Cookie- og Privatlivspolitik

Black Panther: Wakanda Forever

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget og dramatisk grundstemning, og den foregår i en urealistisk verden med superhelte- og science fiction-elementer. Den indeholder mange scener med forfølgelser, eksplosioner, drabelige kampe og figurer, der slås ihjel eller trues med at blive slået ihjel. Filmen dvæler desuden i passager ved sorg over at miste sine nærmeste. Da den imidlertid foregår i et urealistisk superhelte-univers og ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.11.2022
| |
2 timer 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Black Panther: Wakanda Forever
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 2D IMAX, 3D 4DX, 2D Babybio, 2D Seniorbio, 3D Helaften
|
Black Panther 2 plakat

Marvel-filmen 'Black Panther: Wakanda Forever' er en efterfølger til superheltefilmen Black Panther fra 2018, hvor prins T'Challa overtager magten i det afrikanske land Wakanda efter sin fars død.

Dronning Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye og Dora Milaje-hæren må kæmpe for at beskytte deres land fra udenfrakommende trusler. 

I kølvandet på King T'Challas død forsøger Wakandianerne at accepterer livets næste kapitel, og de må stå sammen med hjælp fra Nakia og Everett Ross og skabe en ny vej frem for Wakandas kongedømme.

'Black Panther: Wakanda Forever' introducerer Tenoch Huerta i rollen som Namor - konge af en magtfuld, undersøisk nation - og en af Marvels ældste super-karakterer. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (123 votes)
4.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "... [Black Panther: Wakanda Forever] har mere hjertevarme og eventyrlig energi end set længe i et heltekvad." (Michael Solgaard)

 • Jyllands-Posten

  "Black Panther – og Chad Bosewick – er døde. Men filmserien fortsætter nu med panterens søster (Letitia Wright) i hovedrollen. Fortsættelsen er ganske potent og farverig, men samtidig også alt, alt for lang." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "'Wakanda Forever' fungerer da også nogenlunde som ren underholdning. Den er bedre end etteren. Problemet er bare, at det alligevel er så bedøvende forudsigelig og formularisk en underholdning, at det er ubegribeligt, at så utroligt mange voksne stadig vil betale penge for at se den." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Tragiske omstændigheder udnyttes til et imponerende resultat, nemlig en værdig efterfølger til 'Black Panther'." (Niki Vraast-Thomsen)

 • Weekendavisen

  "Den er mere end bare seværdig. Det er en forbløffende rig filmoplevelse, som man bliver varm i både krop og sind af se. Det skal klart foregå i biografen, hvor de store billeder kommer til deres ret. 'Black Panther' var et visuelt frihedsdigt. 'Wakanda Forever' er næsten en uafhængighedserklæring." (Bo Green Jensen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Uden at have helt samme gennemslagskraft som Black Panther underholder efterfølgeren med fantastiske universer og velspillende superhelte i medrivende fortælling." (Jonathan Lebeda)

 • Information

  "'Black Panther: Wakanda Forever' er en superheltefilm. Men det er også et drama om familie, tab, sorg og om at beslutte sig for, hvilket slags menneske – hvilken slags helt – man vil være" (Christian Monggaard)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Egentlig en fin film. Men hold nu op med alle de kvinder, er ved at være godt træt af alt den fokus der skal være på ligestilling osv. og Shuri som Black Panther? Der stod jeg sgu af.. hun er en fin karakter som Søster og Geni. Men helt ærlig.. Black Panther, det er en ommer. Kommer ikke til at se 3’eren nu.

Michael

Det var jo en kvindefilm ude lige, der er næsten kun kvinder med i den. Mega rodet og underlig. Masser af kedelig snak! en lilla panter, Mega dårlig grafik, det var som at se en dårlig manga film..

Jesper Ørsted

Afrikanerstaten Wakanda har dennegang problmer, fordi andre forsøger at stjæle deres vibranium og deres findes reserver på havbunden, som andre stater vil udnytte. Næsten ligeså tåbelig som etteren, dog noget mindre usammenhængende. Filmen er helt klart lavet som en black empowerment film, filmens 3D er hit and miss: Den er dog klart i 3D hele vejen, men uskarpe for- eller baggrunde gør intet godt for dens 3D dybdevirkning. Filmen er efterkonverteret i 3D.

Domie Homie

Skurken gav ikke mening for mig. Det gjorde den nye civilisation til gengæld. Og filmen var helt igennem fantastisk. Filmen fortjener helt klart seks stjerner. Men igen, skurkens basis for at være en skurk er elendig.

Søsuser/807738

Fantastisk film og også trist

Gustav

Jeg var meget påpasselig med hvordan de ville gribe døden af Chadwick Boseman ad, nu hvor de ikke ville recaste ham. Men synes det hele blev håndteret virkelig godt i filmen. Namor var også et fedt friskt pust i marvel universet og glæder mig til at se mere af ham. Virkelig god film!

Joachim

Flot film, men desværre ikke helt på niveau med den første Black Panther.

Billigtelselskab

En følelsesladet hyldest, der ikke kun giver en tiltrængt udgivelse for at hjælpe os med at håndtere tab, men også en intelligent politisk thriller. Forestillingerne er ekstremt personlige og bevæger sig rundt, men Angela Bassett leverer en kraftfuld præstation. Filmen er følelsesmæssigt tung, men ved hvornår den skal lette stemningen. Humoren virker. Michaela Coel og Winston duke er underudnyttede, men hysteriske. Danai Gurira øger også sine komiske koteletter. At have en ordentlig antagonist, du kan side med, er altid et element i de bedste Marvel-film eller enhver film for den sags skyld, og de går tilbage med den ingrediens for at øge den følelsesmæssige effekt. Tenoch Huerta gør et fantastisk stykke arbejde med at få vores buy-in.

Jørenuser/447494

Rodet plot med flere huller end den gennemsnitlige si, blodfattige CGI slagsmål og gigantiske pacing problemer. Flot start og slutning, og Angela Basset er awesome. Resten er mere eller mindre elendigt.

MarkusStepH

Starten af filmen handler om tabet af Chadwick/King Tchalla.
Jeg er imponeret over de kunne skrive deres store tab så flot ind i filmen. De første 10 minutter er meget triste. Men så kommer filmen rigtigt i gang.
Tabet sætter stadig et stort indtryk på resten af filmen og karaktererne.

Castet gøre en rigtig god indsats og jeg kan godt forstille mig der er prisnominering i spil for flere af skuespillerne.

Namor er en god karakterer og skurk og hans verden er interessant
Jeg synes hans valg og motivationer var virkelig underskrevet. Det gav ikke særlig meget mening. Men det resulteret i en masse fed action.

Filmen bliver lidt for lang og eksempelvis Iron Heart kunne vi godt være foruden. Slutningen er gennemført og binder det hele sammen i en pæn sløjfe.

Den er slet ikke så god som den første men jeg kan stadig virkelig anbefale den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.