Cookie- og Privatlivspolitik

Den store stilhed

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning. Den er overordnet roligt fortalt, men indeholder også en række scener med dramatisk indhold, heraf nogle klip med ildevarslende flashbacks til omstændighederne ved et barns død. Derudover indgår en række scener med voksne mennesker, der er ude af fatning. Idet det voldsomme indgår i en film, der generelt er fortalt i et roligt tempo og ikke er blodigt udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.01.2023
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den store stilhed
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster
|
Billetter
Den store stilhed plakat

Filmen 'Den store stilhed' handler om Alma, der lever et stille liv i et katolsk kloster. Kort før hun skal aflægge sine evige løfter som nonne, dukker hendes storebror Erik pludselig op uanmeldt.

Hans ankomst ripper op i en hemmelig tragedie fra fortiden, og alt imens ceremonien nærmer sig begynder Alma at miste fodfæstet. 

I hovedrollen som Alma finder man norske Kristine Kujath Thorp, som man tidligere har kunne se i de danske biografer med filmene Ninjababy og katastrofefilmen Nordsøen.

Hun spiller overfor Elliott Crosset Hove, som bl.a. er kendt for sine roller i Vinterbrødre, Kød & Blod og Afdeling Q-filmen Journal 64.

Filmen, som er Katrine Brocks' spillefilmsdebut, er udtaget til San Sebastián Filmfestival i New Directors-programmet. Tea Lindeburg vandt prisen for bedste instruktør på sidste års filmfestival i San Sebastián for sin debutfilm Du som er i himlen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  "Det moderne Italien går ikke ram forbi. Men det gør tilskueren heller ikke. Der er intet tilbage at ønske sig." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Berlingske

  "Instruktøren har selv en religiøs familiebaggrund, og det er godt, at der for en gangs skyld er en dansk film, der ikke nøjes med at holde troen ud i to fingre som et fremmedelement." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Katrine Brocks spillefilmdebuterer med en teologisk thriller, der med vilde overraskelser og mesterlige skuespilpræstationer kommer helt ned i de religiøse og etiske lag." (Kristian Ditlev Jensen)

 • Information

  "Den danske spillefilmdebutant Katrine Brocks’ drama ’Den store stilhed’ holder sine kort tæt til kroppen og forløser fint potentialet i fortællingen om to søskende, der har fundet hver deres måde at drukne deres fælles sorg på." (Ralf Christensen)

 • Politiken

  "De senere års målbevidste forsøg på at få flere unge kvindelige instruktører på banen giver pote. Katrine Brocks spillefilmsdebuterer overbevisende med ’Den store stilhed’." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Med en velkomponeret billedside, indfølende skuespilpræstationer og en fortælling om det fejlbarlige i mennesket har Katrine Brocks begået en mere end overbevisende debut." (Lise Stenbæksgaard)

 • Weekendavisen

  "Det er en fornem debut fra en filmskaber, som tydeligvis kan noget særligt med farver, stilhed og dyb eftertanke. " (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christoph

Det er en pragtfuld, lille film med en god historie. Jeg blev berørt flere gange og skuespillerne er troværdige. Det er en vellykket danske film og en lille perle.

kristina

En film hvor troen danner rammen, men egentlig handler mere om erkende, håndtere og tilgive.
Filmen hænger godt sammen og er rigtig godt filmet.
Den giver stof til eftertanker, og de er langt fra stille...
Se den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.