Cookie- og Privatlivspolitik

Memoria

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig men seriøs grundstemning. Der er enkelte scener med let dramatisk indhold, og hvor lydbilledet understøtter dramatikken. Da scenerne imidlertid er roligt fortalt og ikke er udpenslet samt at ingen kommer til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
30.06.2022
| |
2 timer 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Memoria
|
Versioner: se alle
2D, Eng. subtitles, Særvisning, Særvisning, Særvisning
|

Filmen 'Memoria' følger den skotske orkidé-entusiast Jessica, der en tidlig morgen vækkes af et voldsomt brag. Af uforklarlige grunde viser det sig efterfølgende, at hun var den eneste, som hørte lyden.

Lyden dukker nu op ad flere omgang i Jessicas ører. Men hvad er det for en lyd? Og hvorfor er hun den eneste, der hører den?

Jessica føres nu ind i gåden, hvor hun forsøger at finde frem til svarere bag lyden. Bl.a. med hjælp af en lydtekniker og en arkæolog, mens hendes rejse efter svar også fører hende ind i Columbias jungle.

I hovedrollen ses den altid interessante Tilda Swinton, der bl.a. er kendt fra en række Wes Anderson-film, gyset Suspiria og sin Oscar-vindende præstation i Michael Clayton.

Filmen modtog den såkaldte Jury Prize på Cannes Festivalen i 2021 og blev udvalgt som Colombias Oscar-kandidat. Den thailandske filmskaber Apichatpong Weerasethakul står bag den hypnotisk dvælende fortælling. Han er også manden bag Guldpalme-vinderen Onkel Boonmee som kan huske sine tidligere liv.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
4.2
5.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den thailandske instruktør Apichatpong Weerasethakul har lavet en film, der gentænker betydningen af årsag, virkning og højere mening. I sidste ende er det dog en helt specifik følelse man forlader biografen med." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "Hvis filmen er et fremragende filmdigt, så er den også lige så svær at forstå som mange digte [...] Se 'Memoria', hvis du er vild med Tilda Swinton – og hvem er ikke det, for hun er en af tidens mest karismatiske skuespillere." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Filmens åndedrag blev mit eget, og bagefter ville jeg ikke kunne sige, om der var gået to eller tyve minutter. Jeg vil ikke tøve med at kalde Memoria for hypnotisk filmkunst, måske ligefrem transcendental." (Rasmus Brendstrup)

 • Jyllands-Posten

  "'Memoria' er en ny, mesterlig film fra langsommelighedens mester" (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Alle historier er spøgelseshistorier, hvis vi bare ser grundigt nok efter. Man skal være klar til at gå det fremmedartede i møde." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Tilda Swinton er som altid magnetisk og har et strejf af noget overjordisk, der matcher filmens magiskrealistiske tone, samtidig med at hun udgør et solidt, menneskeligt anker i de flyvske temaer." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Det var som om førsteårs eleverne på filmskolen havde fået til opgave at lave et haiku digt, om til en 2 timer og 16 minutters lang film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.