Cookie- og Privatlivspolitik

Official Competition

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en overvejende rolig grundstemning, der dog i enkelte scener brydes af lettere dramatisk indhold. Eksempelvis ses karakterer i affekt og grædende og i en scene optræder to voksne i tumult, hvor der anvendes en falsk kniv til at simulere et mord. I den mest dramatiske scene falder en karakter ned fra en bygning og ses kortvarigt liggende livløs. Da faldet ikke er udpenslet fremstillet og filmen forløses positivt uden alvorlige tilskadekomne, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.09.2022
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Official Competition
|
Versioner: se alle
2D, 2D (english subtitles), Babybio
|
Billetter

Den spanske film 'Official Competition' har Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez på rollelisten som et celebert trekløver.

I arbejdet med sit nye prestigeprojekt forsøger filminstruktøren, Lola, at tøjle to skuespillegender, som har kæmpe egoer og er indædte rivaler. Den drevne Hollywoodstjerne, Félix, er vant til at spotlightet kun tilhører ham, og den radikale teaterskuespiller, Iván, brænder kun for den sande og ægte kunst.

Under prøverne udfordres begge egocentrikerne af den intense og kompromisløse Lola, som ikke er bange for at udsætte dem for fare, fælder og fornedrelse i kunstens navn. Hvem vil være tilbage, når optagelserne endelig begynder…?

'Official Competition' er en satirisk skildring af filmindustrien, arrogante skuespillere og kunstbranchen som helhed. På den måde er der paralleller til film som The Player og The Square.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
3.3
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Official Competition' med storspillende Antonio Banderas og Penélope Cruz er en ret ond, men underspillet, satire over skuespillere og filmbranchen." (Ann Lind Andersen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Penélope Cruz og Antonio Banderas er i storform i vildt morsom satire over filmbranchens selvoppustede kunster-egoer og stupidt kyniske pengemænd." (Lee Marshall)

 • Information

  "Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez giver den gas som selvoptagede filmfolk i den morsomme 'Official Competition', der handler om filmverdenens og skuespilfagets skyggesider." (Christian Monggaard)

 • Politiken

  "Satiren over kunstnerisk selvhøjtidelighed balancerer hårfint med den respekt, det jo faktisk afføder at se tre af verdens bedste skuespillere græde eller kysse umådelig overbevisende på kommando og udsætte hinanden for det ene bedrag efter det andet..." (Søren Vinterberg)

 • Soundvenue

  "Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martínez har en fest som henholdsvis krukket kunstfilminstruktør og store skuespillere i den skægge og meget metaagtige spanske filmsatire." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rene Westphal Jørgensen

Jeg synes den var super

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.