Cookie- og Privatlivspolitik

A Man Called Otto

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt og har en tragikomisk grundstemning. Den indeholder en række scener med dramatisk indhold. Adskillige gange i løbet af filmen forsøger en central figur at tage sit eget liv. Der er desuden scener med ulykker, hvor en person er ved at blive påkørt af et tog og i en anden scene, kører en bus galt. Imidlertid er det voldsomme ikke blodigt udpenslet, og mange af de dramatiske situationer forløses med humor. Det vurderes derfor, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.01.2023
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Man Called Otto
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter

Filmen 'A Man Called Otto' handler om den gnavne ældre mand Otto, der former et uventet venskab med sine nye naboer.

Marc Forster, som tidligere har instrueret bl.a. Finding Neverland og James Bond-filmen Quantum of Solace, står bag denne filmatisering af Fredrik Backmans bestseller 'En mand der hedder Ove'.

Bogen er tidligere blevet filmatiseret på svensk med Rolf Lassgård (Efter Brylluppet, Jægerne) i hovedrollen. I denne version, er det stjerneskuespilleren Tom Hanks, kendt fra Forrest Gump, Cast Away og senest Elvis, som skal spille den gnavne Otto.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4.2
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den amerikanske remake af bogen og filmen 'En mand der hedder Ove' bringer ikke rigtigt noget nyt til historien, men selv hvis man allerede kender historien, bliver man alligevel rørt." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'A Man Called Otto' er et hjertevarmt kram og tiltrængt påmindelse om livets skønhed. Noget, der ikke må glemmes i en krigsramt verden præget af klimaforandringer og inflation." (Kjartan Hansen)

 • Information

  "Intet menneske er en ø, heller ikke Otto Anderson, den vredladne hovedperson i Marc Forsters morsomme og rørende ’A Man Called Otto’, der har en velspillende Tom Hanks i hovedrollen" (Christian Monggaard)

 • Politiken

  "Selv når Tom Hanks spiller sur gammel mand på selvmordsmission, er han lige til at lune sig ved. Det er både problemet og attraktionen ved dramakomedien 'A Man Called Otto'." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Selvom latterbrølene er få og spredte, kan jeg ikke decideret fraråde at se filmen, hvis nogen har lyst til at få deres hjertestrenge spillet på. Man er underholdt, også på grund af Tom Hanks’ karisma og rutinerede skærmtilstedeværelse." (Henrik Reinberg Simonsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
MARIJA

Filmen handler i høj grad om selvmord og det kom som et chok for mig og min mamd. Hverken forfilm en eller film anmeldelserne gjorde opmærksom på at manden Otto er selvmordstruede og det fylder 99% af filmen!

Min søster tog sit liv og det var bestemt ikke en film jeg brød mig om at se uden at være forberedt på det.

Undervejs synes jeg også at filmen gjort lidt grin med selvmord og det er svært for en som mig, som er efterladt efter selvmord at "grine" af...

Jesper Ørsted

Marc Forster genindspiller den svenske "En mand kaldt Ove"(2016), som jeg ikke har set. Men denneher er med Tom Hanks som den gnavne Otto Anderson, maskiningeniøren som mistede sin kone og ufødte barn i en tragisk ulykke og som mange år efter tager imod et gyldent håndtryk, men som så mener at have så lidt at leve for, at han lukker for el, gas og varme og gør klar til at tage sig selv af dage. Helt så galt gå det dog ikke, fordi inden da ringer nabokonen Marisol, fremragende spillet af Mariana Treviño, på døren. Hun er typen der går ind i folks hjerter med træsko på. Otto bliver kvarterets hjælper, mest fordi han ikke kan holde ud at se andres klamhuggeri, når han kan gøre det bedre. Som med tidens amerikanske film, er denne også politisk korrekthedsramt i form af et helt unødvendigt påklistret subplot med en ung transseksuel, som burde være klippet ud. Men Tom Hanks leverer endnu engang en fantastisk præstation, hvor han slår fast, at han er en af vor tids bedste karakterskuespillere. Man griner og man kniber en tåre, Tom Hanks og Mariana Treviño gør filmen seværdig.

Palle

Tom Hanks spiller super godt som Otto, ja det gør hele castet faktisk.
Sjov, humoristisk, gribende fortælling om den gnavne gamle mand der ikke har mere at leve for - og som så alligevel finder en mening med livet.
Kan kun anbefale den

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.