Cookie- og Privatlivspolitik

Top Gun 2: Maverick

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget og spændingsladet grundstemning. Den indeholder flere dramatiske scener med farefulde flyvesekvenser. Da de dramatiske scener bliver positivt forløst, scenerne er ublodige og hovedkaraktererne fremstår handlekraftige, vurderes filmen kun at virke skræmmende for de yngste i alderen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
26.05.2022
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Top Gun: Maverick
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, 2D Level 7, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter

Actionfilmen 'Top Gun: Maverick' er fortsættelsen til 80er-klassikeren Top Gun.

Tom Cruise spiller igen piloten Pete "Maverick" Mitchell, der denne gang skal træne nogle rekrutter i en tid, hvor ubemandede droner bliver mere og mere almindelige.

Blandt gruppen af dygtige, unge jagerpiloter er Bradley "Rooster" Bradshaw, som er søn af hans gamle partner "Goose", hvilket medfører uventede udfordringer for begge parter.

Samtidig med, at Mitchell kæmper med støtten fra sine overordnede, og selvom hans frygtløse, grænsebrydende stil hører fortiden til, bliver der allligevel brug for "Maverick" til en mission, der kræver usædvanligt meget af piloterne.

'Top Gun: Maverick' er både en tro efterfølger til en af 80ernes mest populære film og en selvstændig fortælling, der introducerer universet til et nyt publikum.

Tom Cruise er kendt for at gå linen ud, når han laver film, og denne gang ses det i de vilde flyvescener, hvor Hollywood-stjernen og hans medspillere udsættes for virkelig G-påvirkning i jetflyenes cockpit.

Cuise har i øvrigt før arbejdet sammen med instruktøren på science fiction-filmen Oblivion. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (533 votes)
5.5
4.1

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "I biografsalens mørke bliver man overvældet af indtryk og sanseoplevelser og kan ikke lade være med at juble. Men når man kommer ud igen, er det mest tomme kalorier, selvom håret er blæst helt tilbage." (Michael Solgaard)

 • Berlingske

  "Hvis 'Top Gun 2: Maverick' skammer sig over at være en opdatering af en gammel succes, skjuler den det godt. Der er både svulmende overarme og rappe replikker i en film, der kender sin fortid og forstår sin samtid." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "Således ender denne 'Top Gun 2: Maverick' med at blive noget så sært og sjældent som et meget forsigtigt og sparsomt moderniseret, fuldstændig forudsigeligt, men også et absolut velproduceret og underholdende klassisk Hollywoodsk helte-kvad!" (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  Egentlig er det kun en firstjernet film, men den får high five herfra. Vi er faktisk nogen, der trænger til patos i tykke pølseskiver, staveplade-psykologi, og fuld pedal på følelsen af at flyve, blive skudt ned og skyde andre ned." (René Fredensborg)

 • Filmland P1

  Det er alt sammen sat utrolig lækkert op, som i en Coca Cola-reklame fra 80'erne. [...] Bortset fra lidt mere diversitet blandt piloterne har instruktøren Joseph Kosinski intet gjort for at rykke historien ud af 80'erne. Cruises og Connellys tænder er evigt unge. Tiden står stille. Drømmen om et liv med fart, kærlighed og sommersol lever i bedste velgående. (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Top Gun: Maverick' er storslået underholdning, en amerikanerfilm med et stort hjerte, fængende drama og godt med humor – og seje jetfly, der suser gennem luften! Hvis 2022 byder på en bedre blockbuster, ville det være et mirakel." (Helen O'Hara)

 • Jyllands-Posten

  "Det er ikke så lidt, man skal overkomme, når scenen skal sættes bare nogenlunde troværdigt til fortsættelsen på en film, der – tro det eller ej – er 36 år gammel. Nemlig 'Top Gun'. Men det lykkes forbløffende sømløst i 'Top Gun: Maverick'." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Tom Cruise har taget den gamle læderjakke på igen og flyver med bulder og brag gennem biografsalen. Det er en nostalgisk fantastisk, fuldstændig uoverraskende hyldest til Cruise, til Hollywood og ... til oldschool macho krigsliderlig ridderlighed." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Soundvenue

  Her får [instruktør Joseph Kosinski, red.] det at lave en god efterfølger til en umådeligt populær 36 år gammel film til at se nemt ud. Det er ikke nemt, men 'Top Gun: Maverick' er en sequel, som ikke bare er god i sig selv. Den formår også at give den originale films simple historie mere dybde. (Niki Vraast-Thomsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter Hansen

Den holder 100%. Nu har jeg set Top Gun 2 i både biografen og købt den, så jeg kan se den herhjemme - og selv efter at have set den 3 gange holder den 100%. Jeg plejer aldrig at se en film mere end 1 gang, men det kan denne sagtens holde til. Der er så mange fine referencer, som jeg ikke fik med i biografen. Se den!

Mathias

Som pilot og inkarneret Top Gun-fan, var forventningerne høje, da 2'eren endelig kom i biografen. Det var et festfyrværkeri i Hollywood-stil, der efterlod seeren mæt og tilfreds ved filmens afslutning. Enkelte elementer virkede lidt malplacerede og sci-fi agtige - man kunne savne en lidt mere løssluppen Tom Cruise, der havde en større mission end at gøre comebackkarriere med et virkelighedsfjernt Mach 10-projekt og lidt halvhjertet kysseri.

Mette

Jeg var super underholdt hele filmen igennem

Spidermanuser/166287

En fed fortsættelse - det kunne mange lære lidt af!

Torben

Jeg er med på, at det er en reklamefilm for det amerikanske luftvåben, men helt ærlig: Når det er lavet så fedt som Top Gun, så er det helt OK. Jeg synes faktisk at 2'eren er veldrejet og bortset fra, at der lige går lidt for meget James Bond (eller Mission Impossible) i den, så er det en fed film. En must see!

kristian

Dette er en af de få film hvor 2'eren nok er bedre end den første. Se den det er et moderne mesterværk

Jason

Endnu en gang, var vi godt underholdt i forbindelse med Tom!

Lea

Jeg havde helt sikkert forventet mere af Maverick. Jeg sad med en meget tam fornemmelse gennem hele filmen og blev desværre svært skuffet.

Tim

Lad mig glædeligt indrømme, at jeg var en smule skeptisk, da det blev officielt, at der ville komme en TopGun 2.

Al min skepsis blev dog gjort til skamme, da jeg rejste mig fra biografsædet efter at være blevet blæst omkuld af kløgtig historiefortælling og en billed- og lydside, jeg ikke husker at have set magen.

Alle - og jeg mener virkelig alle! - luftscener er i særklasse. Så fede billeder og så vild en lyd!

Derudover er filmen rigtig, rigtig godt fortalt og krydret med både en masse humor og stærke følelse. En af årets klart bedste film, hvis du spørger mig!

Suneuser/826628

det blir ikke bedre :-)
dvs der er nok bedre film, men ikke en bedre 2'er

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.