lagkagehumor - og at skuespillerne faktisk var rigtigt gode, men det redder på ingen måde filmen. Hovedpersonernes historier var trivialiteter på psykedelisk syretrip - masser af lyd- og synsindtryk uden sammenhængende mening.
Hvis du har 3 timer som du ikke ved, hvad du skal bruge til, så sæt sig på en stol og kig ind i væggen, mens du tænker på alle de gode film, du har set. Det vil helt sikkert være en bedre oplevelse.

Heidiuser/316133

Langtrukken, støjende, rodet, klam og kedelig. Vi gik efter en time, da vi ikke orkede at se på det i hele 2 timer mere. I mine 10 år i biografklub DK, har jeg aldrig gået før en film var færdig. Men her var det virkelig en pine at blive siddende. Undskyld for dårlig anmeldelse.

Susanne

Langtrukken, støjende og få gode skuespilspræstationer. Sidney som spilde trompet og hans musik var opløftende for filmen, som ellers var virkelig skuffende.

Timuser/858946

Historien er fortalt før. Stjernerne i stumfilmene snubler, når de skal tale i film med lydspor. Forlad scenen, når din rolle er spillet.
I et forsøg på at holde skansen fortæller filmen derfor historien i et hæsbælæsende tempo med en overdådig iscenesættelse som en buffet på et femstjernet all inclusive hotel.
Positivt er fantastisk musik med en genial trompetist.
Margot Robbie og Brad Pitt gør det ok. Men kan heller ikke gøre den film til noget, der berettiger at bruge en hel aften på.
To stjerner for musikken, den overdådige opsætning og forventeligt godt skuespil af de to hovedrolleindehavere.

Dortheuser/195525

Sidst jeg udvandrede fra en film var til Coming to America med Eddie Murphy og Arsenio Hall.
Babylon så jeg til ende og de 3 timer vil jeg gerne have undværet. Hollywoods forsøg på at gå Babylon Berlin i bedene er største flop jeg til dato har set! Magen til hysterisk og vanvittig overfladisk film skal man lede længe efter. Ikke engang Pitt kunne redde det lort!

Loneuser/514904

Lang og kedelig film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.