Cookie- og Privatlivspolitik

Decision to Leave

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har jævnligt en dramatisk og let uhyggelig grundstemning. Den indeholder flere scener, hvor man ser døde mennesker, mennesker som får bank, stikkes med kniv eller på anden måde kommer til skade eller dør. Da filmen også indeholder en del lange, rolige passager, og da de voldsomme scener ikke udpensles, og i øvrigt er vanskeligt identificérbare, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2022
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Heojil kyolshim
|
Versioner: se alle
2D, English subtitles, Babybio
|
Billetter

Den sydkoreanske film 'Decision to Leave' handler om den søvnløse politiofficer Hae-jun, som klager over, at der er alt for langt mellem mordsagerne.

Men et mystisk dødsfald kan måske give ham arbejdsglæden tilbage: En klatrer er drattet ned fra en høj klippe, og offerets forføriske enke, Seo-rae, virker mistænkeligt cool omkring det hele. Snart har hun dog snoet Hae-jun om sin lillefinger...

'Decision to Leave' er en frapperende romantisk thriller, hvor lidenskab og retfærdighed er omdrejningspunkterne.

Filmen er instrueret af Park Chan-wook, der har haft stor succes med filmene Oldboy og The Handmaiden. Han vandt prisen som Bedste instruktør ved filmfestivalen i Cannes, hvor 'Decision to Leave' havde verdenspremiere i 2022.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (44 votes)
3.8
5.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den sydkoreanske 'Decision to Leave' af manden bag klassikeren 'Oldboy' er både spændende, hamrende romantisk og enormt tragisk på en og samme tid." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Instruktøren bag 'Oldboy' har begået et mesterværk af en erotisk detektivhistorie, hvor kvindelig skuespillers æggende præstation er den hemmelige ingrediens." (Damon Wise)

 • Information

  "Den sydkoreanske mester Park Chan-wook har skabt det gribende krimidrama 'Decision to Leave' om forbudt kærlighed og en mandlig kriminalkommissær i overgangsalderen. Det formidles i en elektronisk medieret, magisk neo-noir-stil af ekvilibristiske dimensioner" (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Sammenfiltringen af mord og sex er en af de ældste parringer i filmhistorien, men få har gjort det så elegant, som Park Chan-wook gør det i 'Decision to Leave'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Kristeligt Dagblad

  "Gamle Hitchcock lurer i skyggerne i 'Decision to Leave', en ny sydkoreansk thriller med et sjældent ambitiøst og udfordrende filmsprog." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Da Park Chan-wook ikke kom ind på filmskolen, lærte han sig sit håndværk ved at se Hitchcock-film. Den gæld til Mester Alfred betaler han nu flot og fornemt tilbage." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Park Chan-wook har skabt en medrivende og raffineret noirfilm, der undervejs tager adskillige medrivende hårnålesving i sin opbrydning af genrens konventioner. 'Decision to Leave' er en åndeløst spændende, umådeligt rørende og mesterligt iscenesat fortælling." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mette

Filmen kræver fuld fokus - men når vi først er i gang, er man fanget fra start til slut!

Benteuser/86353

Endelig en film, der kræver fuld koncentration og fokus fra publikum! Plottet synes ligetil, men er det nu også det? De mange tidsforskydninger og forskellige perspektiver gør, at man alligevel er lidt i tvivl, når filmen slutter.

Claususer/164298

Særdeles god film, der lige skulle igang. Man ser en nidkærhed for detaljer og en intens stemning. Flotte billeder og god skuespil.

Lars og Anne

Kedelig film - vi var skuffede efter de mange stjerner. Vi forstår simpelthen ikke, hvordan filmen er blevet placeret så fint hos Ekko…

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.