Cookie- og Privatlivspolitik

Hvor flodkrebsene synger

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og til tider ildevarslende grundstemning, men er overordnet roligt fortalt. Den indeholder passager med lettere voldsomt indhold. Blandt andet ses en død person liggende i en sump, og en far udøve vold mod sin familie, som får sår og skrammer. I en scene skildres desuden et forsøg på seksuelt overgreb af filmens hovedkarakter. Idet det voldsomme vises i forholdsvis korte scener og ikke er blodigt udpenslet, og fordi hovedkarakteren gennemgående optræder handlekraftig og stærk, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.09.2022
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Where the Crawdads Sing
|
Versioner: se alle
2D, 4K, 2D med Besøg, Strikkebio, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Filmen 'Hvor flodkrebsene synger' handler om den forladte pige Kya, der vokser op for sig selv i marsken i det dybe syd-USA.

I årenes løb spredes rygterne om "Marskpigen" i byen, og den skarpsindige og viljestærke Kya isoleres fra samfundet. Hun drages af to unge mænd fra byen, men da en af mændene bliver fundet død, bliver Kya anklaget for mord.

Fresh-skuespilleren Daisy Edgar-Jones, som fik sit gennembrud i hitserien Normal People, spiller hovedrollen som "Marskpigen" Kya. Hun spiller overfor bl.a. Harris Dickinson fra Triangle of Sadness og David Strathairn fra Oscar-vinderen Nomadland

Filmen er baseret på den bedst sælgende roman af samme navn, skrevet af Delia Owens.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (264 votes)
4.6
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "Filmen 'Hvor flodkrebsene synger' viser naturen, når den er bedst og værst. Særligt den menneskelige natur er svær at klare for en varsom, ensom pige med store talenter." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Filmatisering af populær bestseller om kærlighed og mord lokker med store følelser, men er enormt pæn og anonym." (Flemming Kaspersen)

 • Information

  "'Hvor flodkrebsene synger' er en film befolket af henholdsvis entydigt gode og entydigt dårlige mennesker, og sammenstødet mellem dem kaster selvfølgelig noget drama af sig, men dette drama er kedeligt." (Lone Nikolajsen)

 • Politiken

  "Heltene er det kvindelige og naturen, mens skurken er patriarkatets giftige kultur. Hvilket man udmærket kan argumentere for, men det hele bliver unægtelig noget firkantet i en film, hvor alt fra casting til den bjergtagende natur er sat i scene uden generende gråtoner." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Man får lyst til at flytte ud i marsken, og det er med til at gøre det til en medrivende filmoplevelse. Men jeg tror ikke, det er meningen, at man skal tænke sådan om Kays livsbetingelser." (Johanne Høgfeldt)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gustav

Synes det var en rigtig god film, men et twist som man ikke så komme. Dog ikke en film man kommer til at se igen

Mona

God film

Jens

Synes det var en virkelig god film som greb en fra nærmest fra start af

Jørgen

Filmen indeholder hele repetoiret af vold, kærlighed, svig, mord mv.
Alt er komponeret godt sammen til en endog meget flot og seværdig film - og man kan ikke undgå at knibe en tåre eller to.

Anni

Smuk film - men alle personerne er enten meget gode eller meget onde, og alt er sovset ind i sirup og sødsuppe og strygere. Forlod biffen med kvalme…

Mathias

filmen hvor flodkrebsene synger er den flotteste folm som jeg nogensinde har set i biografen den er den mset følelsesladet og emitionelle film jeg nogensinde har set i biografen og det er osse den mest sorgelige film som jeg nogensinde har set i biografen og så er det osse den mest fantastiske opvækst af et barn film som jeg nogensinde har set i biografen den er bare så singsygt godt lavet den film som hedder hvor flodkrebsene synger i biografen det er den anden bedste film i 2022 som man kan se inde i cinemaxx i aarhus i bruunsgalleri i biografen alle mennesker skal se hvor flodkrebsene synger i cinnemaxx i aarhus i bruunsgalleri inden at de dør kan ses af alle i cinemaxx i aarhus bruunsgalleri i biografen mvh mathias peter slyngborg

tim

Spændende film..

ktuser/965767

En god film med elementer af krimi, overlevelse, kærlighed, retfærdighed - eller mangel på samme - og med flotte naturscenerier!

peter

Jeg har ikke læst bogen så min anmeldelse er kun set udfra filmen
Historien er sat spændende sammen,
Vi ser et mord ,vi ser pige blive beskyldt for mordet , vi følger hendes barske historie fra barn til ung , fortalt af hende, sideløbende med retssagen.
Vi ser, at selvom hun er udstødt af samfundet og svigtet i kærlighed
Får hun alligevel kæmpet sig til en plads i livet .
Alt i alt var det en god historie
Og plottet på mordgåden var rigtig fed .
Det eneste minus for mig at det barske i livet i marsken for en forladt lille pige ikke kommer rigtigt ud på skærmen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.